Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yassminelka

starszny ból piersi! pomocy

Polecane posty

jestem teraz przy 15 pigulce z opakowania i strasznie mnie bolą piersi. napuchły i bolą tak ze po schodach chodzić nie mogę. zwykle bylo tak ze zaczynaly bolec przy 19 tabletce i to troche mniej niz teraz Kochalam sie 3 tyg temu, 2 dni po seksie dostalam \'tabletkowego okresu\', dzis zrobilam test i wyszedl negatywny, wiec raczej ciazy nie ma. Moze niepotrzebnie schizuje, ale moja ciocia wpadla na pigulkach kilka lat temu i od tego czasu sama sie boje. mam ostatnio podzyzszona temperature, ale moze to wina kataru. Miałyscie kiedys tak ze piersi was bolaly wczesniej i w ogole? wiem ze to kolejny podobny temat...no ale każda z nas jest inna i kazda chcialaby otrzymac jakas odpowiedz pozdrawiam:*

Gość co to tabletkowy okres
ten w przerwie 7 dniowej? Idź do gina i zmień tabletki na inne. Bo wyraźnie ci nie służą. Mówisz, że zawsze cię tak bolą piersi. Dlaczego nie zgłosiłaś tego lekarzowi? Lubisz jak cię tak bolą??? Przy dobrze dobranych tabletkach nic nie boli

mnie boli i okres i piersi przed okresem. ale mam nadcisnienie i nie moge brac tabletek z wieksza dawka hormonow :(

eh ja też tak miałam...ale gin mi pow ze to normalne i pigul nie zmienił.... po 5 opakowaniu, przestaly bolec;/

ale ja juz ponad rok biore i pierwszy razcis takiego sie stalo. a nawiasem mowiac to na poczatku brania tabsow to nie mialam zadnych skutkow ubocznych.

Gość just08
Ja od niedawna zaczelam brać tabletki antykoncepcyjne Cilest - takie mi przepisał lekarz ze względu na guza w jajniku. Po około 7 dniach zażywania tabletek też zaczęły boleć mnie piersi i stały sie jakieś takie opuchnięte, na dodatek mam brązowe upławy. Yassminelka jakie ty zażywasz tabletki? Dodam że z około 3 lata temu brałam Harmonet i nie miałam żadnych tego typu obiawów.

Gość po cholere
sie trujesz tabsami...bleeeee

Gość to jakaś masakra
same idiotki jedna pisze że ma "guza" w jajniku a druga biorąc tabletki zastanawia sie czy nie jest w ciąży..... w ogóle jak się was czyta to pusty śmiech człowieka ogarnia jedna nie odróżnia torbiela od "guza" a druga nic nie robi tylko sobie wiecznie temperaturę mierzy..... po co chodzicie do ginów skoro o nic ich nie pytacie i wychodzicie z gabinetu kompletnie głupie ? a tak, zapomniałam, chodzicie tam po tabletki.... przy braniu tabsów piersi mogą być obrzęknięte i to nic dziwnego....3/4 dziewczyn włąśnie po to bierze tabsy by im cycki "urosły" to że w tym cyklu jest inaczej to pewnie dlatego że jesz więcej słonych produktów albo dlatego że utyłaś brązowe plamienia w połowie cyklu zdarzają sie albo w początkowych miesiączach brania tabletek albo wtedy gdy tabletka jest źle dobrana i zawiera za małą dawkę hormonów rany dziewczyny, pytajcie ginekologów, czytajcie ulotki, nie bądźcie takie głupie blondynki bo wstyd mi za was

Gość just08
Na jakiej podstawie uwazasz ze nie rozrozniam guza od torbieli? Napisałam ze mam guza, a właściwie podrejrzenie guza/nowotworu. Nie chodze do lekarza tylko poto żeby otrzymać tabletki, biore je bo mi mój onkolog kazał. Tak więc wypraszam sobie.

Gość LusiEn
3/4 dziewczyn włąśnie po to bierze tabsy by im cycki "urosły" >>> a to sie usmialam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak 3/4 dziewczyn chodzi po tabletki by im piersi urosły!!!!!!!!!!!! HAHA Weź sie zastanow Pani Znawczyni co Ty mówisz za bzdury!!! Ja myślałam że jednak 3/ 4 chce uniknac nieplanowanej ciazy.... I prosze cie nie oceniaj dziewczyn z boku. Laska jest zdenerwowana, zaniepokojona i ma swoje, ktore czasem mogą wydawac sie smieszne, ale ona dziala w stresie. Pozatym wiele osób miszka w malych miejscowosciach i pojsc odarzu na wizyte nie jest tak latwo, a nie wszystkie stac na praywatne.

LusiEn masz arcje, ja wlasnie jestem z takiej malej miejscowosci i o ginekologa naprawde ciezko. I dzieki za wsparcie :* Justa08 biore yasminelle. Kurcze naprawde moglo by byc tu troche grzeczniej, bez wyzwisk i opini typu \'jakie wy glupie jestescie\' jak ktos sie denerwuje to ma prawo pytać.

Myślę,że yasminelle po prostu Ci nie służą.Jeśli bierzesz je już rok i masz takie objawy to znaczy,że może nie tolerujesz drospirenonum, tzn. tego 2 hormonu, który jest w nich zawarty.Na Twoim miejscu porozmawiałabym z lekarzem i poprosiła o inne tabletki z małą zawartościa hormonów, które tego hormonu mie maja. just08-zdziwiłam się, że skoro masz podejrzenie nowotworu gin przepisał Ci hormony?Konsultowałaś to?pozdr:)

w sumie juz ten bol mi minal. moze faktycznie to od zlej diety. jutro lub pojutrze rano powinnam miec okres, oby był :) a co do torbieli itp to czesto ginekolodzy na torbiele przepisuja hormony, bo to pomaga je zwalczać. mojej przyjaciolce tak przepisal lekarz, miala spora torbiel na jajniku, a po 3 miesiacach brania tabletek torbiel znikla.

Gość just08
Szczerze mówiąc mnie też to zdziwiło, że mając taką niejasną sytułacje lekarz - onkolog przepisał mi tabl. anty., ale uznałam że jest to lekarz z dużym doświadczeniem, więc jak każe to trzeba je brać, ale powoli zaczynam w to wątpić, szczególnie po tym co się naczytałam w internecie, na dodatek mam brązowe upławy.