Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosze o porady...

MAM 28 LAT, JESTEM STARA ALE CHCE SIE NAUCZYC TANCZYC.

Polecane posty

Gość Prosze o porady...

Zawsze marzylam aby isc do jakies szkoly tanca, nie chodzi mi o taniec towarzyski,tylko taki bardziej sexi, z partnerem. Wiem ,ze tancze dobrze sama, podobno mam wyczucie rytmu. Chodze na dyskoteki ,ale tam panowie niezbyt umieja sie poruszac, nie maja rytmu, a ja sie mecze. Gdzie znalezc partnera do tanczenia? Czy taka szkola tanca bedzie dobra? Jestem za granica. Czy jak sie idzie do takiej szkoly, to trzeba juz cos umiec?

Gość Prosze o porady...
Moj chlopak jest wspanialy, ale tanczyc nie umie za grosz.Mecze sie z nim tanczac. Ja chce kogos, kto lekko potrafilby mnie poprowadzic. Czy ktos zaczynal tanczyc z profesjonalnym tancerzem w tym wieku?

Gość Prosze o porady......
nikt nie tanczyl?

28 i jestem stara... :) Ja mam 31 i za starą sie nie uwazam :)

Napisalam tak, bo podobno w tym wieku ruchy sa sztywne , a ja dodatkowo mam skoliloze, tzn gora plecow jest okragla, a brzuch wypukly jak u murzynka. Cialo w tym wieku nie jest gietkie,ani podatne na zmiany.

Gość podnoszeeree

Gość kotka69
pewnie że możesz, w każdym wieku można się uczyć, liczą się chęci :)

Gość MarcoLoco
Z tańców "socjalnych" mogę polecić salsę i tango argentyńskie, ewentualnie kizombę będącą połączeniem tych dwóch tańców. W każdym dużym mieście europejskim można znaleźć salsotekę lub milongę(tango argentyńskie) gdzie można zobaczyć jak tańczą amatorzy tych tańców. Można tam spotkać nauczycieli, którzy są często organizatorami tych imprez lub od uczestników dowiedzieć się o innych nauczycielach. tu link do pokazu najwyższej klasy tancerzy tanga argentyńskiego: http://www.youtube.com/watch?v=bnC03nKl_rE Tańczyć można zacząć w każdym wieku, a pewna sztywność naszego ciała wynika raczej z braku ruchu niż z wieku.

E tam stara od razu, chciec to móc, jak nie ze swoim facetem to popytaj znajomych, a może na Kafe znajdzie się jakiś chętny ;)

-Gdzie znalezc partnera do tanczenia? z facetami na kursach to zawsze jest problem bo zwykle jest ich mniej. Nie wiem skąd jesteś ale wygooglaj sobie wpisując nazw miasta+taniec i znajdziesz może stronę danego miasta apropo tańca i tam zwykle jest dział do szukania partnerów - tam daj info. -Czy taka szkola tanca bedzie dobra? jaka :P? jeśli chcesz sexi taniec to mi się kojarzy batacha. Salsa jest fajna, sam tańcze kubane, też może być bardzo sexi. -Czy jak sie idzie do takiej szkoly, to trzeba juz cos umiec? Zależy do jakiej szkoły idziesz, zwykle nie trzeba, możesz wskoczyć na głębszą wodę i iść do klubu tanecznego, gdzie poprzeczka jest dużo wyżej, przy odpowiedniej motywacji można sobie jednak poradzić. -Czy ktos zaczynal tanczyc z profesjonalnym tancerzem w tym wieku? co masz na myśli mówiąc profesjonalny? jeśli kogoś kto tańczy na zawodach to zwykle ktoś taki jest obsadzony już raczej. Jeśli poważnie myśli o tańcu to raczej nie zdecyduje się na treningi z osobą która dopiero się uczy. Tak teraz myślę, może pojedź na jakiś obóz taneczny, trwa to do ok 2tyg i zajęcia od rana do wieczora - to daje naprawdę sporo. aha, tańczę też towarzyski - do grupy chodzi taki koleś ok 50, niski gruby - to on jest stary :P. pozdrawiam