Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blondynaaaa

moze mi ktos wytlumaczyc?

Polecane posty

Przestańcie dyskutowac z tym blond pustakiem. Przecież do niej nic nie dociera, nie potrafi pojąć najprostszych rzeczy. Zadufana, zapatrzona w siebie księżniczka. Nic dziwnego,że cię zostawił, jesteś powierzchowna, płytka, patrzysz na ludzi z góry.Spadaj na drzewo!!

Gość blondynaaaa
bujaka- nie wmawiaj mi ze wszyscy sa rowni. bo nie sa. jesli siedzisz na tylku i czekasz az rodzice albo facet ci wszystko dadza to znaczy ze jestes kretynka i nie myslisz o przyszlosci. kto powiedzial ze nie mam nowego faceta?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
niezobowiązująca sugestia więc może załóżmy sobie temat o takich zwykłych, małowartościowych kobietach jak my i poklachajmy.... co wy na to? mozemy!teemat topiku malowartosciowe kobiety laczmy sie hihi!

Gość bujaka
ale on się zatrzymał, osiadł na laurach, i pracuje gdzie pracował :P Zostawić czy nie ? ;)

Gość blondynaaaa
z gory patrze tylko na ofermy zyciowe ktore wola pasozytowac na innych zamiast wziac sie do roboty.

Gość bujaka
"nie wmawiaj mi ze wszyscy sa rowni. bo nie sa. jesli siedzisz na tylku i czekasz az rodzice albo facet ci wszystko dadza to znaczy ze jestes kretynka i nie myslisz o przyszlosci" Zaczynasz mnie irytować. Siedzę na tyłku, bo mam pracę, szanuję ją i cieszę się, że w ogóle ją mam. I nie czekam aż mi ktokolwiek pomoże. Zarabiam grosze, ale naga nie chodze, mam co jeść, na głowę mi sie nie leje i do tego czesc pieniedzy przeznaczam na studia młodszej siostry. Można zachowywać się jak człowiek?Można! Ale cóż, może i jestem kretynką i nie myślę o przyszłości.

Gość bujaka
"z gory patrze tylko na ofermy zyciowe ktore wola pasozytowac na innych zamiast wziac sie do roboty" No ale dlaczego uważasz, że ta nowa laska jest pasożytem czy ofermą życiową? I że nie bierze się do roboty? Owszem, wzięła się i pracuje, a jak będzie chciała, to ją zmieni! Widocznie wystarcza jej "te marne 1500" zł !!!!! Czemu nie możesz tego pojąć?

brawo bujaka!=]

Gość blondynaaaa
szczyt ambicji:O chciec to moc. skoro niczego nie robi, to ma zamiar do konca zycia zarabiac te 1500. jak z tego utrzymac siebie i dzieci? zeby to byla jakas 20latka, to jeszcze.

jej facet zarobi drugie 1,500 i dadza sobie rade,nie boj nic.

Gość bujaka
"szczyt ambicji " a to akurat nie tobie oceniać, ty możesz mieć ambicje nawet papieżową zostac, i to twoja broszka, tak jak jej broszka "sekretarzyć" do końca życia. "hciec to moc. skoro niczego nie robi, to ma zamiar do konca zycia zarabiac te 1500. jak z tego utrzymac siebie i dzieci?" A może ona wcale nie chce mieć dzieci i ich utrzymywac? I skąd do kurwy nędzy wiesz, ze to jest jej szczyt ambicji i nie ma zamiaru niczego zmieniać? A może i ma zamiar, tylko później? Jakim prawem tak ją oceniasz, skoro guzik o niej wiesz? "zeby to byla jakas 20latka, to jeszcze" o tak, rzeczywiście. Bo już 30tka nie ma prawa awansowac czy zmienic pracy :)

Gość niezobowiązująca sugestia
czemu uważamy ze nie masz faceta? Bo gdybyś go miała to 1. Nie interesowałabyś się ex przecież taka kobieta jak Ty musi mieć strasznie mało czasu skoro tak wielką karierę robi.... mając faceta nie miałabyś już czasu na ingerowanie w cudze sprawy. Ok zakładam temat ! KOBIETY NORMALNE

i amen niezobowiazujaca sugestio!=]

Gość niezobowiązująca sugestia
i juz! Zapraszam. Króólówo Tobie dziękujemy !

