Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wioluśka589

brac zycie jakim jest

Polecane posty

Gość wioluśka589

Umiecie tak? Ja nie-wszystkim sie przejmuje-zamartwiam. Zle mi ztym

Gość aniaaaaaaaaaaaa
tak samo jak ja ciagle jakieś problemy bieganina za zyciem ech ;/

Gość wioluśka589
No wlasnie, inni jkakos sie nie przejmuja umieja nie robic z igly widly aja ? ciagle jakis problem,

Gość ja tak umiem jak narazie
chociaz jestem mł↨oda bo chodze jeszcze do szkoly. Ale jak patrze na rowiesników ktorzy zadreczają sie jakimis nieszczelsiwymi milosciami, problemami w domu itp to smiac mi sie chce:) po co tracic zycie na wieczne zamartwianie sie

Gość aniaaaaaaaaaaaa
mamy chyba coś wspólnego tylko że ja mówie to co myśle zawsze sie to zgadza .....i tego nienawidze ze moje podejzenia są aż takie prawidłowe;/.amój zawsze mi mówi ze ja z małej rzeczy zarz zrobie wielka ech...przykre ale czasami czuje ze powinnam nei mowić aż tyle. sorki z apismo ale coś zaczynamżle widzieć ech;/ od pwnego czasu mam z tym problemu a do okulisty neichce isć nienawidze okularó nigdy bym ich nie załozyła

a ja mam tak, że kiedy widze ze cos jest źle to tez tego nie ukrywam, ale staram sie patrzec trzeżwo na różne sprawy. Zawsze widze czy sprawa wymaga paniki czy nie:p ale raczej staram sie nie wyolbrzymiac. Nie mam tez jakis przerosnietych ambicji, jesli wiem ze np tam i tam nie mam szans sie dostac, albo jestem w tym za głupia itp:p to poprostu tam ise nie pcham. Jakos nigdy przez to swoje myslenie nie rozczarowalam sie :D

Gość wioluśka589
aniaaaaa mamy cos wspolnego:)) a do kolezanki wyzej-tez bym tak chciala. Ja zadreczam sie byle glupota

Gość do aniaaaaaaaaaaaa
od czego są szkla kontaktowe :P ja nosze od 2 klasy gmn :P

Gość aniaaaaaaaaaaaa
no dokładnie i to jest nasz błąś alr cóż tak juz mamy .ja bym sie nie zadręczałą miałabym bardziej spokojniejsze życie jakby udało mi sie wkońcu zmienić partnera ech ;/

Gość aniaaaaaaaaaaaa
wiem zę są szkłą kontaktowe ale przed nimi trza michy chodzić podobno w okularach a ja wnich nie wyjde ;/ :P

Gość wioluśka589
aniaaaaaa ile TY masz lat??

Gość aniaaaaaaaaaaaa
22 :P a ty

Gość wioluśka589
23:))

eh... jak bylam jeszcze w liceum niczym sie nie przejmowalam , mialam wszytsko i wszytskich gdzies ale odkad poszlam na studia zaczelam powazniej podchodzic do zycia . Nie przejmuje sie byle blahostkami ale potrafie zadreczac sie sprawami na ktore nie mam wplywu i to w zasadzie mnie wkurza bo nie powinnam . To nie ma sensu :) Chce wrocic do liceum a jeszcze lepiej do gimnazjum eh... to byly beztroskie czasy :D (mam 22 lata )

moze i tak bys chciala ale ja mam dopiero 18 lat:) wiec wedlug statrszych problemy 18stki nie są problemami, ale taki mlody czlowiek tez przezywa wszystko na swoj sposob. Zobacze co bedzie w pozniejszym zyciu :D jak narazie nikt nie jest mnie w stanie na dluzej wkurzyc, zasmucic, popsuc humoru itp :p

Gość aniaaaaaaaaaaaa
no ja też bym chciałą wrucić do gimn :D hehehe wtedy brałam życie na luzie :D

Gość wioluśka589
zgadzam sie z wami dziewczyny. Dobra wyłączam komputer i lece do pracy.....jesli macie ochote jestem jutro od 6:40 przed kompem-chetnie pogadam trzymajcie sie cieplutko:))

ale wlasnie o to chodzi ze ja nie mam olewatorskiego podejscia do zycia. Bo w trudnych sytuacjach, jakis problemach jestem bardzo powazna:p ale na codzien to taki nieokiełznany szogun :D nie obchodzi mnie co inni o mnie myslą, mowie to co mysle kazdemu prosto w oczy i nie mam wyrzutów sumienia, jak ktos mi powie bolesna prawde o mnie to tez go oleje bo przeciez ja dobrze wiem jaka jestem i mi mówic nie musi :D:D

