Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JakiOdkurzacz

ODKURZACZ WORKOWY CZY BEZ... ? I CO TO ZNACZY CYKLONOWY?

Polecane posty

Gość JakiOdkurzacz

Chciałabym wiedzieć czy inwestować w nowoczesność, czyli odkurzacz bezworkowy, czy postawić na workowy, sprawdzony oldschool. Jak działa odkurzacz workowy to wiem , ale co z tym drugim? Co to znaczy cyklonowy? Po co są i jak działają te filtry Hepa? Czy do tych pojemników wlewa się wodę? No i najważniejsze - skoro są te filtry to czy te odkurzacze są w stanie przepuścić (wciągnąć) np. guzik i inne większe niż kurz części?

Gość kwalarz
miałem ochotę napisać to co blondi tzn . że robi oko cyklonu w domu ;) Słyszałem o takich odkurzaczach które sprasowują śmieci w taki brykiet bo mają dużą moc ssącą , trzeba sprawdzić w google . Ja polecam taki odkurzacz który ma przystępną cenę i stosunkowo długą gwarancję . I tak nic nie zastąpi podłogi drewnianej lub kafelków i przecierania na mokro.

Gość JakiOdkurzacz
No one na pewno nie sprasowują śmieci - bez przesady. A 400zł za odkurzacz to nie jest dla mnie mało. No i nikt nie odpowiedział na pytania? :o

Gość kwalarz
powyżej wkleiłem link do forum "elektryczno-elektronicznego" tam jest wyjaśnione jak się sprawują odkurzacze cyklonowe i jaki odkurzacz kupić

Gość phoenix30
Bezworkowe są moim zdaniem lepsze nie śmierdzą tak jak te z workiem filtry się wymienia, nie są tanie ale dobre, w lidlu jest oferta na taki odkurzacz i tam nie kosztuje aż tak dużo:-)

ja tam skłaniam sie ku odkurzaczom wodnym... zresztą było tu wspominane o mpm bora. całkiem niezły sprzęt, ponoć doskonały dla alergików, ktoś testował?

Nie lubie odkurzaczy wodnych, czyszczenie tego pojemnika jest dla mnie okropne. fuuu Zastanawiam się za to nad zakupem takiego cudeńka www.robojet.pl/robojet-duel.html Podobno niezła maszyna, dobrze sprząta, do tego samodzielnie i jest na promocji :D