Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

pytanie do osob majacych wysoki cholesterol

Polecane posty

slodzicie herbate, kawe? czym? ja odstawilam cukier i tym samym pozbawilam sie tej przyejmnosci jaka jest picie slodkiej kawy zbozowej, herbaty itp... mysle nad slodzikiem ale czy nie jest zakazany w diecie niskocholesterolowej???

Gość to chyba jest standard
a co ma cukier do cholesterolu?:o cukier to mozesz wyeliminowac dla ogolnego zdrowia, ale na poziom cholesterolu to nie wplynie

Gość lepszy cukier od słodzików
jeżeli chodzi o cholesterol, to raczej ogranicz tłuszcze, zacznij używać np. oliwy z oliwek albo z pestek winogron, do min. ogranicz spożywanie wieprzowiny, jedz dużo warzyw i owoców

dostalam specjalna karte od lekarza z produktami zakazanymi w tej diecie i jest na niej cukier!!

Gość z tego co wiem nie wolno
spożywać słodyczy - ale żeby całkiem rezygnować z cukru i to na rzecz słodzików? Słodziki to generalnie syf, są we wszystkich gazowanych napojach itd i raczej powinno się ich unikać. Ja bym porozmawiała z lekarzem i na Twoim miejscu słodziła ale np tylko jedną łyżeczkę. Zalezy ile jeszcze takiej kawy czy herbaty pijesz

Gość miskaaaaaaaaaaaaaaaaa
pije dziennie 2 litry plynow, herbaty owocowe, ziolowe, woda, kawa zbozowa - zadnego nie slodze bo bardzo mi zalezy na szybkim obnizeniu ch.

Gość tylko nie słodzik
poczytaj sobie o szkodliwości asparamu:oCukier jest zdrowszy niż słodzik!!!!!!!!!!!Juz lepiej w ogole nicyzm nie slodzic niz uzywac slodzikow.

nie wiedzialam ze kazdy slodzik rowna sie aspartam, jesli tak to rezygnuję z niego... jak na razie wytrzymuje bez cukru ale boje sie ze sie zlamie, chce zbic jak najszybciel cholesterol

Gość iouoi6
polecam Omega kardio plus czosnek . preparat ten zbił w ciągu jednego miesiąca 30 jednostek złego cholesterolu, z 270 na 240 .......

dzieki:) a tak zmieniajac pytanie, co jadlas bedac na diecie niskocholesterolowej?? ja kanapki to jem tylko z warzywami i serkiem bialm nic innego mi do glowy nie przychodzi

Gość zastąp cukier naturalnym
miodem.

Gość albo używaj brązowego
nierafinowagengo cukru - zdrowszy

miodu nie mozna, ale pomysle nad cukrem brazowym:) jest chyba drozszy ale bede go duzo mniej uzywac wiec to chyba najlepszy pomysl:) mysle ze 1 kawa z jedna lyzeczka cukru dziennie mi nie zaszkodzi... ps. jaka stosujecie diete?? prosze o dokladne proste przepisy na obiad i cos do kanapek...

Gość totalna bzdura
Wieprzowina czy jajka nie mają takiego znaczenia w podbijaniu cholesterolu jak się potocznie wydaje. W obecności tłuszczów nienasyconych organizm jak gąbka wchłania cholesterol z pokarmu, więc trzeba zastosować odpowiednią dietę nie łączenia produktów a nie powtarzać bzdury. Poza tym skłonności do odkładania się cholesterolu są dziedziczne i wtedy trzeba bardziej uważać. Jedzenie cukru należy ograniczyć z powodu wysokiego wskaźnika węglowodanów a nie cholesterolu.

moja babcia i ciotka maja podwyzszony cholesterol wiec podejrzewam ze to u mnie dziedziczne:( mozesz napisac cos wiecej o tej diecie??

Gość Danielll
Ale tutaj nie chodzi o cukier tylko o tłuszcze zwierzęce. Lepiej ogranicz jedzenie mięsa, szczególnie tłustego. Kupuj ryby, dobry jest również omegarden, który ma kwasy omega-3. A cukier sobie odpuść.

Gość chole_sterolll
z całym tym cholesterolem sprawa nie jest tak prosta jak mogło by się wydawać tj. większość typowych, tradycyjnych i zdaje się opartych na błędnych przekonaniach zaleceń dietetycznych skupia się na konieczności eliminacji tłuszczów zwierzęcych na korzyść olejów i tłuszczów roślinnych, w tym niezwykle szkodliwych margaryn (margaryna z racji swojej sztuczności jest znacznie bardziej szkodliwa niż masło, nie chcę zajmowac pozycji eksperta (było nie było jestem amatorem) ale polecam trochę lektur, jest ich w sieci sporo choćby http://kuracjeodchudzajace.com.pl/2011/04/03/cholesterol-%E2%80%93-wrog-publiczny-nr-1-cz-1/

Gość mojemu koledze
lekarz zabronił pic nalewki własnej produkcji właśnie ze względu na cukier, kolega też ma podwyższony cholesterol

ja na podwyższony cholesterol jakiś czas temu przyjmowałam suplement Betalip, więc jeśli ktoś ma złe wyniki to mogę polecić

