Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olciawawa

Przeziębienie we wczesnej ciąży

Polecane posty

Gość kamama84
zgadzam się ja byłam zmuszona brać leki w ciąży - paracetamol - lekarz mówił, żeby się nie obawiać i myślę, że skoro mówi mi to osoba, która zna się na rzeczy to powinnam jej posłuchać. nie martw się wszystko będzie ok!

Gość przeziębiona
tak naprawdę nikt nie odpowie na pytanie czy na pewno z dzidzia będzie wszystko dobrze. generalna zasada leków nie brać chyba że to przewyzsza dobro dziecka. jednej osobie i dziecku leki zaszkodza innej nie. Niestety można nie brać leków a ostre przeziębienie we wczesnej ciąży zaszkodzi zarodkowi i albo się poroni albo maleństwo będzie miało wady. To straszne ale czasami niewiele można zaradzić. jeśli planuje się ciążę wiadomo że nie bierze się leków i nie pije alkoholu i dba się o siebie bo potem są takie niespodzianki i cała ciąża nerwowa. jestem w 4 tc i od córki zaraziłam się wirusowka. co z tego że uważałam. w maseczce chodziłam. pech jak nie wiem co bo staraliśmy się cały rok. a teraz zamiast się cieszyć człowiek panikuje i boi się co będzie myśląc o najgorszym. dwóch lekarzy potwierdziło że to najgorszy moment na chorowanie. ale co zrobić - TRZEBA BYĆ DOBREJ MYŚLI!! najgorsza w tej sytuacji bezsilność. nie bardzo mam już wpływ na to co się zadzieje. leze. z dala od mojej chorutki. cebula czosnek inhalacje. Mam nadzieję że moja kruszynka jest silna a wirus mało zjadliwy i wyjdziemy obronną ręką. trzeba wierzyć że będzie dobrze /choć z drugiej strony tlucze się po głowie taka myśl że przecież komuś rodzą się chore dzieci i właśnie również z takich powodów :-( :-( :-(/... okropna sytuacja.. ale trzeba działać i się nie poddawać. nie wiadomo co komu pisane ale zawsze jest jakieś światełko. Kochane Mamy martwiace się o przyszłość bądźmy dobrej myśli.musi się udać.będzie dobrze.nie my jedne chorujemy. zdrowych maluszkow! taki mały ktoś na naszych rękach to najpiękniejszy cud i dar od życia. Wierze że już niebawem będę miała zdrową dwójkę..