Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jak to

Jak optycznie zmniejszyć nos?

Polecane posty

Gość jak to jak to

Ogólnie mam średni nos, jednak gdy się śmieję, wydaje się bardzo duży. Mam jeszcze garbek. Jakie macie sposoby na optyczne zmniejszanie nosa? On niestety szpeci mi całą twarz.

Gość nitka--22
miałam kiedyś ksiażkę w której było pokazane jak nakładać rózne odcienie pudru i różu zeby uzyskać m in efekt zmniejszenia nosa czy zatuszowania garba na nosie, niestety juz jej nie posiadam. Popatrz na necie powinno coś takiego być ;) na youtube tez czasem bywają tego typu rzeczy.

Gość z garbkiem gorzej
ale długość można optycznie zmniejszyć stosując ciemniejszy podkład na czubek nosa a jasniejszy u nasady

Gość jak to jak to
Próbowałam nakładać delikatnie taką jakby poświatę pomiędzy skrzydełkami, a samą górą nosa, wzdłuż niej. Próbowałam też właśnie z ciemniejszymi podkładami,ale już sama nie wiem, które dały efekt lekkiego pomniejszenia, a które odwrotnie.

Gość jfkshgshdsdjs
ja mam troche szeroki tez i przeczytalam ze trzeba ciemnym pudrem przypudrowac po obu zewnetrznych stronach, tak pionowo pedzlem przejechac, mi pomaga:) moj nos zdaje sie dluzszy i wezszy ;):P

Gość z garbkiem gorzej
no jak dawałaś jasną poświatę wzdłuż całej długości nosa, to tworzyłaś trąbę :) Dól nosa na ciemno, góra na jasno ma być

Gość jak to jak to
hehe, to właśnie jasny bardziej wyróżnia czy pomaga ukryć? :)

Gość założ coś białego a potem
czarnego i przekonaj się sama który kolor pogrubia a który wyszczupla :) A jak już sama się przekonasz, to używaj ciemnego tam gdzie chcesz ukryć, a jasnego gdzie chcesz pokazać

Gość jak to jak to
czyli wychodzi na to, że chyba dobrze robiłam z tą jasną poświatą pomiędzy skrzydełkami. Wiesz, chodzi mi o to, żeby z tej próby ukrycia czegoś nie wyszedł ciemny kontur, który wróżnia, a nie chowa :)

a co chciałaś ukryć? Szerokość nosa czy długość? Bo dając jasną poświatę wzdłuż nosa optycznie go wydłużyłaś. Przecież już wyżej było napisane że masz podzielić noc w poprzek kolorami a nie wzdłuż

Gość jak to jak to
no tak... chodzi mi o garbek i długość :)

Gość jak to jak to
i mój nos wydaje się czasem leciutko zadarty na samym końcu, więc chciałabym w miarę możlwości jeszcze to podkreślić:)

swoją poświatą wydłuzyłaś i wyszcupliłaś nos