Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sanders_

Odstawiłam tabletki - trudne pytanie!

Polecane posty

Gość Sanders_

Witam, Przez 3 lata brałam tabletki antykoncepcyjne. Odstawiłam je, potem kochałam się z prezerwatywą (2 dni po tym kiedy powinnam zacząć nowe opakowanie, jednak odstawiłam) jednakże boje się, że mogło coś się stać. Zastanawiam się jednak, czy po odstawieniu tabletek to normalne żeby okres się spóźniał? Spóźnia się 2 tygodnie. Dzień po tym jak powinnam dostać okres zrobiłam test- wynik był negatywny. Jednak okresu dalej nie ma. Boje się, bo nie wiem co mam o tym myśleć. Jak wiecie- jak każda kobieta już wymyślam sobie wszystkie objawy i w ogóle...Czekam na odpowiedzi!

Gość samasobie
jeśli prezerwatywa nie pękła, to nie masz się czym martwić. organizm potrzebuje czasu żeby dojść do siebie po odstawieniu hormonów. jeśli tak się boisz to idź do lekarza, wyjaśni Ci wszystko p.s. zwróciłaś uwagę, że podałaś nazwisko ;)

Gość ja nie wiem dlaczego wszystkie
po odstawieniu tabletek spodziewają sie okresu w terminie.... Brałaś tabletki przez 3 lata, przez ten okres nie miałaś normalnych miesiączek tyllko krwawienia z odstawienia. Teraz okres nie wiedomo kiedy będzie. Do 3 miesięcy ma czas wszystko się unormowac

Gość po odstawieniu się spóźnia
zwykle po odstawieniu okres się spóźnia 2- 4 tyg. to normalne, a potem jeszcze przez 3 miesiące może być nieregularny

Gość po odstawieniu się spóźnia
dobrze się zabezpieczj, bo po odstawieniu mozesz mieć owulację nawet dwa razy w cyklu i jesteś bardziej płodna, to jedna z przyczyn opóźnienia okresu po odstawieniu