Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratowniczka

szukam imion

Polecane posty

Gość ratowniczka

za jakiś mama zostanę mama po raz drugi, mam już 5- letniego synka Kasjana Filipa, poszukuje teraz imion dla mającej sie pojawić parki - chłopczyk i dziewczynka. Myślimy z mężem o Natanielu Maksymie i Liwii Melanii :) ale podoba nam sie również Nikodem, Cyprian, Dominik, Noelia, Lilianna, Nadia, Idalia , Jaśmina ... jesteśmy w kropce pomożecie. Mile widziane też inne propozycje :)

Gość ratowniczka
uwielbiam i Jonatana i Gabriela ale M się nie zgadza :(

i oni zawsze będą się posługiwać 2 imionami...? :D

Gość ratowniczka
hehe zapewne tylko w papierach ale mamy tradycje nadawania dwóch imion wiec szukam dwóch :) a że chce aby oba się nam podobały to chyba nie jest dziwne :)

Gość piczko
Dwa imiona to masakra...i tak nie będą ich używać. To tylko kłopot. Kasjanie Filipie obiaad...!

Gość ratowniczka
ja mam dwa i jak dla mnie żaden kłopot dla brata i reszty rodziny również nie ;) może nie używam i moje dzieci również nie będę korzystać z drugich imion ale chce zadośćuczynić tradycji :) zresztą pytałam o propozycje tych imion a nie o to czy dzieci będą używać imienia drugiego :)

Mój synek będzie miał na imię Mikołaj.. a gdyby miała być dziewczynka byłaby Nadia

Gość .może.
Iwo, Ida, Marysia, Marcela

Gość Maksymilian Antoni

Gość karczek224
ja mialam straszny dylemat jesli chodzi o imie dla chlopca... rodze za 3 tygodnie i wybralam Marcel...czuje wiez emocjonalna z synkiem jak go tak nazywam :) moim zdaniem imie niespotykane i oryginalne :)

Gość bianka adrianna

Gość JJJJJJaaaa
co wy macie z tymi cudacznymi imionami??? kiedyś przeczytałam że z reguły najbardziej wymyślne imiona nadają dzieciom ludzie w malych mieścinach bez wyższego wykształcenia, którzy chociaż w taki sposób chca zwrócić na siebie uwagę; ludzie wykształceni, oczytani cenią sobie prostotę . Nie wiem ile w tym prawdy, w każdym razie mnie rażą małe Oktawie, Melanie. Czy Marysia nie jest wystarczająco ładna??

Gość egergr
JJJJJJaaaa, dajże spokój. Sądzisz że jeśli szkoła nie dała rady, książki (pewnie całe trzy, nie liczą romansów czy jakichś innych serii), publicystyka, to ty tu kogoś doedukujesz? Ludzie zawsze będą dzielić się na środowiska i dodawać atrybutów identyfikujących z określoną grupą społeczną. Dzięki temu słyszysz "Kasjan" czy "Nataniel" i już wiesz czego się po dziecku i rodziach spodziewać.

Śliczne jak dla mnie jest Krystian Viktor a dla dziewczynki Sara Viktoria

Gość tartilka24
a jak wam podoba sie Gloria

wymyślacie te imiona jakbyście mieli nie po kolei w głowach LO trzeba dopasować imię do nazwiska a później wychodzą takie bzdury jak Pelagia Gwiazda czy Jennefer Kołek z którymi miałam ostatnio do czynienia :O

tak nie na temat, ale zauwazylam na forum, ze bardzo wiele osob, zamiast konczyc wyraz literka m, to koncza go literka a z ogonkiem (sorki, ale nie mam polskich liter, a przestawiac mi sie nie chce, bo corka korzysta z kompa i to straszny balagan by wyszedl :classic_cool: ) :classic_cool:

Gość iiiiidddd
loguke ty tą dolores miednice to znasz faktycznie? bo ja to na wszystkich forach wszyscy znają... taka towarzyska ???

Gość iiiiidddd
Marcel to śliczne imię, ale nie niespotykane, w moich stronach dość często nadawane, ale fakt ładne:)

Gość karolina karolina.............
super imie

Gość iiiiidddd
ratowniczko twoje imiona są naprawdę ładne, zresztą maja się podobać głownie Wam Rodzicom, ja wyznaję zasadę, ze jeśli jedno imię długie - to drugie krótkie i w miarę proste, np Jaśmina Anna, zazwyczaj ładnie to brzmi:)

Gość ja znammmm
Georginię - ma 18 lat i jest super laska Gerdę - 16 lat Fabionę - ale to w Niemczech Reginę Marcele to straszne urwisy! jeszcze nie spotkałam ani jednego, który byłby grzeczny :/ Lubię imię Weronika :-) i Magdalena :-) Z chłopców znam Tymona, Kosmę, Wiktora, Nikodema

a ja jak będę mieć syna dam mu na imię Wiktor, ale przez W a nie V !!, a córce Lena albo Amelia.

a jak wam się podoba połączeni: Pockaj Dolores? Bo ja wymięklam