Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam się Was

moda na che guevare

Polecane posty

Gość pytam się Was

Co sądzicie o umieszczaniu wizerunków ernesto che guevary na koszulkach, kubkach, murach... Jaki macie zdanie o modzie na jego wizerunek?

Gość zxcvbnmqwertyuiop
Ta... jak swoich przeciwników. A żałosna jest przyzwolenie na taką modę. Kiedyś w szkole przyszedł jeden baran i paradował w takiej koszulce. Zwróciłam uwagę nauczycielowi na to i nauczyciel kompletnie to zignorowała. A jestem ciekawa jakby ktoś przyszedł w koszulce ze swastyką to zapewne reakcja była by natychmiastowa i osobnik taki miałby przejebane.

Wolność słowa jest. Możesz mieć koszulkę z podobizną Che, Lenina, kupy, kufla piwa, Busha. Nawet koszulkę "Głosuję na SLD". Albo "Głosuję na LSD". Możesz nawet we wcześniej wymienionego Busha rzucić butem. I zawsze będzie grupa osób, krtórej się to spodoba, jak i odwrotnie. Co mi do tego. Chodzi o to, żeby nie wyrządzać krzywdy fizycznej innej osobie. Idę jeść, a potem do roboty.

taka wolność słowa ,że już pedałów nie można wyzywać, za salut rzymski napiętnują 😴 daruj sobie sentencje o wolności słowa

Gość pytam się Was
To ja mam w dupie taką wolność słowa. Nie stawiaj baranie Busha który jest politykiem w jednym rzędzie z Che Guevarą który był zbrodniarzem takim jak Hitler, Stalin, Lenin, Bierut, Jaruzelski czy Kiszczak.

Gość ja chę t-shirt
vel pytam się Was Wywołując najpierw wielkie oburzenie odpisujących została właśnie skasowana moja prowokacja w której pytałem się gdzie mogę kupić koszulkę z Hitlerem :) Żałosne że jeden zbrodniarz wywołuje wielkie oburzenie w społeczeństwie a inny który Polaków na szczęście nie mordował jest taki fajny i modny.

serio mam trochę roboty i już muszę iść ale: Juliusz Cezar, można wyzywać. Widzę sporo znaków "zakaz pedałowania" etc. Już im nie można najebać, a to różnica. Poza tym pedały wygrywają walkę o rację z homofobami, bo po stronie homofobii stoi agresja i zaściankowość - słowa, które obecnie nie są nośne społecznie. pytam się Was, Ty mówisz, że Che był zbrodniarzem, ktoś inny powie, że to, co Bush zrobił w Iraku to zbrodnia. Że zaatakował np. lud, który w większości nie chciał zmian. Tak samo Ty stawiasz np. Jaruzelskiego koło Hitlera, co dla sporego procentu wyborców SLD jest ewidentnym szkalowaniem. Doceniam, że jesteś patriotą, Twoja sprawa, dla mnie takie wartości są zbędne, ale to dla mnie, Ty sobie wierz w co chcesz, co nie zmienia faktu, że swoją wypowiedzią zaatakowałeś ludzi, którzy noszą koszulki z podobizną Che, czy kogośtam. Nawet nazistów obraziłeś umieszczając Hitlera obok komunistów. A ja to osobiście pierdolę, do czasu, w którym nie ma przemocy fizycznej. Na tym polega, jak dla mnie, idea demokracji: ludzie o skrajnych poglądach mogący żyć swobodnie w jednym państwie. I na tym, wydaje mi się, tolerancja polega, że Cię to wkurwia, ale to tolerujesz.

Gość do fetyszysty
Nie można obrazić nazistów stawiając Hitlera obok komunistów. W praktyce nazizm niewiele różni się od komunizmu. Główna różnica jest taka że brednie rasistowskie i skrajnie nacjonalistyczne są zastępowane bredniami internacjonalistycznymi (co w ZSRR nie było takie oczywiste). A w gospodarce socjalizm, socjalizm, socjalizm... Prawda jest taka że za Hitlera w Niemczech mieli narodowy-socjalizm a w ZSRR za Stalina był socjalizm-narodowy. W praktyce oba ustroje komunistyczny i nazistowski okazały się sobie bliższe niż się mogło wydawać. A to że ktoś ma Jaruzelskiego za bohatera? Cóż. Ktoś inny może sobie mieć nawet i ojca dyrektora Tadeusza Rydzyka za bohatera. Co nie zmienia faktu że jeden to zbrodniarz a drugi oszołom.

