Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość havaji

Pająki w domu-pomooooocyyyyyyyyyyyy!

Polecane posty

Gość havaji

Od kiedy zrobiło się ciepło w jednym pokoju mam mnóstwo pająków- z nogami do 8 cm bestie. Wpadam już w paranoję i np nie chodzę boso Zwykłe obrzydzenie stało się już fobią :O prosze, poradzxie jak sie ich pozbyc!!

Gość kropla wody w szklance
przeczytalam i teraz spac nie bede mogla bo u mnie tez sie zdarzaja takie potwory:O ale co z nimi zrobic to nie wiem chyba wytruc okrutne ale skuteczne..

Gość no iiiiiiiiii
Tłuc ile wlezie, innego sposobu nie znam.

Gość havaji
tłukę wszystkie, bo jakbym wiedziala ze jakiś sie czai to bym zeschizowała :O

Gość havaji
czuje że jak dzisiaj będę spała to mi pająk do ucha wlezie :-(

Gość LAKIER DO WŁOSÓW I PO PAJĄKU

Gość szczesliwy ten dom
co pająki w nim są :classic_cool:

Gość FUUUUUUUUUUUUUUJJJJJJ
OCHYDA!! NIE CIERPIE PAJAKÓW!!

a mojej koleżance uciekła z terrarium taka samica pająka, bardzo wścibska, która wystarczy, że odchyliło się klapkę ona już była gotowa do wyjścia. I przyszło do niej małe dziecko i co zrobiło? Pajączka wypuściło :) a pajączek taki, że po ugryzieniu od razu mdlejeszi masz złotą godzinkę..przyszła jej matka, zobaczyła, że pajączka nie ma więc pomyslała, że Iza sprzedała..sam zaś Iza nie zwróciła uwagi, że jej zwiała ta samica, bo to matka zawsze karmi.. i przez tydzień ten ohydny taki wielki włochaty pająk bunkrował się u niej po pokoju..a jednej nocy to sie obudziła jak sobie na szyi wędrowała..fakt autentyczny! co zrobiła? nic..czekała aż zejdzie i złapała do pojemnikaz powrotem :) i dała kumplowi..

Gość te kątniki obleśne są
ale w domu najczęściej są zwykłe kosiarze :D Tzn ja nie wiem czy to jest fachowa nazwa ale u mnie sie tak na nie mówi. Takie małe, tylko z nogami dłuuuugimi. Ale one niegroźne są. Moja mama je zawsze łapała za jedną nogę i wypuszczała za okno :D ( a w zimie na klatkę schodową, żeby im zimno za oknem nie było :P )

ale w domu najczęściej są zwykłe kosiarze :D Tzn ja nie wiem czy to jest fachowa nazwa ale u mnie sie tak na nie mówi. Takie małe, tylko z nogami dłuuuugimi. Ale one niegroźne są. Moja mama je zawsze łapała za jedną nogę i wypuszczała za okno :D ( a w zimie na klatkę schodową, żeby im zimno za oknem nie było :P )

Gość dotty123
Wrzuć zdjęcia, specjlanie dla kafeteriuszy z arachnofobia :classic_cool:

test the best - normalna sprawa u hodowców :) Inna rzecz że co to był za pająk? Bo te kupoowane w sklepach zoo. zwykle mają usuwane te wszystkie rzeczy które produkują jad, więc ugryzienie nie jest groźne.

Gość dotty123
Za jedną nogę? Cóż za precyzja :P To chyba pęsetą ;)

Ja pierdolę 💤 Panicznie boję się pająków, sama myśl o nich sprawia ,ze mi niedobrze:o Nie wejdę do zoologicznego,jeżeli są w akwarium pająki, nie mogę patrzeć nawet na zdjęcia pająków 💤 a co dopiero w domu.......

nie, ona nie kupowała go w zoologicznym. On gdzieś przyleciał z Anglii..zaś do Anglii przyjechał z Peru, gdzie tam się zrodził ;) mówiła, że nic nie ma usunięte..tchórzofretka była tak ciekawa, że wsadziła ryjek przez kratkę i przepłaciła to zyciem..

Czemu pęsetą? Co za problem złapać kosiarza za nogę? Przeciez on te nogi ma długie, na kilka cm. Zresztą jak go złapała za dwie, to tez tragedii nie było :D

Jestem masochistką,że to czytam...:o

Aha, no chyba że taki skądś sprowadzany, no to możliwe, ale te kupowane w naszych polskich zoologikach to groźne nie są. dsd- myslisz ze ty nie masz w domu pająka? :D

przestań:( Robię panikę z najmniejszego pajączka.. :o w moim domu odkąd mieszkam, czyli z 10 lat nie widziałam pająka..ale możliwe,że gdzieś są.. brr... Nie wiem czy to już fobia, czy tylko strach i lęk przed pająkami ale jak widzę je to dzieje się ze mną coś niedobrego :o

beeeeee, teraz nie zasne!!!! straszne mam leki z powodu pajakow.... tez zastanawialam sie jak je wytruc

Gość dotty123
Miałyście kieds pająka na twarzy?

mówię Ci pająk w "chuj wielki i bąbelki".. bez przesady..może kapkę mniejszy od dłoni dorosłego faceta..i to samica..a ciekawe jak wygląda samiec..o jaa..zobaczyłem tego pająka to chodziłem z dala od tego pojemnika..wrażenie takie doszło do mnie, że ta klatka się otworzy i bedzie cienko ze mną.. :D a z innych pająków to skórki ma normalnie poprzyklejane do monitora, na ścianach, taką całą skórę z 2,5m węża na głównej scianie w pokoju..co ja mam za koleżankę kurwa w ogóle? :o z kim ja się zadaję?? :o

Nie boję się szczurów, robaków itp.. ale pająki.. Budzą we mnie ogromny strach,panike..:o 💤 aaaaaaaaaaaaaaa

Gość DEDYKOWANY PRZEZ EU...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Interesuje Cię, jak wysokie masz IQ ? Zmierz swoje IQ w wysokojakościowym teście. Rozpocząć Test IQ: http://www.iq-test.pl/?d=888 LEPIEJ WIEDZIEC JUŻ DZIŚ JAKIE MASZ IQ, NIŻ DOWIEDZIE Ć SIĘ OD KOGOŚ INNEGO JUTRO !!! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ja mam takiego kolege. Jak miał węża ( który zdechł) to mu zrobił sekcję zwłok :D A że samica to nie znaczy ze samiec musi byc wiekszy - czasami samica jest wieksza. Baba w koncu, dominowac chce! :D:D Feministka pewnie. Dsd- to ze nie mialas pająka od 10 lat w domu to wcale nie jest dobrze. Pająki są czułe na wszelkie zanieczyszczenia chemiczne. Jak masz np. dom wykonany z czegos azbestowego co ciągle pyli to pająków ni ma. Albo jak za dużo chemii. Dlatego mówi się że pająki przynoszą domowi szczęście. Jak dom zdrowy to są pająki.

Możliwe, ale kurczę nigdy nie widziałam pająka u siebie,żadnego od 10 lat odkąd tu mieszkam...dlatego teraz taki szok,że ktoś ma w domu pająki. u mojej babci owszem, najczęściej w łazience i wc :( w rogu 💤 masakra to była ....