Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czekoladofa

maska na twarzy + pryszcze i blizny koszmar !

Polecane posty

Chyba nigdy nie uwolnię się od tak zwanej \'\'maski na twarzy\'\' a wszystko przez różnego rodzaju podkłady. Staram się kupować, te lepsze. Chociaż i tak,gdy świeci słońce, cały podkład aż spływa z twarzy. + twarz wygląda strasznie, nie dość że widać moje blizny po trądziku, to jeszcze strasznie się świece. Znacie jakiś podkład, który jest przeznaczony właśnie do cery tłustej ? i dobrze kryjący, może macie podobny problem ? Oczywiście najchętniej odpuściłabym sobie pudry. Ale z moją twarzą jest to mało prawdopodobne : (( tak zazdroszcze dziewczyną ,które mają śliczne buźki.

Gość klaraziomek
aj aj...mam podobnie !!! tlyko ze Ty masz blizny a ja pryszcze :

Gość rhgerjh
everyday minerals

Gość lolek czka
sranie w banie ! zadne mineralsy, po prostu trzeba przeczekać. wytrzymasz, minie, u nastolatek to normalne, pozdrawiam

Gość rhgerjh
tak, w szczegolnosci keidy nastolatka ma juz 23 lata? :o

Gość 3razy nie
Albo 26?

Gość lolek czka
wtedy dermatolog. Albo jakies laserowe usuwanie . Ale to na jesień ! i masz racje, opalać się nie można, bo mogą zostać plamy. A pryszcze od słonca nie znikają

Gość Czarna_Dalia
dziewczyny, a byłyście u dermatologa ??? Przepisze Wam jakąś maść i po problemie z pryszczami. A makijaż jeszcze pogarsza sytuację, bo skóra nie ma jak oddychać :)

tak, ja byłam.. przepisała mi EPIDUO. wysuszająca maść . podobno dobra..użyłam dopiero 2 dni, jak na razie żadnych efektów. Mam jeszcze antybiotyk... Leczenie trądzika trwa długo : (

Gość yooo
revlon colorstay - rewelacja

Gość rhgerjh
nie bylam ale akurat mineraly dobrze dzialaja na cere (na wizazu jest sporo watkow o everyday minerlas poczytajcie) teraz uzywam acnedermu na blizny

a mnie nie stac na laser, nie mam jak zaoszczedzic, bo kredyt na mnieszkanie nade mna wisi (zalamka) ;(

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
z pokladow polecam normateint vichy bardzo lekki podklad ale kryje naprawde dobrze do 12 h naprawde polecam tylko cena mniej fajna - ok 70 zl w aptece;/

Gość .jnknl
na blizny to mikrodermabrazje polecam, a na tłusta cere jest wiele kremów hamujących wydzielanie sebum....obecnie uzywam brewoxylu jest on na syfy i zmniejsza ilosc łoju z tego co pisza na ulotce

ja używam podkładu z maybelline: superstay silky. trzyma 16H. Ale najlepiej kupować najjaśniejszy czyli 10ivory... kryje, nawet dobrze...ale wiadomo jak to w lato będzie : ( aż spływa po twarzy. a dołeczki widać, ajj

Gość melissaaaa
co do matu - sprobuj skrobii, dry flo, pudru bambusowego albo pudru dr jadwigi. Jako podklad polecam mineraly wlasnie, sa miałkie wiec nie splynal z twarzy a jeszcze do tego sa zdrowe

Gość evrwerewvre
minerały drożyzna? ja uzywam essence, dostepne w kazdej naturze kosztuje 9.99 i jest to jeden z nielicznych prawdziwych mineralow w Polsce (wszytskie maybelline,L'oreale i inne niby-mineralne to sciema) a skrobia tudziez inne ktore wymienilam,kosztują do 12 zł

Gość edgrgh
zamow sobie everyday minerlas naparwde stosunek ceny do jakosci jest bardzo maly

Gość Brzydula bettilda
To podkład z maybelline uważasz za dobry? Toż to gówno, nie dziwie się, że spływa Ci z twarzy... Uwielbiam czytać wpisy dziewczyn z problemami skórnymi: "używam tylko dobrym podkładów" a pod spodem tania jak barszcz marka z marketu, która tylko zapycha pory i bardziej szkodzi niż pomaga. Szukasz krycia? Kup na przykład za ok. 60 zł, więc niedrogo podkład z la roche posay, na zasadzie korektora, taki mocno kryjący, niemalże czysty pigment, to na blizny. Na resztą skóry polecam lancome teint idole, albo coś z diora, mają dobre krycie i nie spływają twarzy, a ponadto nawilżają, co dla cery trądzikowej jest ogromnie ważne. Jak masz się smarować gównami, to nie smaruj się w ogóle. A podkłady mineralne nie są tragicznie drogie.

Gość Brzydula bettilda
Pamiętaj, na skórze się nie oszczędza.

