Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zielonaaaaaaaaa

Proszę, doradźcie mi - komputer

Polecane posty

Witam wszystkich serdecznie i proszę o rady. Wiem, że było mnóstwo podobnych tematów, ale nie wyczytałam w nich żadnej konkretnej sugestii. Mam w domu laptopa, którego używałam do tej pory jako głównego komputera, tylko na miejscu. Ale od jakiegoś czasu muszę często wyjeżdżać i potrzebny mi jest stały dostęp do internetu. Co powinnam nabyć, żeby móc łączyć się z internetem w Polsce i za granicą? Ważną informacją może być, iż często w odwiedzanych przeze mnie miejscach są kłopoty z zasięgiem komórki (małe wioski). Co radzicie? Zupełnie się na tym nie znam :(

Gość jak nie ma zasięgu
to dupa zbita bez wzgledu na sprzęt :P

Gość Cudow nie ma przykro mi
Przenosny internet tylko na komorke. po prostu w malych wioskach nie bedziesz miala dostepu do netu i juz

Gość kto rano wstaje...
ja jak jadę na wies to zasieg mam na polu ,daleko hen,i tam mam siedziec z laptopem ?,

Tylko na komórkę? :( Nie ma nic innego? W takim razie przechlapane :( W większości przesiaduję w maleńkich miejscowościach.

Gość niekoniecznie tam....
jak na wsi jest telefon stacjonarny czyli kabelki to możesz się podłączyć przez modem wewnętrzny laptopa (każdy ma wbudowany) czyli konigurujesz połaczenie ADSL , wklepujesz nr dostępowy i sie łączysz (do tego ci będzie tylko potrzebny kabel żeby połączyć lap z telefonem (nbumery dostepowe są powszechnie dostępne np interia oferuje takie usługi, ale zapłacic będziesz musiała włascicelowi telefonu bo to na jego konto przyjdzie rachiunek jak ciebie juz nie będzie :P

O, fajne rozwiązanie ;) Ale fakt, problem płatności jest dość znaczący ;)

Gość zreszta neo oferujne
interent na godziny czyli nawet byś nie musiała płacić właścicielowi telefonu tylko wklepujesz kod jak do komórki (ale tel musi być :)

Super pomysły, dziękuję, nawet nie słyszałam o takich rozwiązaniach!