Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama1973 - grubaska

JAK Odchudzić 10 -latka ?! Wazy 5 2 kg przy wzroście 147 cm

Polecane posty

Gość lotteria
Mama1973 - grubaska , przeczytalam caly topic i szczerze mowiac to jestem poirytowana tym co piszesz. Na litośc boską to jest dziecko!!!! Nie można od małego katować go dietami bo jest gruby, czy zastanowilas sie jaki to wplyw bedzie mialo na rozwój psychiczny??? Radze o tym poczytać, doslownie szkoda mi sie chlopaka zrobilo ze ma takich rodzicow....i do tego Twoj mąż wyzywający swojego własnego syna od wieprzów....o zgrozo!!!! Niech sam ruszy d...ę i pojdzie z synem pograc w pilke!!! Poza tym gdybys robila tak jak piszesz i wprowadzila racjonalne zasady żywienia zapisala chlopaka na basen, lub jakis inny sport, to na pewno udaloby sie mu kilka kilo zrzucić...Ty poprostu chcesz jakas diete cud mu wynależc....ruszcie sie z rodzina i zapewnijcie malemu ruch!!!Niekoniecznie bieganie, wystarczy spacer do lasu, wycieczka rowerowa raz na tydzien i niewielkie zmiany żywieniowe. Dzieciaki mają kompleksy przez takich rodzicow jak Wy!!!!

Witam. My cały czas zmagamy się z podobnym problemem. Syn męża z pierwszego małżeństwa Ma 11lat 148 cm i 53 kg!!! Ciężko mu się ruszać , bawić a co najważniejsze skupić na danej rzeczy!! Lekarz stwierdził ze to od otyłości i kazał pilnować dziecko!! W ciągu roku przytył 10 kg!!! to bardzo dużo. na zajęciach w-f w szkole niećwiczył od 3 klasy!!! bo nienadążał za dziećmi co kończyło sie agresją i wyśmiewaniem się z niego Matka go niepilnowała dziecko potrafiło zjeść: -sniadanie -2 sniadanie - obiad w szkole -obiad w domu -podwieczorek -zakąskę przedkolacyjną -kolacje -coś na ząb przed snem.\ Jadł kiedy chciał i nikt tego niekontrolował. od 5 miesięcy dziecko mieszka z nami. -je 5 posiłków dziennie o stałych porach( 8 , 11 , 15 , 17, 19-20 -przynajmniej jeden owoc dzieńnie - słodycze tylko w soboty ( ma 2 słodycze do wyboru) -pije wodę lub taki syrop do rozrabiania z wodą żadnych gazowanych napoji.\ - A przedewszystkim ograniczyliśmy ilość jedzenie zamiast jego ukochanych 6 kanapek dostawał 2 tyle ile normalnemu dziecku zazwyczj wystarcza na sniadanie. Na początku ciągle był głodny ( zeby go nasyscić kupowaliśy najczęsciej arbuza-sama woda praktycznie a zaspokajało go na chwilkę lub suchary!!) 5 miesięcy temu było 56( bez ciuchów w kompielówkach) kg. dziś jest 53 w ubraniu. Ponieważ zmienił szkołę zaczoł biegać i grać w piłkę z kolegami.. no ale waga stoi w miejscy. Lekarz mówił ze tkanka tłuszczowa mniejsza sie i zmienia na mięsnie i dlatego niewidać wagowo ze chudnie. Chociaż jak do nas przyejchał mia ł ciasne spodnie męzkie "L" i spadają mu z tyłka.. trzeba być wytrfałym i tego ci życzę mamo1973.

Gość jestem pro
ja waże 50 kilo a mam wzsrostu 1m53cm czy jakos tam i zadkao kakao o to jest pytanko na sniadanko i sie opycham słodyczami i pale fajki tanie z sklepu na rogu w jestem pro im am me pro xDDDDD

nie czytalam tematy ale polecam zapisac go na basen na cwiczenia by ial duzo ruchu ograniczyc słodkie i biale pieczywo i bedzie ok

Gość Patiiola5
Witam te wszystkie rady mnie smieszą!!! niektóre są tak tragiczne ze az mi nie chce sie pisać do nich komentarza . Myśle ze tylko te dwa sposoby zamiast smietany jogurt i po 18 nie jeśc to dobre rady . Myślmy realnie jak w szkole czy w towarzystwie dziecko moze odmówić cukierka jak dorosły nie moze sobie odmówic wiadomo w ramach zdrowego rozsadku ale tez powinno zjeśc . Ja tez mam podobny problem i to u mnie zdało egzami! No a słodycze moja córcia je w srody hi hi to jej ulubiony dzień pozdrawiam ;D

Gość MrocznyMetalowiec
Witam ja mam 11lat waże 54.5kg i mam 149 wzrostu i nie wiem jak schudnąć myśle że mi pomożecie czekam na szybkie odpowiedzi

Gość gość
nic nie rubcie sami z tego wyrosniecie serio ale do tego czasu mozecie ograniczac slodycze :) :*

Gość Jearots

Priligy Precio En Ecuador Order Now Levaquin Pills Visa Accepted By Prednisone W Not Prescription Propecia Doctor Spfld Ma

Gość Jearots

Priligy Precio En Ecuador Order Now Levaquin Pills Visa Accepted By Prednisone W Not Prescription Propecia Doctor Spfld Ma

Gość Jearots

Gość Jearots

Gość Jearots

Gość Jearots

Gość Jearots

Dnia 18.05.2009 o 11:14, Gość Mama1973 - grubaska napisał:

Może znacie jakieś tabletki dla dzieci ?????????

Witam Panią, aby uzyskać zadowalające efekty należy zastanowić się nad prawidłowo zbilansowana dieta dla dziecka, na pewno nie glodówki i diety eliminacyjne w okresie rozwoju dziecka możne przynieść to duże spustoszenie w organizmie.

Chętnie odpowiem na pytania pod adresem mailowym: dietetykpoznan929@gmail.com 😉