Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janka snoi

solarium a kosmetyczka i depilacja

Polecane posty

Gość janka snoi

hej powiedzcie mi dziewczyny co najpierw: dziś solarium a jutro depilacja nóg +wąsiki ;) czy dzis depilacja a solarium lepiej jutro?

Gość mleczna kawa
najpierw depilacja, pozniej solarium. a na wasik polecam rewelacyjna metode, ktora nazywa sie nitkowanie, ale to tak offtop. :)

Gość janka snoi
dzięki :) mleczna_>> dlaczego w takiej kolejności? (z ciekawości pytam) :)

Jeśli najpierw depilacja, a potem solarium to pojawi się podrażnienie. Będziesz miała czerwonego wąsika i nogi w czerwone kropki..:-P

Gość 1003
najpierw solarium...jestem w tym doswiadczona...

Gość janka snoi
Giganna, tez tak to sobie wymysliłam, ale ja sie nie znam na tym za bardzo :(

Gość mleczna kawa
a ja ostatnio opalalam sie i depilowalam wlasnie w takiej kolejnosci i nic sie nie dzialo. dlaczego w tej kolejnosci? dlatego, ze po solarium skora jest bardzo wrazliwa, moze byc lekko poparzona, na pewno bardziej wrazliwa na bol i duzo bardziej podatna na uszkodzenia. wyobraz sobie teraz, ze z takiej zaczerwienionej po opalaniu skory zdzierasz plaster wosku. reszte sobie mozna dopowiedziec. generalnie wszedzie pisza, ze po opalaniu depilacji woskiem nie nalezy wykonywac.

Gość janka snoi
to ja juz smama nie wiem ...

Gość mleczna kawa
idealnie by bylo, jakbys po depilacji po prostu odczekala z 3-4 dni i wtedy sie opalala.

depilacja-solarium ostatnio przez przypadek zrobilam odwrotnie... auaaaaaa:/ poza tym ladniej sie opalisz jak bedziesz gladka :)

Gość NO WŁAŚNIE NIE WIECIE
zalezy jaką metodę depilacji użyjesz lepiej opalać się po depilacji, bo wtedy opalenizna jest równa...no ale nei należy opalać sie bezpośrednio po goleniu czy wosku bo mogą wyjść podrażnienia i przebarwienia.... najlepiej opalać się kilka dni po depilacji, minimum dwa, trzy....gdy podrażnienie minie i skóra nie jest już wrażliwa odwrotna kolejność to kiepski pomysł bo przesuszysz i podrażnisz skórę

Gość janka snoi
czyli dzis edpilacja a jutro wieczorem zrobię solar :)

Gość mgrzaneta
Chyba zart jakis. najpierw solarium a pozniej depilacja jak juz musisz jednego dnia ale jesli to konieczne. lepiej kilka dni po depilacji pojsc. jestem kosmetologiem jezeli sie najpierw wydepilujesz woskiem czy depilatorem czy pasta cukrowa i pojdziesz na salorium to bedziesz poparzona cala w kropkach podrazniona . zapalenie mieszkow wlosowych jak nic a co za tym idzie czesto przebarwienia. po zwyklym goleniu nie ma roznicy ale nie piszcie takich glupot bo czyta to wiele osob i potem przychodza do kosmetyczek i kosmetologow z placzem . duzo po czasie ale mysle ze taka informacja sie komus przyda a jak nie wierzycie to zapytajcie jakies dobrego dermatologa lekarza kosmetologa a nie pani w salonie gdzie bedziecie decydowac bo bardzo czesto nie poradzi poprawnie bo chce zarobic. pozdrawiam.

Gość Torunianka A
Hej Ewa, zabieg depilacji jest prosty i bezpieczny tu masz filmik jak przebiega zabieg https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pamiętaj usługi nie jest najważniejsza , polecam dowiedzieć się trochę o różnicach między laserami Lightshher i Vectus

Gość Femma 22
Pomóżcie! Nie radzę sobie z nogami. Wrastają mi włoski, zostają po nich okropne blizny. Zastanawiam się nad depilacją laserową, w necie znalazłam informacje, że jest kilka laserów do depilacji. Co myślicie o laserze Palomar Vectus, trochę o nim poczytałam http://depilacja-laserowa.torun.pl. Co myślicie?

Gość Pani doktor 44
Naturalne metody są najlepsze Od ponad dwóch lat używam pasty cukrowej. Nie mam problemu z podrażnieniami. Najpierw chodziłam do sklepu gotową pastę cukrową, ale taka domowa jest jeszcze lepsza. Tutaj to fajnie opisali http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Ewix 28
Moja koleżanka zrobiła sobie depilacje laserową, i to był właśnie Vectus. Jest mega zadowolona. Super sprawa, wystarczyło tylko kilka zabiegów. Bez bólu i podrażnień. Po innych laserach podobno można mieć nawet oparzenia. Laser ma czytnik, który dostosowuje moc do typu skóry.

Gość Juta 26
Kuzynka poszła na depilację laserową, jak dobrze zapamiętałam, to postawiła na Palomar Vectus . Jest mega zachwycona. Osobiście też byłam zachwycona efektem. Już po pierwszej sesji widać było jak skuteczny to laser. To był bardzo dobry wybór. Nic nie bolało. W pełni zadowalający efekt. Jeśli macie obawy przed depilacja laserową, to naprawdę polecam. http://www.bagra.com.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-zabieg-dla-kazdego/

Gość Sandra 24
Zobaczcie natknęłam się na ciekawą wyszukiwarkę salonów z depilacją laserową. Można przeszukiwać według miast. Łatwa w obsłudze. Musicie tylko wybrać miasto: http://www.depilacjelaserowe.pl/. Dzięki temu wyszukać salon kosmetyczny z oferujący zabiegi depilacji laserowej.