Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiakaaaaaaaaaaa

czy to prawda, że czlowiek

Polecane posty

Gość misiakaaaaaaaaaaa

potrzebuje 3 dni zeby odzwyczaic sie od soli, a 3 miesiecy od cukru/slodyczy?? ja od 2 tygodni nie jem slonego, tlustego i slodyczy (poniewaz mam wysoki cholesterol) Jednak caly czas mam an nie ochote:/ chce sprobowac utrzymac te diete przez 3 miesiace i sprawdzic czy to prawda, ze sie odzwyczaje od cukru po tym czasie:D a moze ktos wytrzymal tyle i moze juz stwierdzic czy to prawda czy fałsz:) ???

Gość bedzie jojo
wydaje m isie ze to nei prawda, wszystko zalezy od stopnia uzalenienia od czegos,ja z soli zrezygnowalam i nawet nie poczulam a z cukru nei potrafie za nic w swiecie jestem bardzo za slodkim i nic mnie nie powstrzyma przed nim.

Gość mgddfgfg
ja odstawiłam słodycze z miesiąc temu, zdecydowanie za dużo ich jadałam w sumie choć troche prawie codziennie. nadspodziewanie łatwo mi poszło, teraz zjadam coś słodkiego raz na tydzień, czasem rzadziej. myślałam, że będzie gorzej.

Gość misiakaaaaaaaaaaa
tak, trzeba ograniczac co w tym dziwnego? :) lekarzmi tak doradzil...

Gość mgddfgfg
też myślałam, że ze słodkim nie dam rady, co prawdę słodzę kawę, herbatę już nie, ale do jakiś ciasteczek, batoników na codzień mnie zbytnio nie ciągnie, jako dziecko nie przepadałam za słodyczami, ciastem może też dlatego, tak mi łatwo.

Gość misiakaaaaaaaaaaa
kiedy dowiedzialam sie ze mam problem z cholesterolem odstawilam wszystkie slodycze i fast foody na bok. ciagnie mnie do nich ale wiem, ze zdrowie jest najwazniejsze. Nie slodze nawet herbaty i kawy zbozowej bo wiem ze to pomoze mi sie calkiem odzwyczaic od slodkiego a tym samym od slodyczy. Jedyne slodycze w mojej diecie to galaretki owocowe, kisiel i jogurty owocowe (ale 2 razy w tyg. maksymalnie).

Gość dobre bo polskie...
od cukru potrafilam sie odzwyczaic-choc moze nie do konca,raz na jakis czas musze wypic jakis slodki napoj bo mnie nosi:)..ale z soli nie potrafie zrezygnowac,nie znosze jalowego jedzonka:o

Gość misiakaaaaaaaaaaa
ja zamiast soli np. do kanapki czy salatek z pomidorem dodaje cebule i pieprz, dzieki temu potrawa ma wyrazisty smak:) chcialam sie odzwyczaic solic ziemniaki, ryz makaron ale to bardzo trudne...

Dopiero po trzech miesiacach zmienia sie biochemia w mozgu podobno i dopiero po 3 miesiacach moze byc ciezko. teraz to pikus. Podobno w cukrze najtrudniej jest przez pierwsze 2-3 tygodnie a potem wlasnie po 3 miesiacach.

Gość misiakaaaaaaaaaaaaaa
a czy ktos z was wytrwal az 3 misiace bez cukru i slodyczy???

Gość oOo K oOo
3 miesiace bez soli tak ale bez cukru tylko 2 miesiace;///// caly czas mam ochote :P

Gość misiakaaaaaaaaaaa
ja kiedy juz naprawde nie moge wytrzymac siegam po banana lub jogurt owocowy. nie mam juz checi na batony, ciasta itp.

Gość klmjkl
chyba każdy jest iny prawda? więc nie można wierzyć takim sądom. Z własnego doświadczenia wiem, ze odzwyczajenie od slodyczy jest mozliwe, bylam naprawde niesamowitym łasuchem od dziecka, a teraz nie jem wogole słodyczy- ale to nie znaczy ze nie mam na nie ochoty wogole, czasami przychodzi momentz e sie skusze, ale wtedy jak alkocholik, jem je do bolu...na szczescie to sie zdarza raz na mpare miesiecy. a poczatki "odstawienia" nie byly latwe, pare lat juz ich unikalam,teraz jest mi duzo latwiej