Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość selerowa

seler a karmienie piersią

Polecane posty

Gość selerowa

słyszałam, że nie powinno sie spożywać selera w czasie gdy karmimy piersią, dotyczy to także zup z dodatkiem tego ważywa.. ponoć jest to jedno z najbardziej alergizujących warzyw (zdaniem jednej pani alergolog). Co o tym sądzicie?

Gość plus_minus
Też o selerze słyszałam. MOCNO ALERGIZUJE! Na Twoim miejscu nie jadłabym. Jeśli chcesz aby Twój Maluszek nie stał się w przyszłości alergikiem, to jak najwcześniej wprowadź mi do menu kiszonki. Słyszałam wpowiedź profesora alergologii, że podawanie takich ogórków i kapusty do 4 roku życia wielokrotnie zmniejsza ryzyko alergii. Pozdrawiam. 🌼

Gość selerowa
a czy może małą boleć brzuszek jeśli ja zjem zupę z dod selera?

Gość selerowa
up

Oczywiście rób jak uważasz, ja natomiast na Twoim miejscu bym spróbowała. Mój mały ma 2,5 miesiąca i muszę Ci powiedziec, że na początku, tj. przez 1 miesiąc bardzo uważałam na to co jem, ale później zaczęłam próbowac wszystkiego. Jak narazie mojemu synkowi nic nie jest, a spróbowałam nawet pomarańcze, gołąbki, czosnek, nowalijki itp. niepolecane rzeczy. Chociaż to pewnie zależy od dziecka. My nie mięliśmy z mężem problemu ani z kolkami, ani bólami brzuszka

Gość gość
w zasadzie nie jest juz temat aktualizowany ,ale nadal jest w necie -co do selera ....drogie mlode mamy nie czytajcie za duzo ,a szczegolnie w takich "kaffeteriach " jak ta ...seler nie zawieral alergenow , co wazniejsze jest to juz od najstarszych wiekow warzywo leczace choroby ukladu moczowego ,metabolizacji ,potencje ...seler byl na wage zlota -dla kobiet w ciazy i karmiacych matek oraz dla kazdego ,kto chce odbudowac system immunologiczny jest to warzywo bezcenne ,Gotowany w zupach ,duszony lub jako dodatek surowy smakuje wysmienicie i dba o wasze zdrowie ..