Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona.....................

JAK sobie poradzic, JAK???????????????????????

Polecane posty

Jestem w ciazy z blizniakami. Mamy juz jedno dziecko. I jestem przerazona, jak to bedzie po porodzie.... Jak zorganizowac sobie nocki, jak karmic???? Bardzo chcialabym naturalnie, ale czy dam rade z dwojka malenstw??? Prosze o rady, jak sobie poradzilyscie kobietki??????

Gość 1987456
Jest tu topik o bliznietach tam dziewczyny napewno ci doradza.

Gość sssssssspooooko
nie panikuj.daszrade

ja bym na twoim miejscu odciagala mleko zainwestuj w pompe elektryczna dobra tez jest reczna z avent ale wiecej sie narobisz.karm moze mieszanie raz butelka raz twoje mleko bo nigdy nie wiadomo czy bedziesz miec wystarczajaco mleka by wykarmic blizniaki przynajmniej 4 miesiace pokarm .przykladanie dwoch do piersi jednoczesnie wydaje mi sie dosc ciezkie

i tu sie zgodze. niecaly miesiac udalo mi sie karmic maluszki piersia. gdy tylko zaczynalam karmic, starsi cos chcieli, zwracali na siebie uwage. odkladalam dziecko, mialam ryk, wycie. a ja sama bylam roztrzesiona. zaczelam odciagac mleko i podawac malym w butelce. moglam karmic w ten sposob obu na raz i karmienie szlo im szybciej. a moje mleko dostawali... mam laktator avent isis, ale reczny. szybko i sprawnie odciaga mi sie mleko. ale mozna tez przeciez kupic elektryczny, nawet na dwie piersi. no i karmilam maluszki tym moim mlekiem, odrobine dokarmiajac sztucznym-jedna -dwie butle sztuczniaka podawalam im a dobe. maluchy skonczyly 4 miesiace, zaczeli powoli dostawac inne pokarmy. i z mleka dawalam im tylko swoje. sama doilam sie 5 razy dziennie. lacznie wychodzilo prawie 2 litry mleka. teraz male maja ponad 9 miesiecy, a ja zmniejszylam ilosc odciagania mleka do 3 razy. rano, wieczorem i raz po obiadku;)i starcza dla obu. z reszta rzeczy tez mozna sobie poradzic;) pozdrawiam🌻

Dziewczyny, dzieki za odpowiedzi!!! A jak bylo ze spaniem w nocy? Mialyscie takie akcje, ze jedno zasnelo, to drugie sie budzilo????

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...... Żancia, Ty to dzielna kobietka jestes!!!!!

Gość kasiula30
Kurcze Zancia czy Ty masz dwie pary blizniakow??? Jak to mozliwe????????? Myslalam,ze bliznieta mozna urodzic tylko raz. Gratulacje Zancia :)

Gość Misialina
tak,ma dwie pary, a jakie fajne chłopaki,widziałam na nk