Gość evrwerewvre
Brzydulo, mysle ze tez z drugiej strony nie ma co przesadzac w kupowaniu drogich produktow, bo np jesli chodzi o markowe, to 50% ceny placimy za opakowanie i marke wlasnie....trzeba po prostu sprawdzac sklady, jest pelno tanich a dobrych produktow

Zgodzę się, ale to zwykle nie są te bzdurne marki, tylko na przykład rzeczy naturalne, albo produkcji własnej. Mimo to w przypadku podkładów bardzo często firma ma znaczenie, przetestowałam na swojej skórze ogrom podkładów i mam w tej kwestii porównanie.

Gość ta co wie
Do dermatologa i po problemie to tak jak mówić grubasowi Zrób pięć brzuszków na dzień a schudniesz 40 kilo". Ja mam 28 lat a z trądzikiem walczę od około 8 lat. Odwiedziłam wielu dermatologów, bardzo dbam o higienę, używam sprawdzonych kosmetyków i nadal mam twarz, dekold i plecy całe w pryszczach. 5 miesięcy jestem na antybiotykach, żołądek i wątroba już strajkują. Od tygodnia nie biorę tetrarysalu a twarz znów robi się w kropki. Miałam robiony wspomniany powyżej laser. Wydałam 1000zł na jeden zabieg i efekt jest taki, że mam 1000 zł debetu i trądzik taki sam jak przed zabiegiem:( A najbardziej dobija nieświadomość i brak wiedzy ludzi z ładną cerą. Idź do dermatologa to trądzik minie. bzdura, bzdura, bzdura. A co do podkładu polecam Ci Estee lauder double wear. Jest dość drogi ale naprawdę to jedyny Podkową który się sprawdza. Revlon colorstay Ci odradzam. ja miałam po nim wysyp. Efekty kryjące ma bardzo podobne do double wear ale double wear nie zapycha. Dobry też jest dermablend ale jeśli masz tłustą cerę to się nie sprawdzi . poza tym koszmarnie brudzi ubrania.

Gość ta co wie
aaaaaaaa i teint idole lancome też dość dobry i ładnie matuje (choć ja mam cerę sucha więc tego akurat od podkładu nie wymagam). Double wear jest do tego bardzo wydajny. ja zużywam jedno opakowanie pokoło 10miesięcach. W drogerii kosztuje około 140zł ale na allegro można dużo taniej kupić w próbkach (niestety tylko dwa odcienie). Radze Ci idź do sephory, douglasa lub firmowego sklepu estee lauder. Ja właśnie z firmowego sklepu miałam pierwszą próbkę. Urocza Pani z Browaru w Poznaniu zrobiła mi dużą próbkę, której używałam przez tydzień. Po tygodniu wróciłam do sklepu i kupiłam pełnowymiarowe opakowanie.

Gość Antosia89
Niestety minerały SPŁYWAJĄ z twarzy, To co, że są w pyłku? Ja po 2h się świece, podkład wazy się i zbiera w zzałamaniach a potem znika...

ta co wie: byłam u dermatologa, i nadal chodze.. u mnie leczenia trwa już ponad pół roku. a co do podkładów to żaden nie jest idealny..

Gość ja wam powiem
witam.nie ma co się wykłócac który produkt jest lepszy, poprostu każda sóra toleruje coś innego. jeżeli chodzi o puder to ja polecam właśnie MAYBELLINE-PURE.FOUNDATION MINERAL!uzywam go od ok. 2 mies. i jestem bardzo zadowolona. świetnie matuje i absolutnie stan mojej bużki się nie pogorszył.zaobserwowałam że najlepiej się 'trzyma' i skóra sie nie świeci gdy dosłownie musnę nim twarz pędzlem. zanim go nałożę smaryję twarz PODKLADEM CLINIQUE -POLECAM. jeżeli chodzi o walkę z trądzikiem polecam MAŚĆ BREVOXYL tak co 2-3 dni -bo intensywnie wysuszai, na noc .aby nie powstawały blizny i plamy polecam wysoką ochronę przed słońcwm SPF 50- PHARMACERIS A -KREM EKRAN.używam go codziennie pod makijaż,doskonale się wchłania,po 5min.śmiało można nakładać podkład.do codziennej pielęgnacji polecam również serę TRZY KROKI CLINIQUE! czytałam że na zmiany trądzikowe pomaga systematycznie kładziona maska z siemia lnianego-można dużo wyczytać w int.o tym.POZDRAWIAM I POLECAM TE SPRAWDZONE PRZEZE MNIE KOSMETYKI

Gość czarnulk
no siemanko ... same bzdyry wypisujecie maska na twarzy a wes sie nie maluj chodzby tydzien i powiec czy twarz nie lepiej wyglada?? moj problem jest taki jak wasz ale moze nawet gorszy moja twarz przypomina muchomorka...probowalam wszystkiego drogich kosmetykow kremow lekow antybiotykow ... i takich innycg bzdet nic nie pomogla.... co do laseru zeby go zrobic nie mozesz miec zadnej krostki na twarzy... wiec i tak musisz czekac ja mysle ze poprostu wystarczy jak wieczorem nalozycie ogorka umyjeci twarz szarym mydlem i woda utleniona wacikiem na krostki nie wiem ale mi pomaga szkoda ze na ten pomysl nie wpadalmam 4 lata temu.....