Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

love666

jaki komputer jest lepszy? Laptop czy stacjonarny?

Polecane posty

Gość HMJM
LAPTOP BO ZABIERZESZ GO WSZEDZIE STACJONARNY BO MOZNA WYMIENIAC PODZWSPOŁY I ULEPSZAĆ GO LAPTOP BO JAK NIE MA PRADU TO I TAK DZIALA

tyle że martwi mnie to ze laptopy ponoc sie szybciej psuja i przegrzewaja....,

Gość HMJM
A TAM, JA MAM LAPTOPA I STACJONARNY I TEGO OSTATNIEGO W OGÓLE NIE WŁĄCZAM.

Gość congratilations
laptop, laptop, laptop

To nie prawda z tym psuciem. A co do przegrzewania to też nie prawda. Wystarczy patrzeć na co się go kładzie. Bo to wentylacja jest pod spodem. Ja osobiście nie przepadam za laptopami.

pytanie w stylu - jaki samochód lepszy? audi czy bmw? ZALEŻY

ok, wiec bedzie laptop, tylko teraz XP czy VISTA? ponoc vista jest do bani...

Gość URSUS C330
Co ci po bateri w laptopie, jak prądu nie ma to internetu tez nie ma, chyba ze masz jakis wynalazek typu blue connect, to krzyz na droge, i trampki tez

Gość wituś-sprytuś
laptop ma miękką klawiaturę

Ja mam i to i to ale lapka używam tylko do pracy a stacjonarnego do filmów i internetu. Ale jednak Stacjonarka no i oczywiście XP

Gość URSUS C330
Do stacjonarnego tez mozna kupic klawiature al'a laptop, wiec twoj argument jest do 4 liter.

a ktos jest zadowolony z visty? znajomy mowi ze ciezko grac w co niektore laptopy XP, bo sa bardziej pod viste robione

halo moi drodzy, zdeje sie na wasza opinie bo chce sobie kupic kompa :) dajcie dobra rade :) stacjonarnego mam jakiegos trupa w domu, ostatnio kupilam iplusa, no inie wiem teraz czy kupic stacjonara, czy laptopa, z XP czy VISTA no i jakiej firmy? aaa i jeszcze druklarke ze skanem chce kupic i tez nie wiem czy laser czy na tusz :) poradzcie

Gość SZALONA WANDZIA
Ja mam i laptopa , i stacjonarnego. Obydwu uzywam tak samo czesto. Jak chcę w spokoju cos zrobić, to i tak będę siedzieć przy biurku. Wtedy używam stacjonarnego. Mam zajebiaszczy płaski monitor, duży, wszystko świetnie widzę - no i przede wszystkim mam obraz na wysokosci oczu. Bo przy laptopie to się zawsze garbie i jak dłuzej posiedzę, to mnie boli kark i w ogóle jestem rozdrazniona. Jak chcę wejść na kompa, ale jednocześnie np. ogladać tv, to biorę laptopa z internetem bezprzewodowym. Na pewno zaleta jest to, że jest lekki, poreczny, mozna do zabrac wszedzie ze sobą, można popracować w pociagu.

w sumie i jedno i drugie ma zalety jak i wady, jak do tej pory to nie mialam potrzeby korzytac z kompa gdzies w 'drodze', mam juz stacjonarny, stary ale daje rade no i mam dylemat :)

Gość ewvfev
SZALONA WANDZIU! Na kompa się nie wchodzi bo można uszkodzić! Co najwyżej można siedzieć przed kompem. Poprawna Polszczyzna źródłem sukcesu na Kafeterii!

Laptop Toshiba + XP. Drukarka+skaner, atrament, Canon z serii PIXMA MP, trzeba tylko sprawdzić, czy do konkretnego modelu dostaniesz tanie zamienniki. Z tuszami do napełniania nie ma żadnego problemu, ale w takim wypadku lepiej kupić model, który ma wszystkie tusze w oddzielnych kartridżach 🖐️

Pytanie jest glupio postawione. Laptop do grafiki jest kiepski, bo nie ma duzego ekranu, zazwyczaj ma slabsze parametry, jest drozszy etc. Komputer stacjonarny dla przedstawiciela handlowego to nieporozumienie. Co chcesz z nim robic?

energiczna trzydziestolatka ---> raczej wielkich wymagań nie ma, skoro stary stacjonarny trup dotąd jej wystarczał ;)

Laptop - do pracy Stacjonarny - do grania Podział jest łatwy :). Jedyną zaletą laptopów jest to, że są lekkie i można je łatwiej przenieść z miejsca na miejsce. Nigdy jednak nie osiągną wydajności komputera stacjonarnego za tą samą cenę. Ja nigdy nie zdecydowałabym się na laptopa bo chcę mieć w domu dobry sprzęt i lubię grać. A na laptopie nie pograsz....

A jak rozmyślasz nad Windowsem to polecam Windows 7. Narazie jest wersja beta ale jest wydajniejszy niż Vista. XP nie instaluj jak masz dobrego kompa bo nie wykorzysta wszystkich możliwości. Jak chcesz Vistę to lepiej 32. 64 wymaga mocnego sprzętu i wiele programów jeszcze jej nie obsługuje.

Gość heheheheh
enerigczna nie opowiadaj glupot ;P wez lapy np alienwara - maja super parametry ;P tak samo chociazby delle xps. przeciez wazne jest to co wsadzisz w lapa a nie to cyz jest lapem....