Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama1973 - grubaska

JAK Odchudzić 10 -latka ?! Wazy 5 2 kg przy wzroście 147 cm

Polecane posty

Gość Mama1973 - grubaska

Gość Mama1973 - grubaska
POMÓŻCIE Błagam!!!!!!!!!!!

Gość Mama1973 - grubaska
Może znacie jakieś tabletki dla dzieci ?????????

Gość rerrrr
zero slodyczy i słopdkich napoi chleb zamiast białego ciemny duzo zup na obiad zamiast mies i ziemniakow załoze sie ze mały opycha sie czekolada jak tylko sie da ;) wiec sie nie dziw

Gość jajt
zastanów się co piszesz?? Chcesz faszerować dziecko tabletkami? Skonsultuj sie z lekarzem a nie kombinuj na własną rękę.

Gość ona_ona_ona
Może napisz co je. Moim zdaniem zrezygnowac ze słodyczy, fast foodów, słodzonych i gazowanych napojów. 5 posiłków dziennie. I dużo ruchu rower, piłka. Zapewne to twoja wina wtykałąś dziecku za duzo jedzenia ciasteczka chipsy itp. Z domu muszą zniknąc takie produkty

Gość OlkaB
no a jak dopusciłas do tego

Gość OlkaB
przeciez w 1 dzien nie utył tak

Gość ona_ona_ona
czy Ty kobieto jesteś normalna?? tabletki dziecku najpierw utuczyłaś dzieciaka a teraz lament

Gość Mama1973 - grubaska
Dzięki za taki odwet! Nie je żadnych czipsów nigdy mc donalda ! Nie lubi ziemnaików frytek - całe szczęście! Mało słodyczy! Nawet sie rusza! Ale bez chleba czy bułek nie da rady. Lubi niestety parówki, ser żółty, i mleko z płatkami.Przeciez nie moge go głodzic dlatego się pytam może sa jakies ziołowe tabletki?

Gość ona_ona_ona
spróbuj bułki razowe z ziarnami, płatki zbożowe zamiast np czekoladowych z chudym mlekiem, parówki odtłuszczone. A sera żółttego poprostu nie kupuj. Nie bedzie w domu to nie zje

Gość smutnaaamaaamaaa
Mam podobny problem i wiedzę teoretyczną dość dużą. Z wcieleniem jej w życie jest dużo trudniej. Moja córka waży 45kg przy wzroście 143cm. Niby nie ma tragedii ale jest uczniem klasy pływackiej i ma 10godzin basenu w tygodniu + siłwnia i w-f. Mimo to nie może stracić na wadze. Boję się że jak przestanie trenować to dopiero zaczną się duże problemy z otyłością. W moim mniemaniu nie je dużo, ale ciężko mi ją oduczyć od wieczornego jedzenia i nie do konca mam kontrolę nad tym co je może jeść w szkole. Zawsze do szkoły ma śniadanie i nie daje jej pieniędzy na drożdżówki czy inne smakołyki ze sklepiku szkolnego. No ale ma jakieś kieszonkowe i nie do końca mam wpływ na to jak wydaje te pieniądze. Nie jest łatwo rozmawiać na ten temat z dzieckiem w taki sposób żeby to dotarło a jednocześnie nie krzywdząc jej. Boje się że moim gadaniem wpędzę ją w jakąś chorobę. Próbowałam o tym rozmawiać z pediatrą, ale ona nie widziała w tym problemu i nie uważała, żeby córce była potrzebna konsultacja dietetyka. Będę więc musiała szukać na własną rękę specjalisty.

Gość Mama1973 - grubaska
No dobra- to do jakiego lekarza iść????? Bo pediatra powiedział niech sobie pobiega! No to biega i dupa - brzucha ma jak beczka!

