Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 4-miesiącznego mateuszka

Mój synek...

Polecane posty

ma 4 miesiące, zauważyłam u niego owłosienie na mosznie i w okolicach penisa, dośc długie(centymetr) i kręcone włoski. To przecież nie jest normalne. Jutro ide do lekarki ale niepokoi mnie to bardzo, szukałam w internecie ale nic nie znalazłam, czy ktoś miał taki przypadek?? Co to może byc?? czy to świadczy o problemach hormonalnych u synka? pomóżcie bo nie wiem co robic... Dodam że poza tym dziecko jest zdrowe i dobrze się rozwija, waży już 9 kg!!

Gość ehehehehehehehehee
no pewnie ze to nie jest normalne...

Gość 9 kg w wieku 4 miesiecy
matko swieta spaslas wlasne dziecko:/ ja mam 9 miesiecznego synka ktory wazy niecale 9 kg:/

Gość ponoć teraz dzieci
szybciej dojrzewają :)

Gość włóczka
Mój ma 3 lata i waży 13 kg. :D

Gość woskiem go potraktuj
:D

że nie normalnetam to wiem, ale pytam o czym może to świadczyc? Denerwuje się bardzo a wizyta dopiero jutro. Nie spasłam dziecka, jego wago urodzeniowa wynosiła 5,4 kg !!! Miałam cesarskie cięcie. Synek nie jest gruby tylko bardzo duży, kupuje ubrania na roczne dziecko mimo tego, że ma 4 miesiące. Podałam wage gdyż podejżewam że jest to związane z jakimis problemami hormonalnymi.

wiem, że dzieci przyjmujące sterydy czasami tak "dojrzewają" Koleżanki synek 8 miesiący i 14 kg!!! od pierwszego miesiąca jest na flixotide, częst przyjmował hodrokortizon. Moje dziecko przez miesiąc przyjmowało strydy za wzglądu na nawracające zachłystowe zapalenie płuc

Gość tinturintu
pewnie z hormonami ma to zwiazek

Gość jesteście dziwne
twoje dziecko ma problem z hormonami... po pierwsze jest za duzy jak na 4 miesieczne niemowle po drugie owłosienie tez o tym swiadczy. zrobia mu badania i beda wiedzili co jest nie tak..

Gość do autorrki
a dlaczego twoj synek urodzil sie taki duzy??? maials cukrzyce ciazowa??? zbyt duza waga urodzeniowa to min ryzyko probemow hormaonalnych marsz do dobrego pediatry i pros o skierowanie do endokrynologa i mysle ze bedziesz musiala kontorlowac wage maluszak bo 9 kg na 4 mce to baaardzoe duzo!

musisz isc do endokrynologa. Moja corka jak miala 6 miesiecy zaczely jej rosnac cycuszki. Okazalo sie, ze to wina hormonow w miesie (drobiu) i jajkach. Jak odstawilismy jej te produkty wszystko wrocilo do normy. lekarz mowila nam, ze pojawienienie sie owlosienia jest kolejnym etapem ...

od 7 miesiąca ciąży miałam cukrzyce. Dziecko regularnie kontroluje u pedjatry, najgorsze jest to że pedjatra w wadze dziecka i w jego wzroście nie widzi nic dziwnego i wyzywa mnie od przewrażliwionych matek. Zmieniłam przychodnie, jutro pujdę do nowej lekarki. Martwie się bardzo.

Gość mariaElena
Matko jedyna.... to aż tak jedzenie może wpłynąć? może Twoje dziecko ma jakąś chorobę genetyczną??? i takie duże się urodziło? nie miałaś cukrzycy czasem?

Gość mariaElena
o właśnie, a jednak! cukrzyca! pytałam bo dzieci takich amtek zawsze są duże. Ja bym go przebadała w kierunku chorób metabolicznych jak nic!

Gość mamamartynki
Moja córka też urodziła się duża 4300, bardzo szybko rosła, teraz ma 21 msc i waży 14kg. nie ma żadnej wady ani choroby. to dziedziczne bo ja też byłam duża-- nie gruba. dodam że dziecko nie jest grube poprostu jest wysoka.

Gość do autorrki
to nie mialas uregulowanej cukrzycy w ciazy???? do jakiego lekarza ty chodzias??? koniecznie zmien pediatre, poszukaj tez dobrego endokrynologa!!! konieczenie zacznijmy od tego ze cdziecko nie powinno sie uodzic z taka waga- no ale stalo sie. teraz najwazniesze jest unikniecie problemow dzieci matek z cukrzyca ciazowa: problemow hormaonalnyh i zapobieganiu otylosci! trzymam kciuki i zycze powodzenia

leczyłam się cukier miałam uregulowany w miare ale były skoki nawet do 190. Djete trzymałam. Miałam kontrolowane hormony w ciąży. Od 5 miesiąca lekaż określił ciążę jako "wysokiego ryzyka" ze względu na szacowaną wagę płodu i pojawiające się skurcze przedwszesne i skrucenie szyjki macicy od 7 miesiąca, spowodowane wagą płodu. Dodam, że mój mąż miał wagę urodzeniową 4,800kg O jakich wadach genetycznych, chorobach konkretnie mówicie??? pytam bo muszę poczytac o tym w necie i przygotowac się jakos do rozmowy z lekarką, boję się żeby mnie jakoś nie zbyła tak jak poprzednia, wręcz mnie wyśmiała, że niepokoi mnie waga rozwuj i wzrost dziecka