Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

owsianka

czy moge spłacać raty przez internet a nie na poczcie??

Polecane posty

Nie chce mi się chodzić na poczte i stać w kolejkach... wolałabym przelew zrobić w domu a nie chodzić co miesiąc ze świstkiem, czy żeby ułatwic sobie w ten sposób zycie musze jakoś powiadamiać ten bank co dał mi kredyt??

Ja też płacę przez internet...nie tylko raty ale i rachunki...:)

kurcze bo własnie nie mam podanego maila do tego banku a dzwonic mi sie nie chce :P chce uniknąć takiej sytuacji że zrobie przelew a tu zaraz zadzwonią dlaczego pani nie zapłaciła, bo coś tam źle wypełnie i nie dojdzie do nich tak jak trzeba

aha czyli spokojnie moge tak płacić?? tylko pewnie trzeba tam podac jakies informacje np. która rata, albo nr kredytu czy coś w tym stylu, jak wy to robicie??

Gość Nr UMOWY do kredytu
podajesz , nr konta i wysyłasz

no trudno, żeby w XXI wieku latać na pocztę przelewy czy przekazy robić w treści przelewu podajesz te informacje, które masz podane na blankiecie przekazu i jest to dokładnie to samo, tylko czasu nei tracisz i taniej jest

Gość ale heeeeeeca
a po co niby masz o tym powiadamiać bank? myslisz, że bank obchodzi to w jakiej formie Ty to płacisz? ja pierdolę, ale żeś pytanie dojebała :O mieć dostęp elektroniczny a na pocztę latać :O

Gość twist and shout
jak masz kredyt w tym samym banku co konto, to możesz zrobić tzw. "zlecenie stałe" i sami ci będą pobierać z rachunku stosowną kwotę. Nie wie czy z banku do banku to jest możliwe, ale chyba tez nie będzie problemu. I przy odrobinie szczęścia to da się zlecić przez internet; więc spokojnie nie będziesz musiała opuszczać kafeterii nawet na chwilę :P

do założenia polecenia zaplaty czy zlecenia stałego (nie pamiętam, jak które się nazywa) nie potrzeba szczęścia, tylko sprawnej klawiatury, myszy i umiejętności czytania z ekranu monitora....

dziekuje za odpowiedzi a za uszczypliwe uwagi również :) ale mam jeszcze jedno pytanie w razie czego jak moge potwierdzić taki przelew??ide bo banku oni mi wystawią jakiś świstek że przelew został zrobiony czy jak?

Gość twist and shout
jak masz dostęp do konta w internecie, to tam możesz wejśc w historię operacji i sobie wydrukowac odpowiednie potwierdzenie. przynajmniej w wbk tak jest :)

Gość tylko sprawdz
a masz jakies kody, albo zostawiałas nr sms, bo zeby zrobic przelew przez net potrzeba albo kodów z kartki, albo kodów, które przychodza z banku smsem

Gość tylko sprawdz
a potwierdzenie mozesz sobie w kazdej chwili wydrukowac :)

Gość lub token
:) a kazda operacje z konta mozesz sobie wydrukowac