Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mika121

Wahania cyklu

Polecane posty

witam tak ise zastaawiam bo znow m isie cos wali w gospodarce hormonalnej. I ciezko mi obliczyc dni plodne i nieplodne. ale pokolei. Mialam cykle po 28 dni i wypadalo ze mam okres zazwyczaj ok 25 dnia kazdego miesiaca. W listopadzie zazylam postinor i okres mi sie pojawil 5 grudnia, kolejny mialam 4 stycznia i 5 lutego. ... I tu mi sie on przesunal bo w arcu juz okres pojawil mi sie 13 w kwietniu 14. A teraz mamy maj i do tej pory nie mam okresu. Troche to dziwne zastanawiam sie co moze meic wplyw na te moje wahania. A i kiedy teraz w maju powinnam miec plodne i nieplodne?

każda dziewczyna ma jakies zawachania w cyklu ;/ ja mam to samo;/ nigdy nie wiem kiedy dostane ! a jesli chodzi o dni płodne są one kilka dni przed i po owulacji. Owulacja jest w połowie cyklu, licząc od pierwszego dnia krwawienia, czyli w normalnym 28 dniowym cyklu to 14 dni. Ale nie radzę Ci opierac się na tym skoro masz nieregularny cykl.

Owszem wiem ze to nie jest zabezpieczenie... ale ja z ciekawosci chcialabym wiedziec. sadzac po tym co mi se dzieje teraz z hormonami kiedy mialabym tak mniej iwecej w ytm miesiacu owulacje. Mialam regularny cykl do zazycia postinoru pozniej po nim tez bylo wszystko ok a teraz mi siewszystko przestawialo... zastanawiam sie czy takie cyznniki jak brak snu przemeczenie stres itp maja wplyw na opoznienie okresu?