Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedouczona

chce studiowac ale jest kilka problemow....

Polecane posty

Gość niedouczona

chodziaz mam dopiero 21 lat to czuje sie juz taka stara i wydaje mi sie ze nie mam juz czasu na 5 lat studiow. dodatkowo od dwoch lat mieszkam za granica, i problemem bedzie powrot do polskich realiow. po trzecie chcialabym studiowac cos powaznego zwiazanego z medycyna lub prawem ale musialabym poswiecic duzo czasu na przygotowania do egzaminow wstepnych ewentualnie do zdania matury z wymaganych przedmiotow bo jak zdawalam mature to bylam glupiutka i wybralam sobie najlatwiejsze przedmioty, ktore do niczego mi sie nie przydadza. Nie jestem dobra z chemii a historia jakby mi wyparowala z glowy wiec ciezka praca bylaby przedemna. Czy jest w ogole sens zeby to wszystko zaczynac praktycznie od zera w wieku 21 lat czy dac sobie spokoj i siedziec spokojnie na dupie tam gdzie jestem? jestem bardzo nieszczesliwa z powodu niekontynuowania nauki zaraz po maturze ale nie wiem czy 3 lata przerwy to nie za dlugo... pomozcie drodzy kafeterianie :(

Gość wetgvfcedsx
Póki możesz to się ucz! Na naukę nigdy nie jest za późno. Są studia przez internet / w formie e-learningu. Politologia/informatyka/pedagogika/ekonomia/zarządzanie/stosunki międzynardowoe. Na dobrych uczelniach niepublicznych. Dyplom po ukonczeniu- normalny, studiow zaocznych