Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia2206

Jak długo można brać tabletki ...

Polecane posty

Gość madzia2206

Wiec biore tabletki novynette (18 miesięcy bez przerwy) ... Tzn co miesiąc mam przerwe 7 dniową o ile można nazwać to przerwą ... Tabletki mam zamiar brać jezszce conajmniej 4 lata bo nie planujemy narazie z narzeczonym dziecka i wogóle jesteśmy za młodzi...Lecz chciała bym wiedzieć czy musze robić jakieś przerwy niektórzy robia np na 3 miesiące ale czy to jest potrzebne? i wogole jakie badania powinnam sobie zrobić bo lekarz przepisal mi tabletki bez badań tylko tak poprostu i czy te badania kosztuja ?

Gość ja po 9 miesiacach
zrobiłam przerwę. Doradził mi to ginekolog, ponieważ śluzówka się zmniejszyła, czy coś takiego. Jestem w trakcie owej 3 miesięcznej przerwy i czuję się super. Lżejsza, ładniejsza :) bardzo dobrze znosiłam tabletki, ale jednak bez nich jest.. jeszcze lepiej :) Nie wiem, czy wrócę do nich. Zobaczę, co powie lekarz Tobie polecam wizytę u ginekologa i badanie. Niech on to rozsądzi.

Gość ja po 9 miesiacach
dodam że te 9 miesiecy również zażywałam Novynette :)

Gość ja po 9 miesiacach
a pytasz o badanie, hmmm, mnie lekarz zrobił usg dopochwowe. Pytałam o próby wątrobowe, ale jeżeli dobrze pamiętam, to mówił, że na razie nie ma takiej potrzeby. Oczywiście w pełni Cię rozumiem. Przy tabletkach jest ogromny komfort. My musieliśmy przerzucić się na gumki. Nie jest źle, i już się przywyczailiśmy.

Gość anita444
po roku brania tabletek powinno się zrobić dwu miesięczną przerwe,a co do badań to mi mój gin co roku kieruje mnie na badanie pruby wątrobowej i krzepliwości krwi