Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze powiedzcie mi jak to

becikowe

Polecane posty

Jak to jest z becikowym teraz? Załatwia się to po porodzie? Gdzie? Jakies oświadczenie? wnioski? Bo zupełnie sie nie orientuje

Idziesz do mopsu po porodzie(ty albo ojciec dziecka) z wypełnionymi wnioskami które się tam dostaje(jakieś 2 różne - oświadczenie że na dziecko nie pobrałaś jeszcze becikowego i wniosek o wypłatę zapomogi), z dowodem osobistym i aktem urodzenia dziecka.

dziękuje :)

Gość blekotkaaaaa
straszny kocur..akurat ten przepis wejdzie w zycie dopiero w listopadzie 2009....poczytaj najpierw a potem pisz....

możliwe, że wszystkie dokumenty dostaniesz już w szpitalu, u mnie tak było, że przychodziła babka z Urzędu Miasta i dawała papierki potrzebne do zarejestrowania dziecka, nadania mu nr Pesel i przy okazji do otrzymania becikowego. Wszystko z instrukcją gdzie i kiedy złożyc

Gość a trzeba miec
pesel dziecka zeby odebrac becikowe? czy mozna bez? bo akt juz mam a na pesel trzeba czekac miesiac

Gość Ola_blaszczyk
Witam! Nie koniecznie musisz miec pesel dziecka. wystarczy napisac oświadczenie, że doniesie się pesel jak tylko otrzymasz (tak było w moim przypadku). Pozdrawiam :)