Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

linka555

Padnę zaraz przy firanach!!!Pomocy.

Polecane posty

Męcze się okrutnie bo nie idzie wyprasować moich firan z organzy. Kręgosłup mi już siada, szyja boli, a firany nadal jakby psu z gardła! Na mokro też nie daje się. Poradźcie, może macie jakieś sposoby bo ja już wymiękam przy nich.

Gość wymień na inne
Będziesz się tak meczyć co kilka miesięcy?

Nie wiem czy będę się męczyć co kilka miesięcy. Dlatego prosze o radę.

No właśnie grawitacja też na nie nie działa! Już próbowałam! One dalej są wymięte. A gdy kupiłam je były ślicznie wyprasowane. Więc jakoś musi się dać...

Gość wiesza sie je mokre
a one sie wyprostuja same. prasowanie gowno daje.

Dlatego ja firan nie mam :D Chociaż ostatnio coraz częściej się nad nimi zastanawiam- uszczęśliwiłabym kota przynajmniej :D:D:D A co do prasowania, to nie bardzo wiem co Ci poradzić. Moja mama zawsze firany wieszała lekko wilgotne ale one chyba z organzy nie były

ja właśnie dziś skończyłam prasować 6 ostatnich z 267 firanek :) para plus ustawienie na len i nawet sie niem kleiły :)

moja droga sama tekiego efektu jaki byl przy kupieniu nie uzyskasz. Oddaj je do pralni chem. tak wyprauja jak ci tak zalezy

Gość Amant nie pitol sam masz 43
a ogol nie prasuje sie - powinnas je od poczatku uprac w letniej wodzie - jezeli robilas to recznie to nie wykrecaj - jezeli pralka to program jak do welny bez odwirowywania potem mokre rozwieszasz - jezeli pralas recznie to 5 minut scieka woda w wannie a potem wieszasz mokre JEZELI juz popelnilas blad prasujac je: wsadz do wody - nie wykrecaj wody tylko tak jak wyzej - na deche do prasowania jedno przescieradlo (chyba ze masz deske do prasowania specjalna do zelazek na pare to nie musisz) miedzy tym firanka i cienkie drugie przescieradlo na nia - wtedy zelazko moze miec wyzsza temperature - i cierpliwie kawalek po kawalku suszysz prasujac.

Gość Amant nie pitol sam masz 43
sorki to nie moje słowa tylko przekopiowałam z innego topiku :P