Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chuda/gruba dziewczyna

kiedys bylam taka chuda a teraz..........

Polecane posty

mam 26lat do tak19lat bylam chudziutka jak palec ale duzo jadlam, tak od 19 lat nagle tak zaczelam przybierac na wadze , wiec zaczelam jesc mniej, no i teraz musze sie pilnowac caly czas z jedzeniem ciezko jak nie wiem, ale tak sie zastanawiam co sie stalo ze jako nastolatka moglam pochlaniac kg slodyczy i tlustego zarcia i nic a teraz salatki tylko zeby byc chocaz w polowie taka jakka kiedys bylam...

tak zazwyczaj jest. Czesto sie zdarza, ze jako nastolatka jestes gruba, a [pozniej nagle chudzina z ciebie w doroslejszym zyciu. Zazwyczaj w mlodym wieku ma sie szybka przemiane materii i to moze minac ;)

Gość zwierzakus
też tak mam :(

yo wiec o przemiane materii chodzi.........tak tez myslalam, ale niektore dziewczyny maja ze cle zycie sa chude, wiecie moze w jakim wieku ta przemiana zaczyna spadac? czy z wiekiem 30lat bedzie jeszcze gorzej?

Gość nitka_22
ja akurat na razie miałam na odwrót w 7-8 klasie podstwówki byłam pulchniutka a teraz (25 lat)zeszczuplałam aż za bardzo (choć w wadze odbicie jest niewielkie, ale w wyglądzie duuże no i ciuchy lecą)

to zalezy, jak w rodzinie tez jest. U mnie moj ojciec jest chudy, a wpiernicza, ze hoho i jest kierowca, wiec na tylku siedzi. Moja mama cale zycie byla niska, pulchna i miala male cyce az do konca liceum. I ja aktualnie jestem niska, gruba i nie mam cycek i zapewne do 19 duzo podrosne, i waga mi sie poprawi. Takze popatrz na swoich rodzicow, jak oni tam maja ;)

Gość to jaaaaaaa
nitka a co takiego zrobilas ze tak zeszczuplalas?

Radziłabym Ci zrobić podstawowe badania. Raczej okres dojrzewania u Ciebie już dawno minął, więc jakieś takie \"kosmiczne\" skoki wagi też odpadają. Skoro zaczęłaś nagle tyć - to może być coś z hormonami nie tak jak trzeba :( Lepiej to sprawdzić

Gość gruba/chuda dziewczyna
no moj tato jest chudy wysoki i kazdy tak myslal ze sie w niego wdalam jak bylam mlodsza bo tez taki patyk a teraz to tak juz jak mam zalazki powiedzmy a mama niska pulchna duzy cyc a ja mam widze jej pulchnosc jak mi sie tyle w tych samych miejscach ale nie dopuszczam zeby taka byc cwicze troche..

clematis... a jakie konkretnie badania musze zrobic? badania na co? mieszkam za granica ale to nie byloby problemu mysle tylko zebym wiedziala o jakie badania spytac ja nigdy nie mialam zadnych podstawowych robionych

Gość od kiedy mieszkasz za granica
? ja jak bylam za granica to 10kg przytylam tak nagle a zawsze bylam chuda jak patyk, wazylam 40kg przy wzroscie 168cm :o Teraz tyje ciagle i musze uwazac co jem :(

zaczely Ci wariować hormony dlatego zaczełaś grubnąć. zrób sobie profil hormanalny, zbadaj tarczyce.

Gość od kiedy mieszkasz za granica
moze to wlasnie od tego? wiesz inny klimat, jedzenie itd

Gość nitka_22
ogólnie to nic. W liceum waga mi sie nie zmieniła tylko kształty ważyłam jakieś 58kg w porywach. Jak zaczełam stosować antykoncepcje na 2gim roku spadłam do 56. Wyjechałam na praktyki to ze względu na stres i wyczerpanie wróciłam 2 kg lżejsza, ale potem szybko wróciłam do tych 56. A teraz z nieznanych mi przyczyn od ponad roku ważę 54 co nie bardzo pasowało mi w trakcie sesji bo wszystkie spudnice szyte na miare odstają w biodrach albo wogóle przelatują ;/ No i chciałabym przytyć i nie chciałabym...... Widać kobiecie nigdy nie dogodzisz ;)

oczywiscie zakładajac że nie zaczełaś nagle jesc za dużo.:P

Zrób badania na hormony tarczycy. Ona - potrafi płatać rozmaite figle :D

to bylo tak wyjechalam za granice to przytylam potem jak przyjechalam do polski na miesiac to schudlam sporo potem znowu wyjechalam za granice (az do dzisiaj 4lata juz) to przytylam a jadlam takie samo praktycznie jedzenie, tylko jedne byly oryginalne w polsce a te sa tutejsze, ale czy salata tutaj a salata w polsce czyms sie rozni?

Gość nitka_22
wszystkróżni i woda i sałata. Moze zajadasz stres?? moze odezwała sie tarczyca a moze masz to zaprogramowane. Zobacz na zdjęcia z dzieciństwa jeśli jako osesek wyglądałaś jak mały budda to wchodzisz w wiek w którym kom tłuszczowe z dzieciństwa zaczynają sie wypełniać i wtedy trzeba duzo ćwiczyć żeby utrzymać wage. osobiście w diety nie wierzę ;)

Gość sueliza
chuda/gruba dziewczyna mysle ze masz jakies zmiany hormonalne ktore nawet zwyke badania nie wykaza, bo ja niby wszytsko mam w normie, a kiedys tez moglam sie objadac przez 20 lat, a od 3 zaczelam tyc.... wiec parwda jest taka otylosc w 80% zalezy od hormonow a nie od jedzenia. Chudiz zcesto sa chudzi bo nie tyja a nie dlatego ze zdrowo jedza.

Gość sueliza
ps, stawiam na tarczyce bo ja mam na gornej grancy, ale mowia ze to nie podlega leczeniu,(!) a wczensiej gdy bylam chuda- nie badałam. Teraz jej pol mniej nie jestem gruba! (przy 179 waze 70) a bylo 54

Gość asdfghjhgfdsdf
ja czekam na ten czas kiedy metabolizm sie zmniejszy, bo poki do 22 lata i 45 kg na wadze

Gość gość
Dieta za granica,inna woda,tryb zycia i cala reszta.Ja pojechalam w 2005 roku do Italii.Po poltora roku ,jak moj tato mnie zobaczyl-zwatpil.Bylam spuchnieta !!! Produkty maczne na codzien.Pizza maka.Makaron maka.Polenta podobnie.Ecc. Sosy tluste. Unikalam tych produktow ,ale do wagi z przed wyjazdu nie wrocilam ,choc kilka kilo spadlam.

Gość gość
spowolniona przemiana materii to bujda, z wiekiem czlowiek sie mniej rusza a je tyle samo albo i wiecej bo jak mozna sobie czegos odmowic przeciez raz sie zyje.jak ktos caly czas przywiazuje wage do kondycji zdrowia potrafi byc zdyscyplinowany to nie zmieni figury drastycznie w ciagu calego zycia, nie ma co ogladac sie na rodzicow ze oni tak wygladaja i pewnie genetycznie grozi nam podobienstwo, nie nie grozi wszystko w naszych rekach, decyzajach, preferencjach, nie mozna sie oszukiwac i wmawiac ze nie od nas samych to zalezy. Chcesz byc cale zycie szczupla to bedziesz