Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomarancza z Matao

Noce karmienie

Polecane posty

Gość Pomarancza z Matao

Witam mam pytanie. Czy dziecko które ma dwa m-ce i nie wstaje w nocy na jedzenie powinno sie jednak budzic albo na spiąco dawac jesc??mojje siostry synek własnie nie wstaje kilka nocy już ale pani doktor powedziała ze nie mozna dopuscic do takiej sytuacji zeby tak małe dziecko tyle spałow nocy i nie jadło :o nie wiem dla mnie jest to dziwne dlatego pytam bo moj syn odkąd skonczył 2 m-ce tez przesypiał całe noce i nie musiałam na spiaco dawac mu jeść...wiec odpowiedz pani doktor wydaje mi sie bardzo dziwna...

ja juz synka nie budzilam.nic mu sie nie stalo, ladnie przybieral na wadze.jak sie obudzil to jadl za trzech:)

Gość Pomarancza z Matao
noo ja tez jestem tego zdania tym bardziej ze tez przybiera ładnie an wadze nic mu sie nie dzieje gdyby był głodny to by sie budził prawqda?/

mysle ze juz tak.noworodki to co innego.a takie maluchy juz same potrafia sobie to regulowac czasem.ja jak budzilam sunka na poczatku to wcale nie chcial jesc tylko zaraz zasypial przy piersi.za to jak obudzil sie sam to czasem zjadal odrazu 2

MI też wydaje się, że nie ma sensu budzic. Mój synek na początku bardzo spadł na wadze i nie przybierał, miałam go budzic co 3 godziny i ewentualnie w nocy jedna przerwa 4-godzinna. jak tylko zaczął przybierac lekarka powiedziała, ze jeszcze tydzień pilnowac czasu karmień (żeby przerwy w dzień i w nocy nie były dłuższe niż 4 godziny), a później przejśc na karienie na żądanie. Synek ma teraz 2,5 miesiąca i śpi od 8-9 wieczorem do 4-5 rano i też go nie budzę.

Gość Pomarancza z Matao
dziękuje bardzo za odpowiedzi :)