Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsfsgdfhg

Czy ktoś już probował pomysłu na zapiekankę ziemniaczaną z cebulka i kiełbaską

Polecane posty

Gość dsfsgdfhg

z winiary ? chłopak juz jechał po składniki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak to z winiary

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zuzanna153
Zależy jakie masz ziemniaki gotowane czy surowe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dsfsgdfhg
no własnie nie wiem czy je gotowac czy surowe zapiekac, jak proponujesz? nie rozwalą się po ugotowaniu te plasterki ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no i wyszło szydło z worka
obgotuj w calości z 5 -10 min, a potem pokroj w plastry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grenadina
cos ci podpowiem. jesli juz masz ziemniaki, cebulke i kielabse, to zaden "pomysl na.." nie jest ci potrzebny. jesli ugotujesz ziemniaki, pokroisz w plastry, przelozysz podsmazona kielbasa z cebulka i zalejesz to np sosem pomidorowym, albo slodka smietanka rozmieszana z zoltym serem i surowym jajkiem, a pozniej wlozysz do piekarnika, to wyjdzie ci dokladnie to samo, tyle, ze smaczniejsze. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dsfsgdfhg
dziekuje za porady , następnym razem zrobie taki sos jak proponujesz ;) chciałam juz teraz, ale chłopak juz zakupił... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dsfsgdfhg
kurcze troszke duzo tłuszczu się tam nazbierało, sos wyszedł zadki chociaz zrobiłam w dobrych proporcjach... myslicie ze tłuszcz wyparuje?>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wygląda nieźle, aż sama nabrałam smaka, zrobie coś takiego jutro, tylko, że bez \"pomysłu na\" winiar :) tak jak radził ktoś wcześniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość qqqrka
tak, ja robilam podobnie tyle ze z miesem mielonym, tez bez winiar, ugotowalam ziemniaki, pokroilam, wylozylam polowe, na nie kawalki sera zoltego,podsmarzone mieso,potem piecarki i znowu ziemniaki, polalam jak\jkiem roztrzepanym ze smietana i serkiem topionym, wyszlo super, oczywiscie doprawilam to wsystko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja z czystym sumieniem
mogę polecić pomysł na "soszystego" kurczaka w sosie czosnkowym Winiar. Naprawdę soczysty i pyszny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zapiekanka ziemniaczana
Dziewczyny, nie trzeba obgotować wcześniej ziemnikwów wystarczy pokroić w cieńkie plasterski i z całą zawartością włożyć do piekarnika. Ja wszystko piekę ok. 1 godz. a ser dodaję 15 min. przed wyjęcie z piekarnika. Za nim danie podam na stół sprawdzam czy zieminiaki są już dobre, najlepiej w tym celu posmakować :) Życzę powodzenia:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no ja tez nie dalabym mu kasy
ja nie gotuje z torebek. wystarczy przecztac sklad :O wszystko mozna zrobic bez tego samodzielnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorkaaaaa
dziewczyny, mieliscie racje co do tego sosu z torebki, następnym razem zrobie sama, sos wogole nie był gesty, chemiczny posmak żurku...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grenadina
powiem wam, ze te "pomysly na..." to najwiekszy pic na wode jaki widzialam... generalnie chodzi w tym o to, zeby wam sie wydawalo, ze bez "pomyslu na..." nie da sie zrobic takiej zapiekanki, albo tych paleczek z kurczaka, albo czego tam jeszcze nie wymysla... wcale nieprawda - soczyste paleczki z kurczaka mozna zrobic samemu, obtaczjac je w ulubionych przyprawach i wkladajac do rekawa do pieczenia (do kupienia w kazdym sklepie z agd). to, ze one sa soczyste to nie jest zasluga cudownej mieszanki przesyconej glutaminianem sodu, tylko tego, ze pieka sie szczelnie zamkniete w rekawie do pieczenia. tak wiec tu "pomysl na..." jest zupelnie zbedny. to samo z zapiekankami - "pomysl na.." to w tym przypadku same przyprawy + wzmacniacze smaku... zeby zrobic taka zapiekanke z torebki, musicie dysponowac WSZYSTKIMI skladnikami, ktore bylyby wam potrzebne do zrobienia zapiekanki domowym sposobem. bo do takiej zwyklej zapiekanki tez sa potrzebne ziemniaki, cebula, ser, kielbasa i smietana. caly wysilek polega na tym, zeby do tej smietany dorzucic swoje wlasne, ulubione przyprawy, zmaiast "pomyslu na...". oto jedyna roznica, nabijanie ludzi w butelke.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olenka_panidomu
popieram poprzdniczke :) sama nie korzystam z gotowych cudownych obiadów z paczki. Ten sam efekt można uzyskać o ile ma się czas i chęci samodzielnie :) Dużo fajnych porad na stronie http://poradypanidomu.pl Skarbnica wiedzy na temat domu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agaatttaaaannnn
a ja uzyłam pomysłu na zapiekanke z kiełbasą ale zamiast kiełbasy uzyłam mięso mielone i do sosu dodałam dwie łyzki przecieru pomidorowego , nie obgotowywałam ziemniaków pokroiłam surowe w plastry- pyszne było