Ania nie chce pouczac itd ale nie poplenij tego samego bledu co ja . Lepiej zacznij nosic okulary albo szkla kontaktowe , potem moze byc kiepsko , na starosc bedziesz musiala nosic denka od sloika hehe A oprawki mozesz sobie dobrac , mozesz nawet zrobic podciemniane szkla (ale nie fotochromy) , fajnie wygladaja i przypominaja okulary przeciwsloneczne . Oprawki no filotewe badz jakies ciemne a do tego fioletowe podciemnienie . Fajnie to wyglada . Ja wlasnie takie sobie wyrabiam :)

Gość aniaaaaaaaaaaaa
jak narazei to ja nie mam motywacji do tego aby isć ;p

Gość do aniaaaaaaaaaaaa
Ty się kochana nie przejmuj okularami. Ja też miałam takie do dupy, że wstyd mi było w nich chodzić. Nosiłam je z przymusu ostatnio bo mam sporą wadę +3 czyli jestem ślepa jak kura :P ale i tak tylko do jazdy samochodem i w pracy do pisania. Ale poszłam do optyka, bardzo miła pani pomogła mi dobrać oprawki idealnie pasujące do mnie no i nie chciałam się z nimi rozstać na rzecz ponownego noszenia soczewek. Taka byłam dumna ze swojego image :) Tak więc marsz do okulisty (nie sądzę, by to była prawda z tym 3 miesięcznym noszeniem okularów przed), bo jeszcze sobie tylko pogorszysz :P

Gość aniaaaaaaaaaaaa
kumpela akurat chciała soczewki ale oko musi sie przzwyczaić najpier do okularów 3 miesiace a [potem mogła dopiero nosić soczewki.a samej isc mi sie nigdzie nie cche jak to mówiłam niemam motywacji ;p

dokladnie , ktos musi pomoc dobrac oprawki . Ja nie nosilam dlatego ze w kazdych wygladalam jak pajac , mam ich z 7 par i nie nosze . Potem juz tak osleplam ze nie ma bata musialam kupic wiec wpadlam na pomysl z tymi przeciemnianymi szklami i nie powiem , wygladam w nich zajebiscie :D i nie becze juz ze nie moge nosic soczewek (jestem alergiczka i nie moge ) . chce isc na laser ale jak i nawet pojde to wyrobie sobie 0 :D

Gość do ItsOnlyMexx_20
a orientowałaś się cenowo jak to wygląda ?? jaką metodą?? bo ja sporo się już naczytałam, no i powiem szczerze że tak z 5 tys usiałabym uzbierać licząc już koszty dojazdów na kontrole, ale poza tym to jeszcze bariera wiekowa- mam 20 lat no i sie na razie nie kwalifikuje :(

ania motywacja moze byc to ze wzrok bedzie sie pogarszal . Ja powinnam nosci od podstawówki , nosilam roznie ale kiedy poszlam do gimazjum przestalam nosic a teraz zaluje bo wada wzroku jest taka ze szkoda gadac , nawet w 1 rzedzie siedzac na wykladach nie widze co jest napisane na wyswietlaczu :O ba! nawet jak siedze na kanapie i tv ogladam a na dole sa napismy to tez nie widze , tj musze mrozyc oczy aby przeczytac :O ( kanapa jest moze z 3 m od telewizora :O ) Wiec sama widzisz , lepiej sie przemoc i zaczac cos z tym robic bo potem bedzie jeszcze gorzej :O No dobra ja powili musze spadac , na 9 do roboty mam :O narazie dziewczynki

Gość aniaaaaaaaaaaaa
ok spoko jak najdzie mnie ochota to pujde trzymaj sie. a ja mam dzisiaj na 10 dopiero wiec mam jeszcze czas

do ItsOnlyMexx : Nie powiedziane ze bedzie to koztowalo 5 tys , cena zalezy od metody , najtansza to ok 1600zl za jedno oko . Mozna robic to od 21 zycia . Czytalam gdzies ze jest jedna klinika ktora robi to za darmo ale wiadomo ze sa pewnie kolejki duze . Z tym ze ten artykol ukazal sie ok 2 lat temu wiec nie wiem czy jest to aktualne , trzeba by bylo zadzownic i zapytac . Jak chcesz to moge poszukac go ( chyba gdzies jeszcze mam ) i dac Ci namiary ale to dzis wieczorem badz jutro . Jezeli jestes zaiteresowana to odezwij sie na maila , jest widoczny kolo nicku . Ok a teraz serio spadam choc do pracy mam 5 min z buta hehe ale musze jeszcze ubrac sie itd . pa