Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iraaaaaaaaaaaaaaa

Nagle przerzedziły mi się brwi, potem zaczęły lecieć włosy.

Polecane posty

Gość iraaaaaaaaaaaaaaa

BŁAGAM POMÓŻCIE!!! Nie wiem co jest przyczyną, straszliwie kaszlałam przez 2 tygodnie, chodziłam do pracy i nic nie brałam. Żyję w ciagłym stresie, mam nerwicę lękową a przez te brwi wpadam w depresję. 3 miesiace temu straciłam bliską osobę, wcześniej zawalił się mój dotychczasowy porzadek świata po śmierci najblizszej osoby. No ale najłatwiej zwalić wszystko na nerwy I NA WIEK- jestem po 30. ( we wrzesniu byłam młoda, a miesiac później postarzałam się?!). Porobiłam badania: czerwone ciałka blisko dolnej granicy, ale wciaz w normie, estrogeny ok. testosteron idealny, TSH 1, prolaktyna dość wysoka, ale w normie etc. Nuzeniec? Wyrwano mi 6 brwi i badanie nic nie wykazało. Ale mam takie malutkie nieswędzace krostki ( nieliczne na rękach i nogach) , no i robia mi się często ropne wykwity na twarzy ( od lat). Zawsze miałam gęste brwi i "grube włosy". Po 2 tygodniach tego kaszlu ( bez goraczki) zauważyłam, ze brwi jest mniej. Póxniej- przeswity we włosach nad czołem i przeswity w rzęsach. Co dziwniejsze, kiedy chciałam wydepilować nogi przed wizytą u dermatologa, zauwazyłam, ze sa prawie gołe ( balsamu na nogi nie uzywam). Pociagnęłam włoski na rękach- większosć została mi w palcach - z cebulkami! Dziś mijają 2 miesiące od czasu, gdy zauwazyłam ubytek brwi - i poprawy nie ma. Gdy pociagnę - wypadają. Nie zauważyłam zadnych placków. Aha, przerzedziło mi się owłosienie łonowe. Włosy rosną jakieś takie odbarwione i scieńczałe. bYŁAM U DWÓCH DERMATOLOGÓW. MAM 2 RÓZNE DIAGNOZY. Jedna pani twierdzi, że to "nieksiażkowa" alopetia areata, druga że łysienie jest przejsciowe i poinfekcyjne. Komu wierzyć? DORADŹCIE MI COŚ, PROSZĘ!

Gość -pi-ar-
idź do lekarza a nie wypytujewsz na forum, wiesz jacy sa ludzie, zaraz powiedza ze masz swinska grype ;)