Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciejj

Kochani pomozcie w studia w Polsce czy w Angli

Polecane posty

Gość Maciejj

Witam Wiec na poczatek krotko o sobie. Mam na imie Maciek 23 lata od 3 lat jestem w Angli. Pracuje jako Duty Manager. Bardzo bym chcial podjac nauke kierunek hotelarstwo. Powiem wam szczerze , mam bardzo dobrze platna prace ale tesknie za krajem. Chce w przyszlosci mieszkac w PL z kazdym dniem coraz bardziej. Lubie anglikow i przede wszystkim swoja prace ale nigdy nie poczuje sie jak we wlasnym kraju. Moje pytanie jest odnosne podjecia studiow. Od nowego roku mam do wyboru Anglia (pozyczka 10tys) 3 letnie International Hospitality Managment lub w Polsce podobny kierunek. Jezeli chce zyc w Polsce powiniem studiowac w Polsce?? Jak sadzicie? Tutaj ciagnie mnie do tego ze moglbym pracowac jako weekend manager i studiowac. Mam problemy z pisaniem ale mowie bardzo dobrze i mam nadzieje ze nadgonie na uczelni. Z drugiej strony boje ze jak pojde na studia w Angli cos nie pojdzie albo nie wytrzymam psychicznie wtedy beda problemy.... Kochani poradzcie co uwazacie ?? Jaki dyplom bedzie bardziej ceniony? Polski czy Anglieski oczywiscie na ziemi ojczystej POzdrawiam:))))))))))-

W Polsce wszystko co zagraniczne jest lepiej cenione. Jeśli chcesz przyjechać do Polski żeby przechwalać się, że jaki to ty nie jesteś manager to lepiej zostań w Anglii, bo my tu nie potrzebujemy cwaniaczków. A jeśli rzeczywiście tęsknisz za Polską, to wracaj i studiuj tutaj. Sam sobie musisz odpowiedzieć: Czujesz się Polakiem czy flegmatycznym ścierwem??? "Nie można służyć jednocześnie Bogu (patrz. Polsce) i Mamonie (bogatej zagranicy)."