Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszona na maxa

czerwona kropka na pieprzyku

Polecane posty

Gość wystraszona na maxa

mam takiego dziwnego pieprzyka - wasciwie jeszcze jakis czas temu go nie bylo, tylko gdy sie opalalam pojawiala sie czerwona lekko wypukla plamka. teraz w tym miejscu zrobil sie jasny pieprzyk, taka jasna plamka i nie swiriwalabym tak, gdyby nie to, ze przy jego brzegu jest taka czerwona kropka - jak od uklucia igła. trzy mieisiace temu widzial to onkolog, dlugo ogladal po czym stwierdzil, ze to prawdopodobnie zrobi sie ciemny wiekszy pieprzyk, ze mam sie nie martwic, tylko regularnie sprawdzac czy nic sie nie dzieje. no i niby ok, ale ja wciaz sie martwie ta czerwona kropka. ma ktos moze cos takiego?

Ja mam pelno pieprzykow, dermatolog powiedzial, zeby kontrolowac, ale jesli mialoby sie cos zrobic to szybciej na zdrowej skorze niz na tych pieprzykach co mam. Idz do dermatologa, a przy opalaniu natrzyj delikatnie mocna iloscia kremu i zaklej plastrem.NIE OPALAJ pieprzykow pod zadnym pozorem!!!!!

Gość wystraszona na maxa
a nikt nie ma czegos podobnego???

ja miałam coś takiego,że w miejscu pieprzyka(którego już mam od lat) zrobił się -tak jak to mówił Twój lekarz-inny. Tzn. jego środek jest troszkę ciemniejszy. Ale czerwonej kropki NA pieprzyku jako tako nie miałam. Jeśli tak bardzo się martwisz, to idź do dermatologa :) w sumie to ja też bym musiała :P ;)

Gość wystraszona na maxa
inny moj pieprzyk tez wlasnie urusl, pociemniej a w srodku zrobil sie prawie czarny. dermatolog stwierdzil ze nic sie nie dzieje, a potem bylam tez u onkologa, ktory zqajmuje sie chirurgicznym wycinaniem znamion. widzial oba te znamiona - i to ciemne, i to z czerwona kropka i stwierdzil, zeby tylko je ogladac, ze usuwac nie trzeba. ale ja sie dalej ta kropka czerwona martwie. bo ten lekarz tak dlugo to ogladal.

no ale, gdyby było coś nie tak,to by Ci powiedział,a nie odsyłał do domu, prawda?;) a oglądał je pewnie długo,żeby mieć pewność, że wszystko jest ok... A jeśli cały czas tym się tak martwisz, to wybierz się na wizytę do innego lekarza :) z tego co mi wiadomo to pieprzyki chodzi się wycinać kiedy np. wokól niego zrobi Ci się czerwona obwódka albo zmieni kształt itd. Ale uważam,że naprawdę nie masz powodu do niepokoju. \'