Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelao

Prawo do reklamacji-kto się zna!!!!!????

Polecane posty

Gość ewelao

Witam.Ostatnio zrobiłam zakupy w pewnym sklepie.Były obniżki o 50% na wszystko.Na metkach były ponaklejane ceny i od tych cen faktycznie 50%.Ale......w domu zauważyłam,że pod naklejonymi cenami były inne,niższe.Czy mam prawo zareklamować towar i żądać obniżki zgodnie z ceną podaną pod naklejoną ceną??? Jak to jest

Gość karoolek.......
liczy sie cena na wierzchu

Gość ewelao
dlaczego??

Gość karoolek.......
jak to dlaczego - bo taka jest w danym momencie ! ja moge miec cene dzis inną niz wczoraj , ktora bedzie jeszcze inną niz tydzien temu i wcale nie oznacza to ze moze byc nizszą , bo mogę dowolnie ją regulowac , a wyjsciową zawsze bedzie moja cena zakupu towaru

Ta cena niższa to pewnie byłą cena producenta lub hurtownika a sklep też chce zarobić. A na niektóre ubrania potrafią narzucić marżę rzędu 200%

Gość karoolek.......
dlaczego tylko 200% mozna i 500

Gość ewelao
Ok tylko dlaczego nie nakleili ceny na ubranie lub jakąś czystą metkę,tylko na inną cenę? Czy tak można postąpić? Przecież odkleję sobie cenę i powiem,że akurat taka była ? O tym,że muszą zarobić to ja wiem.

Gość karoolek.......
juz sprzedawca wie w jakiej cenie co ma ! wiec odklejenie ceny ci nic nie da. Chyba , ze jest to duzy sklep i mają system kodów kreskowych przeklejenie kodu kreskowego da ci pozadany skutek ...jesli sie nie kapnie pani przy kasie

Gość ewelao
Może i tak.Tylko dla mnie jest to dziwne,że można tak sobie podnieść cenę towaru,zrobić obniżkę,a pewnie jak trafię do tego sklepu za miesiąc to ceny będą takie jak na metce,a nie naklejce,czyli niższe :)