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja własnie dzis tez zrobilam te zapiekanke i moim zdaniem jest kiepska, nie moglam dojesc, rosla mi w buzi :o :D nie wiem czy cos zle zrobilam ale watpie, wszystko bylo jak w przepisie, jedyne co nie wiem czy dobrze zrobilam to to ze naczynie zaroodporne bylo przykryte a chyba lepiej by bylo jak by bylo odkryte bo tak to sie udusilo to wszystko i takie ciapowate wyszlo :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość madzys
ja jednak obgotowalam ziemniaki i wyszlo bardzo dobre danie... ulozylam warstwe pokrojonych w plastry ugotowanych ziemniakow i na to mieso mielone z cebulka i grzybami a potem zalalam tym sosem i posypalam serem :) nie polecam przykrywac naczynia zaroodpornego... wtedy ladnie sie opiecze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pilka...
Też robie z obgotowanymi, raz probowalam dac surowe i za chiny nie chcialy zmieknąć. wszystko popalone a ziemniaki pol surowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A co do "pomysłu na zapiekanki" to się z Wami nie zgodzę. Próbowałam już parę razy zrobić bez saszetki i nie jest ten sam. Najbardziej lubię zapiekankę serową i sos z torebki jest typowo serowy i niby jakimi składnikami miałabym zastąpić ten smak? Fakt, że to są wzmacniacze smakowe, ok. Ale wole smak niż bezsmakowe dania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Robiłam z kiełbasą, cebulą , pieczarkami, serem , przyprawą czosnkową, ziemniaki daję trochę podgotowanie, zapiekam w naczyniu żaroodpornym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty
marta, sos serowy robi sie z sera i przypraw (czosnek, pieprz, ziola...) nie z saszetki. i na pewno nie jest bezsmakowy. ale ty chyba przyzwyczailas sie tak bardzo do sztucznych wzmacniaczy wrazen, ze naturalne juz do ciebie nie trafiaja ... dla mnie te wszystkie saszetki i bulionetki smakuja strasznie, chemicznie i wcale nie tak smakowicie i wyraziscie, jak naturalne przyprawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewakk32
jest pyszna ale chyba ja wycofali z produkcji bo nigdzie jej dostac nie moge :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty ..
a ty biedna juz uzalezniona od glutamianu sodu z pomyslu i co teraz poczniesz???? zalej sobie obojetnie jakim innym chemicznym sosem i na to samo ci wyjdzie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robie wlasnie te zapiekanke, i juz pieke ponad godz i sprawdzam ziemniaki i wciaz sa twarde, :-( ziemniaki kroilam w plastry i pieke na surowo, tluszcz sie zbiera, sciagam co jakis czas lyzka, ale on tryska i jest troche dymu bo spada na blache ktora jest nagrzana. nie wiem co mi z tego wyjdzie i jak dlugo bede to piec :-( nie chce jesc twardych ziemniakow :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Robię sama bez fiksów. Ziemniaki, kiełbaskę i cebulkę zalewam beszamelem i daje dużo przypraw, zwłaszcza majeranku. Wychodzi pycha taka że się oderwać nie można.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×