Gość bujaka
to powiedz mi co to za wysokie stanowisko pełnisz, o zapracowana księżniczko, że już 2 godziny rzeźbisz w temacie eks?

Gość blondynaaaa
zaloz temat "jestem sekretarka, mam 1500 na reke i jestem szczesliwa" to zobaczysz ile osob ci powie ze przegralas zycie. boli was ze sa osoby pewne siebie, ktore sobie w zyciu radza. sekretarzenie to nie jest ambitna praca. kazdy potrafi obslugiwac ksero. zgadzam sie ze w kazdej firmie potrzeba osoby ktora bedzie odbierac telefony ale to raczej nie jest zawod ktory uznaje sie za prestizowy. rownie dobrze moglaby pracowac jako sprzedawczyni, albo sprzataczka. rownie potrzebne, ale chwalic sie nie ma czym. nie ingeruje w niczyje sprawy. nie wtracam sie w ich zwiazek. a normalnym jest ze zastanawiam sie jak sie potoczyly losy osoby, z ktora bylam zwiazana. poniewaz mamy mnostwo wspolnych znajomych temat nowej dziewczyny mojego bylego czesto sie pojawia w rozmowach.

Gość blondynaaaa
bujaka- masz 24 lata i zmane pracy w planach wiec sie nie prownuj do tamtej, ktora jest o cztery lata od ciebie starsza i nie ma zadnych planow.

Gość bujakaaa
\"rownie dobrze moglaby pracowac jako sprzedawczyni, albo sprzataczka. rownie potrzebne, ale chwalic sie nie ma czym\" No cóż, skoro pracujesz po to, żeby się tym chwalić, to powodzenia :) I super, że weszłaś na topik o kobietach normalnych :) Szkoda, że ciebie on nie dotyczy :)

Gość blondynaaaa
nie wmawiaj mi ze bycie sekretarka jest powodem do dumy. teraz masz 24lata. jak ci stuknie 30ka a ty nadal bedziesz na tym stanowisku to przynasz mi racje.

Gość bujakaaa
ja jestem dumna z tego, jakim jestem człowiekiem, jakie są moje wartosci, charakter, a nie z tego, na jakim stanowisku pracuje.

Zadałaś droga autorko pytanie, to Ci ludzie próbują wytłumaczyć. Dziewczyna jest ładna, wygląda na sympatyczną, skromna osobę. Zapytaj byłego co w niej widzi. Odpowie Ci pewnie to co ludzie tutaj. Ona jest poprostu Twoim przeciwieństwem z tego co piszesz. Zobaczył w niej to, czego w Tobie nikt nie zobaczy. Znam przypadek gdzie facet po studiach, z bardzo dobrą pracą, wygladający jak młody bóg spotykał się z przecietną dziewczyną bez matury. Czyli ze mną ;p I jego była też miała takie podejście. Gdyby nie tamta sytuacja, pomyślałabym, że to jedna wielka prowokacja...

Gość blondynaaaa
jeszcze. wszystko do czasu. potem twoi znajomi pokoncza studia, zaczna robic kariery, a tobie bedzie coraz ciezej mowic, ze tylko podajesz kawe:P

