Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgggstre

o jak wysokie alimenty moge sie ubieagac

Polecane posty

Gość fgggstre

facet ma w umowie najnizsza kwote chyba 1200 zl , ale zarabia ponad 2 tys choc wiem ze nie udowodnie tego przed sadem bo jak? robi codziennnie po n12 h , czy dostane tylko najnisza sume alimentow??? dodam ze dziecko nie jest calkiem zdrowe, jezdze z nia co miesciac do nefrologa bo nie dobre wyniki moczu , wiem ze to tez sie liczy do alimentow jezli dziecko choruje moge liczyc na 400 zl??? czy sad da mi najnizsza stawke 250 zl....

a jakies duze koszty ponosisz w związku z chorobą dziecka? leki itp

jakies bzdury nigdzie nie jest napisane ze mozna ubiegac sie o 30 % czy 20 czy 40

Gość klmmmaaoaoaaa
To zalezy jakie wydatki miesiesiecznie ponosisz na dziecko?Ja obliczylam ze miesiecznie na dziecko wydaje ok..700zł na podstawowe rzeczy takie jak:opłata za mieszkanie, mleko, pampersy i srodki higieniczne.Ja wlasnie dzis złoyzlam pozew do sadu o alimenty i napisalam 400zł.Z tatus mnie zbywa ze da ale miesiace mijaja a ja od niego na dziecko niedostalam ani złotowki.Mam nadzieje ze tyle dostane no moze 350zł najmniej.

Gość jaktjakto
skąd wytrzasnęłaś, że najniższa stawka alimentów, którą może zasądzić sąd to 250 zł? przecież to bzdura

Gość kalostyna
mam kumpla który msc zarabia 12 tys na czysto - własna firma - przepisał firmę na siostre, wszystko pozamieniał że jest pracownikiem zwykłym tej firmy i płaci 350 zł alimentów na msc - zapłacił dobremu prawnikowi i jest dumny :-O dla mnie to żenada, nadal jest szefem firmy i dużo zarabia i ma nową dziewczynę

jesli macie male dzieci powołajcie sie juz w sadzie na art mowiacy o osobistych staraniach w utrzymanie dziecka ( chodzi o to ze wy sie opiekujecie dziecmi a tatusiowie nie ) nie pamietam ktory to artykul ale znajdziecie w kodeksie rodzinnym i opiekunczym w rozdziale o alimentach

Gość dolarroles
ja dostaje podan 400zł

Gość jaktjakto
nie trzeba się powoływać na ten art., sąd bierze go pod uwagę z urzędu

ja dostaje 500 zł na 8 letniego syna kwote ta wywalczylam w zeszlym tygodniu wczesniej dostawalam 300 zł ( przez 5 lat )

z doswiadczenia wiem ze czasem sedziemu dobrze jest przypomniec ten artykul