Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Z Każdym Dniem...

Kulturoznawstwo

Polecane posty

Wlasnie o to chodzi - by bylo ciekawe. Zeby chcialo mi sie uczyc. Dlaczego ten? Nie wiem :P Po prostu narazie to mi do gustu przypadlo. Dodatkowo pokrecilabym sie jeszcze na religioznawstwie

Gość dziwnie pytasz
przeciez kazdego co innego ciekawi. Poczytaj programy, to sie zorientujesz

Gość ja mam taką specjalizacje
o co chcesz zapytać?

Gość grenadina
kulturoznawstwo to fajny kierunek, o ile robi sie go hobbistycznie np jako drugi kierunek, jednoczesnie studiujac cos bardziej sensownego. bo w sumie takie kulturoznawstwo nic ci nie daje, ale tak absolutnie-absolutnie nic. masz dyplom magistra i tyle, ale zadnego przygotowania do jakiegos w miare konkretnego zawodu. tak wiec polecam, jesli lubisz takie klimaty, ale masz jednoczesnie cos w zanadrzu.

na pierwszym roku każde studia są nudne, chociaż etnologia i konitywistyka zbierają pozytywne opinie ;]

co do kulturoznastwa o masz potem obowiazkowe praktyki które pomogą ci w przygotowaniu do zawodu. A w zanadRzu to radzę nic nie mieć. Lepszy student po chuj wie czym ale ze znajomością ortografii:P

zgadzam się z tym, że nie zagwarantuje Ci żadnej konkretnej pracy papierek po takim kierunku. Poleciłabym coś do studiowania bardziej technicznego, niż takie humanistyczne. No ale to jest moje osobiste zdanie :)

Gość a o co chodzi przeciez
napisał/a w zanadRZu

Gość grenadina
do mnie pijesz, 'ja mam taka specjalizacje' ? :)

do ciebie

Gość grenadina
no wlasnie tak sobie pomyslalam, ze do mnie, ale ktos tu chyba szkielek potrzebuje, bo poza brakiem "ogonkow", to ortografow u mnie nie widze, a juz na pewno nie w "zamadrzu" :P

raczej kognitywistyka

Błąd i to mój przyznaję się i przepraszam, bo źle przeczytałam.Myślałam,ze osoba pisząca post zrobiła błąd. Przepraszam raz jeszcze i zwracam honor 🌼

Na żadnych innych studiach, niz humanistycznych, bym się nie sprawdziła. A wiem, że gdybym poszła na kierunek, który mnie nie interesuje, to bym to olała... Na innych forach piszą, że trochę tych zwodów jest. Ale ja i tak wydam książkę i będę trzepać za to niezłą kasę :classic_cool: :P

nie do grenadine tylko do "ja tez mam taka specjalizację". Przepraszam, nie zauwazylam, kto to pisał. Ale i tak sie wyjasnilo.

Gość każdy krok niesie pokój
zależy też na jakiej uczelni. posprawdzaj sobie plany, opinie.

Ksiązkę wydasz bez studiów polonistycznych. Ja wiem jak tam jest i odradzam pójście każdemu na polonistykę

Gość grenadina
n/c :O studia humanistyczne niekoniecznie oznaczaja pewne bezrobocie albo slabo platna prace. ale akurat nie kulturoznawstwo - chyba, ze masz jakis swietny pomysl na siebie po dokladnie takim kierunku - co tez jest niewykluczone.

nie wiem, nie wiem. Ale nie widzę siebie, żebym studiowała inny kierunek, niz humanistyczny :o Mysle na zapas, mam jeszcze troche czasu do studiow

Idź na medycynę, prawo lub jakikolwiek medyczny. Przyłóż się do nauki lepsze to niz potem klepać biedę. I nie patrz na zainteresowania bo sie rozczarujesz. Coś o tym wiem.

Gość 7 lat a co myslisz
o takich studiach dla faceta ze skonczonym kierunkiem ścisłym? czy mozna tam iść tylko na magisterskie?( tzn. na ktoryś rok, nie od pierwszego?)

Medycyna? W życiu. Powinnam liczyc się przyszłościowo, ale nie potrafiłabym studiowac czegoś, co mnie nie interesuje. I to się tak mówi, żebym przyłozyła się do nauki. Ale ja nie potrafie się nauczyć czegoś, co mnie nie interesuje... może kiedys zmienię o tym zdanie, ale na dzień dzisiejszy sobie nawet tego nie wyobrazam