Gość Do autorki tematu pare slow
Droga blondynka,czym sie tak emocjonujesz? Skoro dla ciebie takim wielkim osiagnieciem jest zrobienie prawka, jezdzenie samochodem i wynajmowanie mieszkania to moge jedynie ci wspolczuc z calego serca:( Gdzie ty sie wychowalas? W Bziukach czy innej pipidowce? Naprawde nie jest ciezko pojsc podpisac umowe i wynajac mieszkanie..kazdy durny to potrafi tylko trzeba miec kase. Co innego jak mlody czlowiek tyra dnie i noice, odklada kase i kupuje wymarzone mieszkanie albo splaca kredyty zyjac o chlebie i wodzie aby tylko byc na swoim.Takie osoby podziwiam. Zrobienie prawka? Toz szczyle lat 18 juz mykaja samochodami rodzicow i wlasnymi nawet. Zarasz pewnie zapytasz ze skoro to takie proste to czemu TA SZARA MYSZ tego nie ma? A moze jej szkoda kasy na wynajmowanie mieszkania i odklada na swoje? Jaki to sens bulic 1000 zl za samo wynajecie bez oplat dodatkowych ? Bez sensu hehe:) Moze wlasnie z twoim facetem zamieszka razem i beda razem splacac kredyty. Moze pomaga rodzicom? Co cie to obchodzi z kim ona mieszka, czy z dziadkiem, czy z siostra, czy z rodzicami itd.. A prawko zawsze moze zrobic. Moze teraz akurat tego nie potrzebuje.Jest mloda i ma czas. Moze nie jest tak piekna jak ty, tak swietnie wyksztalcona, moze nie ma super nog i modnych ubran. Moze siedzi w towarzystwie jak cipa ...ale dla twego ex jest najcudowniejsza osoba na swiecie? Moze nie rzuca faceta 5 razy na miesiac. Moze na zewnatrz ciapa a po lepszym poznaniu okazuje sie ze dziewczyna ma te ogniki w oczach i to cos...czego ty nie mialas dla niego. Skoro jestes fajna laska to zapewne nie masz zadnych problemow z adoratorami. Chyba nie bedziesz jeczala za nim tak dlugo jak inne 'szare myszki' ktore przez kilka lat rozpaczaja za exami? Spojrz w lustro ,powedz do siebie: jestem zajebista laska, tn moj ex to jakis duren ze wybral tamta cipe...i rusz do boju ponownie nie ogladajac sie za nim i za jego 'szara myszka'. pa blondi

Gość bujakaaa
a czy ja już mówiłam, że ja ani razu kawy nie podawalam? Co z tego, ze w umowe napisali mi \"sekretarka\' skoro faktycznie jestem tu tłumaczem? Mam się tego wstydzić? Moi znajomi w przeciwieństwie do cebie są normalni, i nie sądze że będzie mi wstyd za to, gdzie pracuje (juz pomijam to, że pisałam o zmianie pracy-nic nie dociera jak widze).

Gość blondynaaaa
bujaka- czyli jednak podawanie kawy jest dla ciebie uwlaczajace i bardzo sie jezysz ze masz ta "sekretarke" wpisana, chociaz nie wykonujesz jej obowiazkow:P doczytalam ze zamierzasz zmienic prace i napisalam nawet ze ci sie to chwali, jak rowniez ze tamta takich ambicji nie posiada. do autorki tematu- a skad wiesz, czy ja nie tyram i nie odkladam kasy, zeby miec wlasny kawalek podlogi. moim zdaniem w pewnym wieku nalezy juz isc na swoje i wziac za siebie odpowiedzialnosc, zamiast liczyc na rodzicow. zeby miec wlasny samochod tez trzeba miec kase. a jak sie zarabia 1500 to raczej nie starczy na wszystkie raty.

Gratuluję poczucia własnej wartości. To od kobiety przecietnej... która tez zna własną wartośc, ale jakoś się z nią nie obnosi na prawo i lewo. I każdemu byłemu życzę szczęścia, nie zależnie czy nosiłoby krótką mini i było tlenione, czy też było szarą myszką. To już jego wybór. ;)

Gość Do autorki tematu pare slow
no dobra ale wlasciwie o co ci chodzi? odszedl do innej i przezywasz to jakby swiat ci sie zawalil

