Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solona zupka.

angielski czy rosyjski? pomozcie dokonac wyboru

Polecane posty

Gość solona zupka.

chce zainwestowac w nauke ktoregos z tych jezykow wiekszoasc osob radzi mi ang niby ze zawsze jest po tym wieksza szansa na prace a z ros niby nie prosze niech ktos sie wypowie kto sie orientuje

Gość zodiakalna waga
rosyjski

ja bym propnowala rosyjski gdyż angielski prawie kazdy juz zna, i bys była przecietna wsród innych.

Gość rosujski teraz tak samo
wazny jak angielski. Rosjanie są bogaci, otwieraja coraz czesciej swoje firmy, coraz wiecej jest przedsiebiorców. Pojedz do innego ponstwa to spokojnie jezykiem rosyjskim sie dogadasz. Tam czekaja na rosjanow bo przynosza im solidny zarobek a poza ty mrosyjski latwiejszy w nauce :)

Gość tzyniczna marysia.
rosyjski + podstawy angielskiego :classic_cool:

Gość koniecznieee
oba angielski trzeba znac i tyle a w polaczeniu ze znajomoscia rosyjskiego super ja znam te dwa + bulgarski i trochę serbski i z praca nie ma kłopotów

Gość solona zupka.
oo bulgarski mialam stycznosc z tym jezykiem troche podobny do ros jetsem fanka muzyki bulgarskiej tak na marginesie ale dzieki za rady, ang znam w stopniu komunikatywnym tak jak i ros ale cche pozanc jezyk biegle i tutaj wole skupic sie na jednym fakt rosyjskiego altwiej sie ucze

Gość koniecznieee
solona zupo jesli angielski znasz komunikatywnie to skupiłabym sie na rosyjskim na twoim miejscu bułgarski to moja miiłość - kraj, język, ludzie, muzyka też :) i uważam że taki powiedzmy oryginalny jezyk warto znać - zawsze się znajdzie zapotrzebowanie na kogoś kto się nim posługuje

Gość solona zupka.
muzyka tez ooo to tak jak ja a jaka konkretnie jesli moge dopytac?chodzi mi o wykonawcow nigdy nie bylam w Bulgarii ale moze kiedys sie wybiore mam sentyment ..ahhh kiedys kochalam sie w jednym facecie z tej nacji:D

Gość bądź ambitna ucz się chińskieg

Gość koniecznieee
mam wielu ulubionych wykonawców z różnych gatunków - lubię sarakinę i ogólnie różne "okołofolklorowe" ale też na przykład kontrol- stary punkowo-rockowy zespół bułgarski i P.I.F - popowy , świetny na koncertach :) długo by wymieniac

zgodnie z zasadą: znaj język wroga, aktualnie polecany jest angielski i rosyjski, mnie kurna dziekan skierował na niemiecki, bo wtedy wrogami byli niemce i ruskie

Gość solona zupka.
a ja mam do ciebie prosbe czy moglabys mi powiedziec o czym jest jedna piosenka bulgarska? tzn przetlumaczyc tak pobieznie?

Gość koniecznieee
dawaj :) teraz mi dzieciak płacze ale jak tylko go zahipnotyzuje i zasśnie to ci napisze ;)

Gość solona zupka.
ok:) bradzo ci dziekuje bede czekac:) hehe

Gość solona zupka.
kojarzy mi sie z pewnym facetem z tego kraju dlatego chce znac tekst ahhh teraz mi sie przypomnial..skubance jedne sa cholernie przystojni ale sie rozmarzylam hehe ok, ide robic obiad pozniej zajrze 🖐️

Gość woo woo woo
Tylko i wylacznie angielski. Jak nauczysz sie ekonomicznego angielskiego i bedziesz miala studia ekonomiczne to dostaniesz super prace. Mam kolezanki ktore studiowaly rosyjski i pracy po tym nie moga znalezc. NIby taki popularny ten rosyjski i zachecaja zeby sie go uczyc a pracy nie ma. Nie polecam rosyjskiego.

Gość solona zupka.
jeszzce dopytam wykorzystujesz bulgarski w pracy?

Gość koniecznieee
Wspomnienia o mnie gubią cię każdego dnia Wspomnienia o mnie cicho towarzysza ci kazdego dnia delikatnie cie dotyka, prosisz o wybaczenie, dla mnie jest za późno I znowu przynosisz kwiaty choć dobrze wiesz Nie bedziesz mnie miał I wylewasz łzy za czasem kiedy byliśmy oboje zakochani Ty wiesz.. Masz wszystko na świecie Tylko mnie nie masz Zgubiłeś miłość Jej sie nie da kupić Wiem że masz 100 kobiet tylko mnie nie zrozum masz wszystko tylko nie mnie Wspomnienie o mnie męczą (są udręką) każdego dnia Wsppmnienia o mnie są tak daleko od Ciebie Nie bedziesz mnie miał I wylewasz łzy za czasem kiedy byliśmy oboje zakochani Ty wiesz.. Masz wszystko na świecie Tylko mnie nie masz Zgubiłeś miłość Jej sie nie da kupić Wiem że masz 100 kobiet tylko mnie nie zrozum masz wszystko tylko nie mnie To tak na szybko i dosłownie - nie miałam czasu na ładne tłumaczenie ale sens masz :) Ja trochę innej muzyki bułgarskiej jednak słucham - bo to co wysłałaś to czałga - takie nasze disco polo ;) http://www.youtube.com/watch?v=GWBxM9FTgeo&feature=related może to ci się spodoba :) W pracy teraz nie używam bułgarskiego ale to był mój wybór - możliwości były :)

Gość ouip
Znajomosc angielskiego to podstawa i to bzdura, ze kazdy go zna BIEGLE. Kazdy sie go uczyl, ale nie kazdy mowi plynnie. Nie znac angielskiego to kalectwo...

Gość koniecznieee
ale jednoczesnie znac tylko angilski to zadna rewelacja. ale to moje zdanie

Gość solona zupka.
dziekuje za tlumaczenie ... hehe slowa refrenu troche rozumialam jednak hehe

Gość koniecznieee
nie ma za co :) no do skomplikowanych to ta piosenka nie należy ;)