Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dei opus

**PROBLEM porównywania się z innymi** Jak się od tego dziadostwa uwolnić??

Polecane posty

Gość dei opus

Cały czas porownuje wybory moje a kolezankek z ktorymi chodzilam na studia. One wybraly sciezke nauczyciela, ja sciezke biznesowa. Pracuje w firmie, mam zapierdziel, stresy, zero wakacji. One maja duzo wolnego, sa zadowolone, spelnione z tego co pisza. Caly czas sie z nimi porownuje i zabijam o to ze nie poszlam na nauczyciela. NIe moge uwolnic sie od tego porownywa z innymi, sledzenia ich przyszlosci jak im sie powiodlo a jak mi. Zle mi strasznie z tym i czesto lapie doly bo dochodze do wniosku ze moje wybory byly zle a ich dobre

Gość chyba musiszz
pokochać swoje życie, jak Ci nie pasuje praca to zrob coś w tym kierunku, przecież mozesz zostać nauczycielka jak tak bardzo tego pragniesz, ale wiesz po latach ta praca wykańcza. Znajdz sobie jakieś hobby, naucz się cieszyć ze swojego życia, jak będziesz robiła coś ciekawego, coś co lubisz to zobaczysz ze zanim się obejrzysz nie będziesz sie już porownywała z innymi.

Gość ta miejsce
Wg mnie ludzie koloryzuja swoje zycie- nikt ci sie nie przyzna ze mu zle bo kazdy chce wyjsc na najlepiej ulozonego w zyciu. Dlatego sie nie przejmuj i nie patrz na innych.

Gość Li-costa
Chyba przesadzasz. Zadna praca nie jest idealna i w kazxej sa prpoblemy. A ludzie mowia tak zeby poczuc sie lepiej, zeby inni mysleleli ze im jest lepiej niznam

Gość ja wybrałam tak jak Ty
też pracowałam w firmach zamiast jako nauczyciel i powiem Ci że nie żałuję, pracowałam w szkole podczasstudiów i trochę po studiach, to był horror, nie cierpiałam tej pracy... trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie....

Gość POMY ŚL
MACIE RACJE wszędzie dobrze gdzie nas nie ma... może warto zajać się czymś?książka,foto,malowanie na szkle?usiądz pomyśl..jesteś z seibie dumna w pracy co?mimo stresu i zapierdalu he? porównuj się ale nie przesadzaj że obn=ne tak super maja..

Gość wg mniet
Wg mnie zawsze dbrze tam gdzie nas nie ma, takze glowa do gory

Gość Filologiczka
Nie ma sensu porownywac. Jedna osoba spelnia sie w roli nauczyciela, a druga nie. Mi dobrze jako nauczyciel, innym zle. Tak jest wszedzie.