Gość jajt
dietetyk

Gość ona_ona_ona
Niestety tak działa polska służba zdrowia. Spróbuj pójść do innego lekarza, niech zrobią mu badania na cukier może tarczyce itp

Gość Mama1973 - grubaska
Do smutnamama - ty to przynajmniej próbujesz dziecka nie obrazić , a co ja mam zrobic jak mój mąz wyzywa małego od grubasów, świń, wieprzów itd. Chce go odchudzić więc dawajcie pomysły. Posumujmy: 1. zero napojów, zamiast tego woda 2. zero białego pieczywa zamiast tego - Pieczywo ciemne 3. zero słodyczy 4. zupy co dalej?

Gość Mama1973 - grubaska
5. płatki zbozowe zamiast słodkich

Gość Mama1973 - grubaska
6. parówki odtłuszczone - ciekawe które to?

Gość Zastanówcie się ...
Do smutnej mamy - twoja córka może mieć taką wage, z powodu mięśni, z tego co piszesz, jest wysportowana. U niej waga nie jest tak istotna jak wymiary. Sprawdź czy obwody różnią sie bardzo od normy. Do założycielki topiku - tylko lekarz - to co teraz zrobisz będzie miało wpływ na jego całe życie - zdrowie, budowa kości, zęby, chcesz to powierzyć przypadkowym osobom z forum ????

Gość mamaaaaaaaa
ja miałam ten sam problem i posłuchałam lekarki. Odstawiłam synowi słodycze, słodkie i gazowane napoje i zmienilam zasadt żywienia, ale co najważniejsze zapewniłam mu duuuuuuzo ruchu tzn. basen, rower i chodziłam z nim na ściankę wspinaczkową. Efekty przyszły po kilku miesiącach i teraz jest ok. Syn sam wie co koże zjesc a co nie. Pocztki były bardzo trudne ale warto.

Gość Mama1973 - grubaska
do mammaaaaaaaaa - mój syn gazowanych słodkich to nigdy nie pije,. a soki rozcieńczam wodą, 7. kasza i ryz zamiast ziemniaków (mój akurat kasze to lubi!)

Gość Mama1973 - grubaska
Posumujmy nasz kodeks: 1. zero napojów gaozowanych i słodkich, zamiast tego woda 2. zero białego pieczywa zamiast tego - pieczywo ciemne 3. zero słodyczy 4. lekkie zupy na obiad 5. płatki zbozowe zamiast słodkich 6. parówki odtłuszczone jeśli są konieczne 7. kasza i ryz zamiast ziemniaków co jeszcze?

Gość smutnaaamaaamaaa
Mama1973, z jednej strony staram się tak rozmawiać z córką, żeby jej nie urazić, ale wiem że jeśli nic się nie zmieni to dzieci w szkole nie będą równie delikatne, a być obiektem drwin rówieśników to jeszcze gorsze niż usłyszeć przykre słowa od rodziny. Ja w domu nie widzę żeby córka jadła to czego nie powinna, ale za każdym razem kiedy ktoś znajomy spotka ją na ulicy to widzi że ona młóci, albo jakieś chipsy, albo coś słodkiego. Jednocześnie chciałaby fajnie się ubrać, nosić spodnie typu rurki, czy dopasowane bluzeczki. Nie może tego zrozumieć że w tych rzeczach wygląda po prostu źle!!! Zaczynam odnosić małe sukcesy: Zamieniła słodkie napoje na wodę Udało mi się ją przekonać do biegania na steperze 3x w tyg po 2000kroków Zaczęła w końcu jadać surówki do obiadu, bo wcześniej nie chciała o tym słyszeć. Nie chciała jeść śniadań rano przed wyjściem do szkoły, teraz je Nadal robi duże błędy żywieniowe np: Kiedy wyślę ją do sklepu żeby kupiła sobie takie jogurty jakie lubi to kupuje deser budyniowy z bitą śmietaną:o Jeśli ma już jeść owoce to głównie są to banany i winogrona

Gość Mama1973 - grubaska
co jeszcze żeby zrzucić tego brzucha - w pasie ma 85 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mamaaaaaaaa
Zastanówcie się ...--------------------- popieram, ja niczego nie robilam na w łasna ręke. Konsultowalam sie z lekarzem syna i on mi doradzal co robic, no i badania kontrolne trzeba było robic żeby przez to odchudzanie nie zrobic synowi krzywdy.