Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Groteska07

Pytania o allegro

Polecane posty

Witam, czy ktos mi zechce pomóc? Mam dwa pytania związane z allegro: 1) czy jeżeli ktos wylicutuje coś za 50zł, a na kup teraz cenę podawałam powiedzmy 30zł, to ta osoba kupuje za 50 i tak, no nie? 2) jeżeli ktoś da mniej niż cena minimalna, to muszę mu sprzedawac? Czy zwyczajnie mogę odmówic, bez konsekwencji?

Gość wiki06
1.kupuje za 50zl 2. jesli zaznaczylas cene minimalna to nie musisz sprzedawac

Gość Wypowiem się
Odnośnie pierwszego pytania, bo coś jest wg mnie nie tak: Jeśli cenę ''kup teraz'' wpisałaś 30zł to po co ktoś miałby licytować i kupować za 50zł? Przecież oczywiste jest, że ktoś nacisnie ''kup teraz'' za 30zł a nie będzie przebijał dalej, bo po co?

Gość Wypowiem się
student pedagogiki - Dokładnie :)

Gość wiki06
jezeli ktos zalicytuje opcja kup teraz znika i zostaje licytacja.mozna kupic a mniej lub jak w tym przypadku za wiecej.

Gość Wypowiem się
''jezeli ktos zalicytuje opcja kup teraz znika'' Jaki jest sens przebijania ceny z ''kup teraz''?

Gość wiki06
np. licytacja zaczynala sie od 1zl i byla tez opcja kup teraz np.30zl i jesli ktos dal 1zl to opcja kup teraz znika.i pozostale osoby licytujace nie wiedza ze bylla opcja kup teraz i licytuja dajac np 50zl

dokładnie to chciałam powiedziec:) dzięki, że już za mnie wytłumaczyliście;] BTW fajna sprawa z tym allegro, strasznie wciąga;\\:D

Gość Wypowiem się
Aha. Nie wiedziałam, że są takie aukcje gdzie po pierwszym ''zalicytowaniu'' opcja ''kup teraz '' znika. Myślałam, że ta opcja jest cały czas widoczna i w każdej chwili można nacisnąć ''kup teraz'' - tylko z takimi aukcjami spotkałam się. Dzięki za wyjaśnienie :)

Wypowiem się ''jezeli ktos zalicytuje opcja kup teraz znika'' Jaki jest sens przebijania ceny z ''kup teraz''? W moim przypadku, ktoś zamiast coś odrazu kupic (ja bym tak zrobiła) to zaczął licytowac:) ktoś go przebił i tak się teraz przebijają i dobrze:) Może ktoś jest hazardzistą i lubi adrenalinę:P

Gość wiki06
opcja kup teraz jest caly czas widoczna jesli w licytacji cena minimalna nie zostala osiagnieta

Gość wiki06
nie kupil odrazu bo myslal ze kupi taniej :) licytujac

no, a jak cena minimalna jest osiągnięta w licytacji to oni tego nie widzą. A ciekawe czy to widac po licytacji, jak już kupi? Zczaji się że jest frajer i duzo przepłacił?

Gość Wypowiem się
Już teraz zrozumiałam :) Po prostu nie wiedziałam, że są takie aukcje. Człowiek uczy się całe życie :D

Gość wiki06
widzi ten co licytuje pierwszy.po zakonczeniu tez nikt nie widzi:)

To ja jeszcze no coś zapytam:) bo np wystawienie czegoś kosztuje i teraz właśnie kiedy ja mam to zapłacic i czy ktoś mnie o tym powiadomi?:P

Gość wiki06
wejdziesz w moje allegro zalogujesz sie i z boku pisze płatnosci allegro i tam powinnas juz wiedziec:)pozatym chyba na maila przychodzi ale to jak sie spozniasz z wplata.