Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bnytiu

Dlaczego nie tracę tłuszczu z brzuszka?

Polecane posty

Gość bnytiu

Ćwiczę brzuszki już spory czas ok. 2 miesięcy, ale jakoś nie zauważyłam, że tłuszczyku ubywa. Czy to może znaczyć, ze źle je robię?, robię różnie rodzaje. Ile trzeba ich dziennie robić żeby w końcu zobaczyć efekty. Wagę według BMI mam w normie, choć czuła bym się lepiej jakbym ważyła z 5 kg mniej. Najgorszy jest ten brzuszek i boczki.

Gość bnytiu
Proszę o rady :), bo zaczynam się podłamywać, że ćwiczenia nic nie dają.

to zalezy ile robisz i jak robisz, pamietaj ze tluszczyk zaczyna sie spalac dopeiro po jakis 30minutach intensywnego wysilku

Gość salamandra plamista
bo moze jestem typem jablka i najgorzej ci bedzie stamtad zrzucic.ja tak mam, robie duzo cwiczen wiekszosc ogolnych badz na brzuch a i tak on zostaje najbardziej wkurzajacy:(na to trzeba duuuzo czasu

Gość salamandra plamista
jestes*

Gość bnytiu
Jestem, witam chętnie porozmawiam :). A jaki to jest dokładnie typ jabłko?

Gość Mala_09
brzuszki wyrabiaja miesnie a nie spalaja tluszcz kiedys w tv byl program i mierzyli kogos przed brzuszkami i po jakims czasie cwiczen i nie ubylo mu ani cm moze hula hop? albo stepper?

Gość bnytiu
To znaczy, że jak robię same brzuszki nawet kilka rodzaj, to nic to nie da, jak wcześniej nie rozgrzałam się, nie ćwiczylam intensywnie przez 30 min?

oj spala sie spala a do tego meisnie etz sie wyrabiaja, ale same brzuszki nie wystarcza, zakup sobie pas neoprenowy

Gość bnytiu
Hmm sama nie wiem, wkurza mnie ten tłuszczyk.

tzn nie to ze wystarczy tylko ten pas i brzuszki pas to dodatek do rogrzewania tkanki, do tego mozesz jezdzic na rowerku, biegac

Gość salamandra plamista
typ jablka to w skrocie taki w ktorym caly tluszczyk zbiera sie w okolicy brzucha.na to moge polecic hula hop,duuuzo brzuszkow,a to ze brzuszki nic nie daja nie jest prawda gdyby tak bylo to ta osoba powinna miec wiekszy obwod bo rozbudowala miesnie a tluszczu nie spalila czy nie tak?no wiec troche spalila i wyrobila miesnie poza tym duzo lepiej wyglada taki brzuch.no i ogolne aeroby sa dobre na tluszczyk aerobic ladnie dziala i bieganie

Gość bnytiu
dzięki za rady. No właśnie do biegania się zbieram. Ćwiczę trochę w domu, ale za mało, jakis zbiorowych aerobików, to nie lubię. Odstawiłam słodyczę, będę jeszcze męczyć te brzuszki, może w koncu się uda ;)

Gość Mala_09
Ellinka mozesz cos wiecej o tym pasie napisac? korzystalas? ile taki pas? dziala?

ale powiem ci ze zbiorowy aerobic jest dobry bo sie czlowiek chociaz motywuje :D odkad nie chodze na wf (chodzilam na aerobic) to mi sie tym bardziej nie chce cwiczyc a tez ost zebralo mi sie tluszczu na brzuchu :D

Gość bnytiu
Nie jestem pewna czy jestem typ jabłko, bo mam dość regularną budowę, raczej tłuszczyk rozkłada się równomiernie. Z ud też nie jestem zadowolona, ale jeszcze mogą być.

Gość gryzielda
robieie brzuszkow nic nie da. Musisz spalic tłuszcz, a ni rozbudowywac tkankę mięśniową. A najelpeij byloby polączyc jedno z drugim, czyli bieganie/szybki marsz/ szybkie spacery + ćwiczenia na brzuch - i to wcale niekoniecznie zwykle brzuszki, bo one sa mało efektywne, jeżeli sie je wykonuje źle. A tak naprawdę może 30% osob potrafi poprawnie - bez obciązenia części lędźwiowej kregoslupa - wykonac to ćwiczenia.

http://www.allegro.pl/search.php?string=neoprenowy&category=19626 pas zakladasz scicle wokol brzucha na kilak minut przed treningiem, dobrze rozgrzewa :) ja to chodze od czasu do czasu bo nie mam motywacji :D ale rozgrzewa dobrze. radze zakladac na jakas obcisna bawelniana koszulke bo moze odparzyc, a i czasem jak cos zjesz niedlugo przed treningiem to moze ci byc niedobrze

no i najlepsze brzuszki to takie w powietrzu czykli nie ze kladziemy sie i podnosimy do konca tylko robimy na napietych cioagle meisniach

Gość salamandra plamista
to znajdz przelicznik i policz sobie wskaznik whr to bedziesz wiedziec czy jestes jablko czy nie.a same brzuszki owszem nic nie daja ale w polaczeniu z aerobami sa genialne

Gość bnytiu
Dzięki :). A czy któraś z was zrzuciła tłuszczyk robiąc jakieś konkretne ćwiczenia?

Gość salamandra plamista
no ja juz prawie zrzucilam:)jeszcze zdziebko mi nie pasuje bo male wciecie jak dla mnie mam ale plaski jest. ale tyle tego robilam ze masakra

Gość gryzielda
tak. Ja zrzucilam robiąc to, o czym pisałam wyżej.

Dietka wysokobialkowa. Najlepiej od dietertyka ;) i jak skonczysz A6W to zobaczysz efekt. Co prawda kulturysci maja z tym problem ale zobaczymy. Kiedys robilam al ewytrwalam do polowy al ejuz byl efekt. Teraz po ciazach mam nadzieje ze dotrwam do konca. Wpisz np w google a6w bo nie chce mi sie pisac :)

Gość bnytiu
Czyli brzuszki plus jakiś bardziej intensywny ruch? A ja długo u was trwało zrzucanie?

Gość gryzielda
jasne, A6W tylko wywali tłuszcz na wierzch :|

Gość gryzielda
bnytiu, czy ty potrafisz przyswoic tresci pisane i skumac ock? :|

Gość heheheheh
dlaczego mialoby wywalic? ja jestem pod koniec a6w i wygladam super ;P

Gość gryzielda
taaa, bo nie startowalas z warstwą ochronną tłuszczu na brzuchu :]