Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę przestraszona

pH metria - czy ktoś miał?

Polecane posty

Witam, chciałabym się dowiedzieć czy to badanie jest bardzo bolesne i nieprzyjemne? Miałam już gastroskopię i kolonoskopię i trochę się boję tego badania, bo tamte były okropne, zwłaszcza kolono. Czy ktoś miał to badanie i mógłby mi napisać jak było? bardzo dziękuję z góry.

odpowie mi ktoś??

Gość upupupupupupupupupupu

Gość upupupupupupupupupupu

Gość ciekawa kamieniarka2
Ja miałam robionę ph metrie rok temu.Przez nos wkładają taką cienką giętką rurkę a własciwie jest to taki kabelek cienki, cięzko mi przechodził przez gardlo bo się zawijał i zamiast do gardła prosto isć to sie wywijał na boki ale jak juz przeszedł do przełyku to juz było dobrze.straszny odruch wymiotny przy tym jest.Na pasku na brzuchu miałam takie małe urządzenie przypiete z którego wychodziły te kabelki, ten co był aż w przełyki i drugi przyklejony razem z taka elektroda na piersi.Na tym urzadzeniu musialam ustawiac kiedy leżę albo siedzę, kiedy kaszlę i na kartce musiałam notować czas kiedy jadłam, leżałam, siedziałam.Troche nieprzyjemne jest to wkladanie tej rurki przez nos bo zadnego znieczulenia nie mogą dać

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Boję się trochę tego badania. A miałaś potem może operację na przepuklinę przełyku?

Gość ciekawa kamieniarka2
Nie operacji nie miałam, to badanie mi potwierdziło silny refluks zołądkowo-przełykowy a pózniej miałam robioną gastroskopię i gastrolog powiedziała że ona zadnego refluksu nie widzi także nie wiem które z tych badan jest bardziej wiarygodne

Ja mam przepuklinę przełyku, miałam już 2 razy gastroskopię i raz kolonoskopię. Gastrolog mi nie pomógł więc poszłam do chirurga i pewnie będę miała operację, bo strasznie mi jest niedobrze cały czas, żadne tabletki mi już nie pomagają. Boję się tej operacji ale takiego życia to też mam dość.