Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

pytanie do osob majacych wysoki cholesterol

Polecane posty

Gość danp
No wlasnie, smacznego, koniecznie z piwem.

Gość dieta dukana nie dla każdego
cukier szczególnie sacharoza czyli dwucukier (glukoza+ fruktoza)w tych proporcjach niestety(1:1) w nadmiarze zamienia się na tłuszcz czyli tyjemy i niestety szybciej podnosi się nam poziom trójglicerydów słodycze podnoszą ich poziom bardziej niż masło czy śmietana, jest udowodnione "dieta równocześnie słodka i tłusta" jest przyczyną wysokiego poziomu LDL (zły cholesterol)

miskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dostalam specjalna karte od lekarza z produktami zakazanymi w tej diecie i jest na niej cukier!! patrz mój post powyżej , lekarz ma rację ;) wiele nawet zabrania słodkich owoców(jak czereśnie czy banany) a każe wręcz jeść te co mają mnóstwo wit C(bo wzmacnia tętnice i żyły) np porzeczki, agrest, aronia,cytryna, grapefruity czy owoce leśne

miód niestety jest strasznie miażdżyco twórczy , sama fruktoza prawie także bardzo zdradliwy cukier dla cukrzyków

totalna bzdura Wieprzowina czy jajka nie mają takiego znaczenia w podbijaniu cholesterolu jak się potocznie wydaje. W obecności tłuszczów nienasyconych organizm jak gąbka wchłania cholesterol z pokarmu, więc trzeba zastosować odpowiednią dietę nie łączenia produktów a nie powtarzać bzdury. Poza tym skłonności do odkładania się cholesterolu są dziedziczne i wtedy trzeba bardziej uważać. Jedzenie cukru należy ograniczyć z powodu wysokiego wskaźnika węglowodanów a nie cholesterolu. z dziedzicznym wysokim cholesterolem to też kompletna bzdura :( dlaczego? ponieważ dziedziczymy tylko przyzwyczajenia/upodobania smakowe i kulinarne a to jest zgubne

Gość margaryny są utwardzane
chole_sterolll z całym tym cholesterolem sprawa nie jest tak prosta jak mogło by się wydawać tj. większość typowych, tradycyjnych i zdaje się opartych na błędnych przekonaniach zaleceń dietetycznych skupia się na konieczności eliminacji tłuszczów zwierzęcych na korzyść olejów i tłuszczów roślinnych, w tym niezwykle szkodliwych margaryn (margaryna z racji swojej sztuczności jest znacznie bardziej szkodliwa niż masło, nie chcę zajmowac pozycji eksperta (było nie było jestem amatorem) ale polecam trochę lektur, jest ich w sieci sporo choćby http://kuracjeodchudzajace.com.pl/2011/04/03/ cholesterol-%E2%80%93-wrog-publiczny-nr-1-cz-1/ z margaryną to jest prawda bo to najczęściej najtańszy sztucznie utwardzony olej (a robi się go z taniego oleju palmowego- palma oleista z azji nie mylić z kokosową palmą,oleju rzepakowego), czyli w brakujące wiązania (takie występują w tłuszczach nienasyconych) "doczepia się cząsteczki wodoru"(tworzy się w ten sposób twardy tłuszcz a inaczej tłuszcz typu trans , swoją budową chemiczną jest gorszym i bardziej niezdrowym tłuszczem nasyconym niż smalec wieprzowy)do utwardzania używa się niestety soli metali ciężkich zacząwszy od miedzi, metoda tworzenia margaryny czy masła roślinnego nie zmieniła się nic od lat 70 nie łudźcie się , nikt innego patentu nie opracował :( są margaryny co nawet w cieple po 5 latach nie zjełczeją w przeciwieństwie do masła :( coś na temat masła , może i masło jest bardzo kaloryczne ale podnosi tylko dobry cholesterol HDL i ma witaminy A D E K dajecie się nabijać koncernom w butelkę ot co :(

Gość może prawdą jest to.....
co najbardziej wyśmiewane i wyszydzane , ktoś tu ma rację ;) często mam wrażenie ,że wszystko stoi na głowie i jest wywrócone do góry nogami szczuplutka 24 a zebys wiedział! samemu przyrzadzona golonka jest 100 razy zdrowsza niz jakas kielbasa slaska po 8zł ktora nie ma zadnej wartosci odzywczej i skalda sie glownie z polepszaczy smaku, konserwantow i barwnikow

Gość szkodliwe statyny prawda
wiadomo nie od dziś , ale dobrze ,że ktoś wkleił artykuł dzięki , podczytuję często artykuły z tej strony

Po prawie 3 tyg stosowania Betalipu wraz z ćwiczeniami mogę się pochwalić, że zrzuciłam 2,5 kilo. Oczywiście dalej będę dążyć do lepszego wyniku. Pytanie do osób, które stosują suplement czy powinnam robić przerwy pomiędzy opakowaniami?

Gość syrop kukurydziany .........
Ponoć wszyscy producenci żywności syropem (z kukurydzy chemicznie przetworzonym ) glukozowo-fruktozowym zastępują sacharozę i cukier trzcinowy a to dlatego ,że jest tańszy ale niestety strasznie szkodliwy ponieważ podnosi niebezpiecznie poziom złego cholesterolu , uszkadza mięsień sercowy i gwałtownie podnosi poziom cukru we krwi a co za tym idzie w konsekwencji prowadzi do otyłości i miażdżycy i cukrzycy. Wystrzegajcie się tego paskudztwa a będziecie zdrowsi , wystarczy czytać etykiety.Na pewno unikanie tego syropu poprawi wasz poziom cholesterolu po części, przynajmniej zły się tak nie będzie podnosił

Gość lesia254
Polecam b.dobre suplementy,,LCBalance można kupić przez internet wypróbowałam po m-cu z 287 spadł na 222.5 i nie ma skutków ubocznych

Gość wystarczy jesc zwykle
pierdolone płatki owsiane takie zwykle górskie by zbic cholesterol

Zioła Tybetańskie przy okazji odchudzania i zmiany szybkości przemiany materii bardzo dobrze czyszczą organizm z różnych toksyn. Dodatkowo to zdrowy i sprawdzony sposób na obniżenie cholesterolu i pozbycie się zbędnych kilogramów. Polecam wszystkim szczerze z autopsji.

Gość yutyutyutu
Cholesterol zbija olej np. lniany czy z pestek winogron (oczywiscie tloczony na zimno) uzywam go zamiast margaryny i do sałatek. Lniany ma rybi smak lubie go do kanapek na ostro, a winogronowy jest neutralny i pasuje mi do sałatek. Cukru w czytej postaci nie uzywam prawie wcale. Lubie gorzka kawe i zieloną herbate, pije też duzo ziół bo mi smakuja:) Niestety moja slaboscia sa slodycze... Codziennie tez pije szklane wody z łyzeczka nasion babki płesznika.