Gość do autorki tematu kilka slow
Chcesz nam wszystkim udowodnic,ze bys nie dziwila sie jemu gdyby wybral ladniejsza, z wlasnym mieszkaniem,samochodem za 50 tys ..a tak wybral szara mysz:P Problemem jest to ze bys jeczala nawet gdyby wybral corke jakiegos szejka arabskiego co ma miliony na koncie...boli cie to niezmiernie,ze facet juz o tobie nie mysli, kocha sie czule z inna, przynosi jej kawe do lozka z rana i planuje byc moze zareczyny...z ta swoja szara myszka pogodz sie z tym ze on cie juz nie chce i juz nie zechce

Gość Zenith
Hej blondyna :) Nie sluchaj tych ludzi ktorzy dzieki internetowej anonimowosci moga sobie raz w zyciu pozwolic na dyskusje z lepszymi od siebie bez chowania sie do kata i guli w gardle. Mam dla Ciebie wytlumaczenie, jak ja to widze, dlaczego poszedl do takiej a nie innej dziewczyny. Tak sie sklada ze moim zdaniem nie jest to kwestia jej, tylko przede wszysktim jego. Sama zobacz, przez pare lat byl z kobieta wlasciwie idealna - piekna, z suckesami, na swoim, niezalezna, dazaca do swego. Przy Tobie musial czuc sie z jednej strony szczesliwy, ze jest z inteligentna ambitna osoba o super ciele; z drugiej jednak strony obcowanie z kims takim jest rzecza strasznie meczaca i stresujaca. Mezczyzni sie porownuja z otoczeniem. Musial wypadac przy Tobie slabo, przynajmniej w swojej opinii. Musial ciagle sie starac, ciagle sie stresowal ze Ty zauwazysz ze jestes od niego lepisza i go zostawisz, ze znajomi to zauwaza i beda sie z tego smiac. W kazdym razie za kazdym razem jak Cie widzial to przypominalo mu sie ze musi sie starac. A to jest meczace, to wywoluje frustracje, lek, a takze nienawisc. Stwierdzisz moze ze nigdy nic takiego nie zuawyzylas. Ale zastanow sie. Czy on do tego kiedykolwiek by sie przyznal? przeciez to potworne przyznac ze jest sie od kogos gorszym, szczegolnie dla faceta. Poza tym, gdybys to zauwazyla to to bys z nim zapewne zerwala i mialbys teraz gdzies czy jest z szara myszka czy z kim bo bylby poprostu bylym mieczakiem ktory Ci nie dorownal. Jako ze nie znasz przyczyny jego zachowania, intryguje Ci ono i zdaje sie nie miec najmniejszego sensu. Jednak ma. On jest wlasnie z ta srednio wygladajaca, marnie zarabiajaca i bez perspektyw dziewczyna, bo przy niej to on jest czlowiekiem sukcesu, to ona go podziwia, nie musi sie na kazdym kroku starac i zwarac uwagi na to jak wyglada i czy jej dorownuje. WYnika to po prostu z jego slabosci. Teraz to on jest krolem a ona jego szara myszka. Zastanmow sie czy czasem tak nie bylo w waszym zwiazku, niewazne jak usilnie staralby sie taka sytuacje zakamuflowac. Jest nieduacznikiem idacym po najcienszej lini oporu i widocznie jest mu z tym dobrze. I nie martw sie ze sama tego nie rozgryzlas - to powszechne ale bardzo rzadko zauwazane przez kobiety. Nie chce pusto lechtac Twojego ego ale bylas dla niego po prostu zbyt dobra i on o tym wiedzial. Nie wzial pod uwage ze ty tego nie wiedzialas i byc moze nawet tak nie uwazalas, ale stres z nim zwyciezyl. Co do osob ktore od pieciu stron sie z Toba kloca. :). Strasznie smutni ludzie. Dziwi mnie ze skoro uwazasz sie za tak inteligentna to z nimi dyskutujesz :>. Przeciez to internetowa banda trolli i zakompleksionych dziewic, kolko wzajmnej adoracji brzydul i prawiczkow ;). Daj sobie spokoj i trzymaj sie :D.