Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tinki łinki

co może grozić dziecku przez nadmierne spożywanie kawy i coli w ciąży?

Polecane posty

Gość tinki łinki

Gość nadmierne to znaczy ile
?

Gość tinki łinki
no na przykład ponad 2 kawy i do tego litr coca-coli dziennie

Gość tinki łinki
czyli teoretycznie wieksze problemy moze to spowodowac na poczatku ciazy niz pod koniec?

polecaam poszukac w googlach na ten temat i nie pic az tyle bo inny wplyw ma tez

Gość możesz urodzić dauna
ale co tam, grunt do dobra coca cola i kawa

Gość dzieci po kofeinie
są podobno bardziej nerwowe i nadpobudliwe. Po urodzeniu głównie :o

Gość tinki łinki
" możesz urodzić dauna ale co tam, grunt do dobra coca cola i kawa" normalnie szkoda słów na takie komentarze..... piję jedną kawę dziennie i od czasu do czasu cole light.... ale byla okazja, zeby komus dokopac - czemu nie? :||

Gość mozesz miec wieksze
ryzyko uroidzenia dzicka z adhd i wadami serca ogranicz sie do 1 kawy dziennie i szklanki coli na tydzien

a ja kawy nie pije..moze tylko waniliową nescafe tą z pianką,coli unikam,wczoraj strasznie mnie zołądek rozbolał no i wychlałam za dużo,ale nie jestem jakąs maniaczką i nie zamierzam jej pic wiecej.Ja uwazam,że wszystko jest dla ludzi ale w normalnych ilosciach,skoro chcialas miec dziecko zrezygnuj z uzywek..chyba lepiej się postarac i cieszyc ze zdrowego dzieciaczka niz przez dziewiec miesiecy sobie folgowac i meczyc się z downem bądź jakąś inną chorobą.

jezeli picie coli nie mialoby wplywu na rozwoj dziecka lekarze nie trąbiliby zeby wstrzymac się od jej picia..przeciez cola jest nawet gorsza od kawy,bo to sama chemia..

Gość tinki łinki
ale 1 kawa dziennie i cola raz na miesiac, dwie na miesiac, to przeciez nie za duzo. Ja sie zastanawiam co się stanie jak się pije za dużo, czyli ponad 2 :) dzięki za odpowiedzi

Gość moja kolazanka miala ogromna
ochote na cole w ciazy (chociaz wczesniej nigdy jej nie lubila) i codzinnie przed pojsciem spac musiala wypic jedna szklanke coli. Naprawde codzinnie od ok. 4 miesiaca do samego konca ciazy, taka miala zachacianke, ktorej nie mogla sie oprzec. Synek urodzil sie zdrowy, w terminie, ma teraz pol roku i jest normalnym grzecznym i wesolym chlopczykiem.

ja powiem tak..raz mialam taki okres ze pilam ponad litr dziennie,zaczelo mi uciekac bialko i grozilo to rozwiazaniem ciaży.Szybko zmądrzalam i zaprzestalam jej popijac.Gdy ją odstawilam wszystko wrocilo do normy,dziecko tez rozwija się prawidlowo na szczescie.Wczoraj napilam się coli bo cos mi utkwilo w żołądku,pilam herbate i nic,cola mi dopiero ruszyla.Ale mysle ze nie zaszkodzi to dziecku gdyz wogole jej nie pijam od kilku miesięcy.Kawy nie pije,bo niestety za nią nie przepadam,a ta nescafe nie ma prawie kofeiny wiec mysle ze jedna w ciagu dnia nie ma jakiegos negatywnego wpływu.Ja uwazam,że picie coli w ciazy podobnie jak innych napoi gazowanych nie jest zbyt dobre,bo to sama chemia,a jezeli za duzo pijemy i jemy tej chemi powoduje to obrzęki i rozne inne przykre historie.

Ja niestety piję colę prawie codziennie-ale jest to zalecenie lekarza.Mam potwornie niskie ciśnienie w ciąży ,a od kawy mnie odrzuca.No..może poza Jacobs velvet-ale tez piję ja w rozsądnych ilościach.Przed ciążą unikałam coli,ale teraz dosłownie wpadłam w nałóG.W sumie to staram się napić tylko parę łyczków,kiedy jestem \"nieprzytomna\" z powodu ciśnienia np 80/40.Ale tak jak wspomniałam-było to zalecenie lekarza,a nie moja zachcianka.

w stanach ostatnio trabia, ze kofeina moze byc powodem poronien i przedwczesnego porodu. Jak wiadomo cola zawiera rowniez kofeine wiec po co ryzykowac? Poczytaj sklad coli light, zawiera aspartam, a to juz trucizna, ktora jest przyczyna raka. Na youtube mozna zobaczyc filmiki o aspartamie i gdzie on sie znajduje.......uwazajcie z tym....zwlaszcza w ciazy.

Gość danusia_danusia
Dlatego powstały miedzy innymi takie kawy lagodne jak niskodrazniaca Astra ,zeby mozna je było swobodnie pic w obawie o zdrowie i bole zoładka.