Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gusia232

Wyjechać?

Polecane posty

Gość Pracownique_Norge
Po co sie pchacie do Anglii, skoro widzicie - dzieki forum - jacy ludzie juz tam siedza ;) Zapraszam do Skandynawii, co najmniej 6000zl na reke. Koszty zycia (wylaczajac uslugi) jak w Polsce. Stolarz moze liczyc na co najmniej 7000zl. Angielski tutaj wystarczy, kurs jezyka (krajowego) jest darmowy.

Gość Madame Dubarry
dorba powiem Ci tak. Mieszkam w UK. Pracuje, ale o prace wcale nie tak latwo. Codziennie tam gdzie pracuje przychodza ludzie i przynosza swoje CV. Z tym sprzataniem tez nie jest tak kolorowo. Z tego co slyszalam to raz jest raz nie ma. Ale nie zgodze sie z tym, ze wszystko podrozalo. Ceny sa na takim samym pulapie na jakim byly. I tez nie prawda jest ze pracuje sie tylko na mieszkanie i jedzenie.

Gość Pracownique_Norge
Pewnie, ze mozna zaoszczedzic sporo pieniedzy, mnie sie udaje miesiecznie "chowac do skarpety" 4000zl, a pracy nie mam "z gornej polki". Jak w UK z oszczednosciami?

U mnie z oszczednosciami lepiej niz u Ciebie Pracownique;-) Wszystko zalezy od tego,gdzie sie mieszka,gdzie pracuje i ile sie jest w UK.Przyjezdzac teraz?Kiedy ludzi zwalniaja z wielu firm,fabryk,a bezrobocie rosnie w gwatlownym tempie?Ja bym na Twoim miejscu Autorko zostala w PL.Skoro Twoj maz robi,to co lubi i niezle zarabia,to moze sprobuj isc na jakis kurs i tez poszukac jakiejs pracy.Ale to tylko moje zdanie.

Gość toyota_000
Pracownique Norque A czy warto przyjechac do Norwegi do pracy na wakacje? Czy kobieta 25 lat, super angielski itd znajdzie cos?

Gość Pr

Gość Pracownique_Norge
Jesli chcesz na wakacje to lepiej wybierz Danie, tam jest lepiej rozwiniete ogrodnictwo, zatem bez problemu znajdziesz sezonowa prace - glownie przy owocach, warzywach. Angielski wystarcza, wszyscy tutaj (skandynawia) mowia tym jezykiem.