Problem z zbyt wysokim cholesterolem ma wiele osób. Jest to ostatnio coraz częściej spotykane zjawisko. Walka z jego obniżeniem niestety nie należy do łatwych. Jednak nie można bagatelizować tego problemu. Po prostu trzeba robić wszystko, by jak najskuteczniej obniżyć jego poziom. Lekarz polecił Ci samą dietę, myślę, że dieta sama w sobie nie przyniesie oczekiwanych rezultatów. Powinieneś sięgnąć po jakieś produkty obniżające jego poziom. Stosowanie tylko i wyłącznie diety przyniesie Ci nieziemskie katusze, a tak naprawdę niewiele zmieni. Więc lepiej działać mając silniejsze *argumenty*. Polecam Ci Zestaw *Wysoki cholesterol* firmy CaliVita. Składa się on z trzech produktów: *Cholestone*, który normalizuje poziom cholesterolu, zaczynając od przyczyny; *Omega 3* - dotlenia organizm i wzmacnia żyły, a co za tym idzie ogranicza ryzyko zawałów serca; oraz *Triple Potency Lecithin*, preparat pomagający rozkładać tłuszcze, dzięki czemu będą one łatwiej usuwane. Może i cena tych produktów nie jest najniższa, ale lepiej zainwestować i uporać się z problemem raz, a porządnie. Chyba, że wolisz kupować *cudowne produkty*, które i tak nic nie dają. Lepiej zainwestuj w coś sprawdzonego i ważniejsze - skutecznego!

Anastazja czy wyniki u Ciebie były zadowalające po stosowani Betalip? Ostatnio widziałam ulotkę i zainteresował mnie ten suplementu. Czy rzeczywiście ma konsystencję kleiku?

Gość na podwyższony
cholesterol bardzo dobry jest czosnek oraz imbir. Znalazłam taki przepis na "eliksir" imbir- 2 łyzki pokrojony w kostkę czosnek - 2 ząbki przeciśnięte przez praskę miód - 2 łyżki 2 szklanki letniej, pzregotowanej wody sok z cytryny - 2 łyżki Piłam to (wieczorem po dwa łyki ;) przez całą jesień i zimę i przyznam, że poziom cholesterolu wrócił do normy. Jednocześnie nie miałam nawet katarku przec całą zime, wiosnę (kiesyś było nie do pomyslenia abym nie chorowała)

a ja obniżyłam u siebie cholesterol dzięki diecie oczyszczającej warzywno-owocowej wg dr med. Ewy Dąbrowskiej (trwała 2 tyg. oraz przez tydzień wychodziłam z diety) - cholesterol całkowity z 240 mg/dl po diecie 160 mg/dl więcej na str. www.ewadabrowska.pl

Gość daniel 24 zdrowy w 95%
kwasy omega 3 oczyszczenie jelit , wapno ,na wzmocnienie naczyń ,odpowiednie odżywianie ,mam dobre produkty słodzik to najgorsze co może być nie polecam to świństwo

Właśnie zakupiłam Betalip i przyjmuję go od 6 dni więc na efekty jeszcze muszę poczekać. Oczywiście stosuję go jako dodatek do diety, ponieważ na samym suplemencie to chyba nikt nie schudł. A co uważasz o smaku? Jak dla mnie jest dość dziwny ale da się przeżyć. No i nie osłabiam wątroby proszkami więc warto się poświęcić.,

Gość danp
To po co się nas pytasz skoro masz wytyczne od lekarza i to co on napisał jest święte :D idź do lekarza dyskutować 🖐️

Gość szczuplutka 24
cholesterol wymyslili amerykanie (w sumie cale koorestwo wywodzisie stamtad) tabletki na cholesterol to najbardziej dochodowa galaz przemyslu farmaceutycznego nie jest tajemnica, ze amerykanie to takie mendy ktore najpierw zatruja ludzi, zeby potem leczyc ich swoimi wybitnymi lekami de facto wywolujacymi kolejne choroby zabronilam wczesniej swojej mamie przyjmowac te koorestwo czyt. tabletki na cholesterol, miala po nich okropne bole miesni (a miesnie wlasnie potrzebuja tego cholesterolu do pracy) mama zaczela teraz pic piwo, ok szklanki przed posilkiem (takie moje zalecenie) ;) i blagam! odstawcie wszystkie trujace leki, spozywajcie tylko prwadziwe, naturalne produkty MASŁO, JAJA, SMALEC, MIESO- to wszystko jest zdrowe! niezdrowe sa- margaryna, slodziki, barwniki, konserwaty zacznijcie jest to, co jedli wasi rodzice, a bedziecie zyc w zdrowiu 100lat :)

Gość danp
Do piwka polecam golonkę . - takie moje zalecenie ;)

Gość szczuplutka 24
a zebys wiedział! samemu przyrzadzona golonka jest 100 razy zdrowsza niz jakas kielbasa slaska po 8zł ktora nie ma zadnej wartosci odzywczej i skalda sie glownie z polepszaczy smaku, konserwantow i barwnikow