Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszkowa mama

kaszka a butla jak to jest

Polecane posty

Gość kaszkowa mama

Mam ogromny problem z moja córka. Ma juz skończone 7 miesięcy a je jak 4 miesięczne dziecko. Mam ogromny problem z jedzeniem. A dokładnie chodzi o kaszki. Zje je tylko i wyłącznie z butlki. Jak próbuję z łyżeczki do pluje i płacze okropnie. Próbuje i tak ale od 2 tygodni sprawa wygląda cały czas tak samo. Umie jeść z łyżeczki bo je zupki. Ale zupki też tylko całkiem zmiksowane, bo jak poczuje nawet malutka nierówność to pluje. Czy tak może być, czy w tym wieku dziecko może jeść same papki a kaszki przez butelkę?

Gość pewnie ze tak mozna
w czym masz problem ? jak dziecko lubi jesc kasze przez bulte - niech tak je . wazne ze je . a przyjdzie moment ze dziecko samo przestanie chciec jest z butli - zobaczysz . moja 11mc corcia tylko razno je z butlki mleko z kleikiem ryzwoym . zupki , deserki , kaszki je z lyzeczki . nawet na noc nie chciala jest mleka z kleikiem ryzwoaym z butli , musiam przelac do miseczki troche zagescic ( zeby z lyzki za bardzo nie kapalo , bo ona strasznie sie wierci ) i zjadla

Gość Moim zdaniem powinnas
sie zawziac i nie dawac wiecej kaszki z butli. Nic poza mlekiem nie powinno byc podawane z butelki. Mala prostestuje bo wie ze i tak dostanie przez butle. Z gyzieniem jest podobnie. Powoli trzeba dziecko zmuszac do gryzienia. Musi sie jakos nauczyc wkoncu. U nas rozniez byly protesty ale z czasem wszystko minelo i juz nie ma problemu z jedzeniem. Ona ma juz 7 miesiecy i najwyzszy czas.

Gość Ola_blaszczyk
Witam! Nie zgadzam się z moją przedmówczynią. Jeśli dziecko nie ma jeszcze ząbków to należy miksowac, bo i tak nie pogryzie. Pozdrawiam :)

Gość a ja powiem tak........
7 miesieczne niemowle to jeszcze bardzo male dziecko . ma jeszcze czas na nauke jesli chodzi o łyzeczke . zupki je łyzeczka to super , jak kasze chce jesc jeszcze na razie z butli to nie je - wazne ze ma apetyt . po pewnym czasie samo zreyzygnuje z butli . a moze jedzac lyzczka ta kasze - nie podoba sie zapach tej kaszki badz mleka na ktorym to jest zrobiona . pijac z butli nie czuje zapachu . wiem ze niektore dzieci tak maja . a moze zmien fime kaszki na inna . nie stresuj sie młoda mamo , wazne ze dziecko je a jak to nie ma najwieszkego znaczenia bo ma dopiero 7 m . dla niego to jest nowosc jesc z lyzeczki

Gość kaszkowa mama
Dziękuję za Wasz opinie. No własnie słyszałam żeby lepiej karmic łyżeczka, ale jak daje łyżeczką to wielki płacz i w rezultacie dziecko tego nie zje. Co do kaszek: wypróbowałam wszystkie dostepne na rynku, i za każdym razem reakcja ta sama. Macie racje, pewnie sama z czasem "powie" dośc butli :)

Gość hmm sama mam z tym problem
bo mój syn też kaszki nie tknie się. Ale on nawet z butelki. A ma 8 miesięcy. Jakby jadło z butelki to bym była najszczęśliwasza na świecie :(