Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edgrgh

kupuje psa- co powinnam wiedziec?

Polecane posty

Gość glupia ja
to szcza, sra, gryzie, fujjjj...opamietaj sie kobieta, ja mam dosc tego zwierzaka, juz dawno bym go wywalila, ale maz nie chce

Gość edgrgh
no sika i sra jak kazde zywe zwierze, gryzie bo widocznie nie ma zabawek, albo tak zostalo nauczone...

Gość glupia ja
ma zabawki, ale nauczyl sie otwierac szafe komandora i wyciaga buty, gryzie tez sciany, masakra, a jak sie go zostawi w domu samego to taka maniane robi!!!

Gość red31latek
"w takim razie mamy cholernei duzo sk**wysynow, bo co 3 rodzina ma psa i nie wierze ze przynajmniej jedno nie pracuje albo moze sobi epozwolic na siedzenie z psem caly dzien..." I co to ma byc za argument ? Ze skoro duzo ludzi tak robi to znaczy ze to jest dobre ? To tak samo jakbys powiedziala, ze skoro duzo ludzi kupuje plastikowe szkodliwe dla srodowiska butelki - to znaczy ze to jest ok..... Psy w Polsce trakowalo sie i traktuje ŹLE, bo polskiego spoleczesntwa nikt nigdy nie nauczyl szacunku do zwierzat. Ja sie wychowalem na wsi i to co ja tam widzialem w roznych gospodarstwach (ojciec byl lekarzem weterynarii) to jest HORROR i gdyby to ode mnie zalezalo to bym za takie czyny jakich bylem swiadkiem doslownie wieszal na drzewach. Np: pies na poltorametrowym DRUCIE, ktory wrosł mu w szyje, przy budzie z pognilych desek, na sloncu w lecie bez wody. To jest polska wies. Ty zaczynasz mi przypominac czlowieka, ktory chce sobie spelnic jakas zachcianke, a nie naprawde swiadomie zdecydowac sie na psa. Najpierw zapewnij psu odpowiednie warunki do zycia, a potem sie pytaj ile kosztuje jedzenie. JEsli on bedzie siedzial sam przez wiekszosc dnia to NIE KUPUJ psa. Bo to nie jest stol, krzeslo czy nowy model TV do ciezkiej cholery.

Gość red31latek
"glupia ja" --- boze - ignorancja ludzi mnie nie przestanie szokowac. Zastanawialas sie DLACZEGO robi ci rozpizdziel w domu jak jest sam ? BO durna babo pies CIERPI jak jest sam wiele godzin, gdyz jest zwierzeciem STADNYM ! I nienawidzi byc sam. To co on ci robi w domu to jest jego sposob na odreagowanie stresu ! Kupcie sobie pare ksiazek, bo naprawde - żal dupe sciska jak czytam takie wpisy.

re31 masz jakis problem ze soba? nie podawaj tu jakis patologicznych przypadkow.dziewczyna ma duze 80metrowe mieszkanie,dobrze zaopiekuje sie psem a to,ze czasem zostanie w domu dluzej sam? co ty masz z głową koleś...

Gość edgrgh
rozumiem ze KAZDY PIES bez wyjatku ma depresje, chorobe sieroca itd gdy siedzi sam w domu przez 8 godz? :o bez pzresdady chyba

Gość edgrgh
i nie wyjezdzja mi tu z jakimis drutami w ciele, bo ja nie chce psa zeby go katowac i maltertowac tylko zeby go kochac...

Gość glupia ja
red, to co ja mam nigdzie nie wychodzic??? bez przesady!!!!!!

Gość red31latek
"re31 masz jakis problem ze soba?" Nie , mam problem z ludzmi, ktorzy kupuja psa jakby to byla nowa komoda. Laska pyta tu o szczegoly ktore JUZ swiadcza o tym, ze ten jej pies bedzie siedzial godzinami sam w domu. Gdybyscie przeczytali cos dla odmiany, zamiast siedziec w necie - to byscie wiedzieli nieco wiecej o psychice psa. To wlasnie stad sie biora psy w schroniskach, bo pies bedzie nieszczesliwy, zacznie sikac w domu, obgryzac meble wiec SRU, pozbywamy sie klopotu, w lesie lub w schronisku. Bo wczesniej nikt sie nie pofatygowal zeby sie czegos DOWIEDZIEC o zywym zwierzeciu ktore zamierza sobie kupic.

edgrgh- nie przejmuj sie tym gadaniem.pies to obowiazek ale na pewno o tym wiesz.wiadomo,ze im krocej siedzi sam tym lepiej dlatego np od razu po szkole czy pracy wracaj do domu a nie idz np na miasto. wtedy nie bedzie zle.

red ale nie generalizuj moze co;) owszem sa ludzie,ktorzy maja nierowno pod deklem i takie akcje typu oddajemy psa bo sie znudził odstawiaja ale ile jest takich ludzi? wiekszosc kocha swoje psy i stara sie,zeby bylo jak najlepiej

Labrador to mily pies ale troche.. ciapowaty.. Jest przyjazny dla rodziny, sam jest jak dziecko. Duzym szczeniakiem jest przez ok 2 pierwsze lata swojego zycia. Z tresura typu daj łape nie powinno byc problemu, troche trudniej jest go nauczyc chodzic przy nodze na smyczy. Jesli tego nie zrobisz w okresie szczeniecym pozniej bedziesz miala spory problem bo to duzy i ciezki pies i ma sile, takze na spacerach sie umęczysz. Je duzo i potrzebuje ruchu. Mieszkanie w bloku to bedzie meczarnia dla takiego psa. Idealny jest dom z ogódkiem. Dlugie spacery jak najbardziej. To pies, który uwielbia gdy sie na niego zwraca uwage, jest towarzyski, takze nei moze siedziec sam przez wiekszosc dnia. Jako szczeniak psoci, gryzie wszystko- dywany, meble, kapcie, schody- i tak pewnie jest przez pierwszy rok zycia.

Gość EDO-57
witam,kup sobie książkę układanie psów myśliwskich-tam są wszystkie wskazówki,labrador jest psem o najwyższym stopnu inteligencji-opanowania na działanie bodżców zewnętrznych-niestety wychowanie szczeniaka to prawie rok a dojrzałość psychiczną większość psów uzyskuje w wieku trzech lat-możesz kupic odchowanego jednorocznego albo starszego ułożonego a ruchać Cię nauczysz go bez problemu-mogę podpowiedzieć w tym temacie albo coś więcej?