Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwny problem

PRZEDAWKOWANIE PRZECIWBOLOWYCH

Polecane posty

Gość dziwny problem

Dzis wrocilam z pracy i dowiedzialam sie ze jedna córka mojej znajomej po fachu przedawkowało leki przeciwbólowe. Zaszokowało mnie bo to dobra rodzina, nie chciałąm pytać o nic więcej ale jestem ciekawa, czy gdy Nelka 15l. dawkowała sobie z tego co wiadomo apap i ibuprom/ibum dokładnie nie wiem może zrobić sobie krzywde? Martwie sie i o onia i teraz o moja znajoma, taka młoda ;/ Możecie mi rozjaśnić jaka dawka jest śmiertlena? Nelka wzięła (bo tyle zginęło z pudełka Marty) 5 ibupromów 4 ibumy i 3 apapy, martwie sie bo lubiłam tę małą ;/ Liczę na odpowiedż.

Gość URSUS C330
Po takiej ilosci najwyzesz zoladek rozboli, do przedawkowania to pomnóż tą dawne conajmniej x4

Gość dziwny problem
Czyli nic sie jej powaznego nie stanie? :D Boże nie wiem DOKŁADNIE ile wzięła ale tyle słyszałam, a gdyby wzięła więcej umarła by, czy tylko zasnęła? Nie wiem aw jakim jest stanie

Gość URSUS C330
Dostała by krwotoku wewnetrznego, i padła by wątroba, ale nie przy tej dawce. Najwyżej puściła pawia i mamusia sie przestraszyła :P

Gość asdere
ibum ma dawke chyba 300mg ibuprofenu + cos jeszcze ibuprofen zwykły ma 200 mg a max 300mg zalezy jeszcze jakiej ona jest budowy i wzorstu. Ale za duzo stać się je nie powinno po takiej dawce. maxymalna dawka ibuprofenu to to 200*6 wg opakowania. mpogla miec mdlosci zawroty glowy moglaby zemdlec, ale raczej nie powinna umrzec po takiej dawce

Gość asdere
ibuprom znaczy sie

Gość dziwny problem
już wiem wzięła 6 ibupromów, 5 ibumów i dwie no spy. Jest średnia, nie wylewa się z niej nie jest szczupła, ma płaski brzuch choć ma biodra jesli dobrze pamietam, ale miala problemy z tężyczką. czy od takiej dawki umrze?

Gość URSUS C330
Ładna bajka tak w ogóle, autorka wątku ma okres i sie nałykała a teraz sie boi że cos sie stanie :P

Gość URSUS C330
NIC SIE NIE STANIE, taka dawka jednorazowo jest nieszkodliwa, poza ewentualnum bolem zoladka.

Gość AlinA.
Ja to zaczynam podejrzewać, że ktoś tu planuje samobójstwo.

Gość dziwny problem
wzięła nie wiadomo dlaczego,ale słyszałam od jednej z znajomych że jej matka skarzyła się na to,ze lubiła bujać w obłokach, była taka jak wiaterek wszędzie jej pełno mała artystka, gitara rysowała, a życie ja przytłaczało. Tyle wiem ;(

Gość URSUS C330
Jak chce sie zabić to 20 apapów popij setką wódki, z ibupromem to sie predzej zażygasz jak zabijesz. Milego łykania.

Gość dziwny problem
Skądże! Po prostu chciałam się dowiedzieć więcej bo nikt w pracy dużo na temat jej stanu nie mówi, a jakby nie patrzeć to córa znajomej z formy, jeśli to coś poważnego lub silna dawka ale piszecie że nie to byśmy w pracy jakąś pomoc, czy ciasto upiec czy coś żeby podtrzymać na duchu, mam nadzieję,że macie rację i jej dawka nie jest przesadzona :) Sama mam córeczkę ale ma dopiero 5 latek i bardzo jej pilnuję! :D

Gość URSUS C330
Nabawila sie podraznienia sluzówki zoladka , potrzymaja ja w szpitalu na kleiku ryzowym 3 dni i z kopa do domu. ;)