Juliusz Cezar, idę pod kościół, dziś godziny szczytu :P do fetyszysty, w praktyce, czyli w teorii, którą uznajesz za praktyczną. Ale powieidz tak, kozak, naziście i ręcze Ci, że jego teoria, którą realizuje w praktyce jest inna ;] W ten sposób każdy wierzy w co mu się żywnie podoba. owocnej dyskusji, ja dojadam i spierdalam ;]

jeśli dla kogoś ten oszołom che stanowi jakiś ideał, to znaczy, że upadł na głowę i wymaga leczenia psychiatrycznego. Po pierwsze był komunistą, a wiec przygłupem, jako lekarz byłby teraz pogodnym staruszkiem z wnukami, w Hawanie, a nie śmierdzącym trupem, którego grób jest gdzieś pod murem gdzie wyrzuca się śmieci.

Gość qwertyui
A mnie to śmieszy. Paraduje taki przygłup dumnie w koszulce z Che Guevarą, albo z napisem CCCP, czy CUBA, albo z wielką czerwoną gwiazdą. Łeb na żelowany, w uszach słuchawki od odtwarzacza mp3, w ręce telefon mobilny, a w plecaku laptop. Paraduje tak dumnie, myśląc sobie jaki to on jest modny, cool i trendy. Kończy potem taki przygłup studia i dumnie idzie pracować do wielkiej kapitalistycznej korporacji wyzyskującej klasę robotniczą.

Gość siostra siostry
a moja siostra ma taką koszulkę i czasem ją nosi i co z tego?

a no że najprawdopodobniej nie ma pojęcia kto jest na tej koszulce a ma ją dlatego bo dżesika też taką ma 🖐️

mój facet ma koszulkę z che i paraduje w niej bardzo często:)

co tam koszulka , surfowałem sobie p tv, a tam chyba na polsacie walka boserska a ci bokserzy mają wytatuowane na plecach: jeden z nich , zamek rycerski, a pod spodem , zamek sobków.pl, chyba, ale jaja, co nie......

Beznadziejne. Koszulka z Che... Beznadzieja. Czy ludzie, ktorzy nosza koszulki z jego podobizna wiedza cokolwiek o tym czlowieku? Mysle, ze nie. Nosza, bo taka moda. Bo jego morda fajnie wyglada na koszulce. :o

mayor ne wrzucaj wszystkich do jednego wora. bmblondyn, żeby sobie zamek na plecach jebnąć...masakra

Gość siostra siostry
mayorze czyli jak mam koszulkę z logo escada to mam znać historie tej firmy? Głupi jesteś. Do tego może wiedzą ale mne to nie interesuje.

poważnie, to właściwie nie był boks, tylko jakieś łomotanie się ryjach, krew lała się ciurkiem, a oni na bosaka okładali się po czym popadło i łapali takie różne podejrzane figury, w piątek po 22 na polsacie

Gość prada..........
kciukiem, nie kazesz wrzucac ludzi do jednego worka, a sama to robisz:o 🖐️

znowu sie jakieś pomarańczce coś wali pod deklem. o co chodzi?:)

powracając do tematu, myślę, że umieszczanie wizerunków che na koszulkach, jest zwykłą prowokację i przekorą, bo jestem więcej niż pewien, że właściciel nie ma pojęcia kto to taki, i słusznie, bo nawet piardnięcia nie jest wart, no może dlatego ,że miał fajny retro motocykl, amerykański imperialistyczny, a sam che , głupek rozglaszał antyimperializm, a z motoru imperialistycznego korzystał.

Gość bokserzy itd
mają na plecach te reklamy namalowane, ale zmywalnie. Nie jest to tatuaż trwały. Obejrzyjcie sobie różne walki bokserskie, czesto tez sam bokser ma za kazdym razem inną reklamę na plecach.

też tak myślałem bo żeby sobie wydziargać stronę internetową, to trzeba mieć jobla ma maxa

Chyba przesadzacie stawiajac Che Guevare w jednym rzedzie z Hitlerem. Che ma swoje na sumieniu, to prawda, ale to samo mozna powiedziec o partyzantach z AK. Ludzie nosza koszulki z jego podobizna, bo podobaja im sie idealy, w ktore wierzyl. Che byl wiecznym rewolucjonista, chcacym zmienic swiat na lepsze. Moze i byly to smieszne idee, ale w cos wierzyl. Z drugiej strony to zabawne jak bardzo skomercjalizowano tego antyglobaliste. W ten sposob zycie weryfikuje idealy :O