Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Komcia

Pierwsze objawy ciąży

Polecane posty

Gość Komcia

Cześć dziewczyny . Tak sobie przeglądałam fora na temat pierwszych objawów ciąży i pomyślałam że stworze nowe forum bo na tamtych już takie przepełnienie ;P .Napisze na początek moje pierwsze objawy ciąży. Otóż zauważyłam je pod koniec 1 miesiąca , przestałam miesiączkować, miałam większą ochotę na słodycze , częściej siusiałam... Na objawy typu nudności,wymioty itp. na szczęście nie narzekałam ,a że jestem dopiero w 4 miesiącu ciąży to mam nadzieję że nie będę narzekać :) .Nie miewam też tak tragicznych humorków jak to niektóre kobiety mają . Jestem i byłam bardziej senna , ale nie aż do tego stopnia że spałam w dzień...po prostu czułam się tak jakbym nie dosypiała w nocy...Tak więc moja ciąża przebiaga luźno ;D ,a wy jakie miałyście lub macie pierwsze objawy ??? Piszcie :)

Gość olciawawa
U mnie tak naprawdę nie było żadnych objawów oprócz spóźniającego się okresu i bolących piersi. Oczywiście, kiedy zaczęły boleć przed spodziewanym terminem okresu, sądziłam, że właśnie się na niego zanosi... ale po tygodniu od terminu zrobiłam test, wyszedł pozytywny. Tego samego dnia zrobiłam badania krwi, które już nazajutrz potwierdziły 4-5 tydzień ciąży :-)

Gość czesciej sie siusia
dopiero pod koniec ciazy jak masz ucisk na pecherz moczowy.

Gość tym tematem
to juz wymiotowac sie chce

Gość Komcia
Ja zaczęłam częściej sikać już pod koniec 1 miesiąca :)

Gość qwemn
Fajnie jest przechodzić tak bezobjawowo ciążę:) U mnie niestety nie było i nie jest tak kolorowo. Najpierw brak miesiączki, co jest nawet pewnym udogodnieniem, ale potem....Metaliczny posmak w ustach, mdłości( cały dzień), strasznie wyczulony węch, senność, częste oddawanie moczu, awersja do seksu, bolące i rosnące piersi, dziwne nastroje, ból w podbrzuszu. Ale wszyscy mi mówią, że warto przez to wszystko przejść:):):)

Gość Komcia
Pewnie że warto:) bolące piersi to i ja mam :) Ale warto się te 9 miesięcy po męczyć... bo za to miła nagroda nas czeka :D

Gość Komcia
Tak właśnie :)

Gość bhhjjj
Tez jestem w czwartym miesiącu ciąży. Pierwsze objawy jakie zauważylam to parcie na pęcherze. O wiele częściej chodziłam do toalety. Poza tym czułam się jak przed miesiączką (bolał mnie brzuch i piersi) ale to objawy trwały dłużej niż normalnie. Dlatego zrobiłam test. Potem te objawy ustapiły a tylko bardzo wolno powiększał sie brzuch. Zdarzały się mdłości, na szczęście bez wymiotów (to głównie wtedy gdy mam pusty żołądek i podejmuję jakiś wysiłek fizyczny). Obecnie popsuła mi się cera. To wszystko.

Gość bhhjjj
Ach, zapomniałam o czymś ważnym co mi przecież utrudniło codzienne funkcjonowanie! Musiałam zezygnować z wszelkich zapachowych szamponów i balsamów do ciała. Mdłości miałam już na sam widok opakowań!! Teraz toleruję wyłącznie bezzapachowe lub o zapachach naturalnych np łagodne szampony ziołowe.

Gość Komcia
Każdy z nas inczej przeżywa ciążę...

Gość dariaqq
ale tak jak ktos wczesniej powiedział- nie możliwe jest, żeby w 1 miesiacu czesciej chodzic sikać :/ chyba, że sobie to wmawiasz i ci się chce, albo po prostu wiecej pijesz płynów. Częstsze parcie na pęcherz masz wtedy, kiedy Twoja macica się powiększa i uciska, a to dopiero kilka miesiecy od poczecia sie dzieje. Człowiek, a zwłaszcza kobieta w ciązy, to wszystko se potrafi wmówić :P

Gość czy
A właśnie, że nie. W pierwszych tygodniach ciąży chodzi się częściej siku, bo to jest sprawa hormonów. W późniejszym okresie ciąży, sprawa powiększającej się macicy i ucisku.

Gość Komcia
dariaqq może i masz rację, nie chcę się kłócić o siusianie :) W sumie dużo piję od czasu zajścia w ciążę ...

Gość bhhjjj
daria, przeczytaj to co napisała "czy" lub jakieś informacje w serwisach o ciąży, bo na razie piszesz bzdury

Gość Komcia
ale "czy" ma większą rację z tymi hormonami , ginekolog mi mówił...

Gość dariaqq
no mi ginekolog powiedział, że to bzdura jest, że przychodzą do niej takie dziewczęcia,co często sikają i są pewne że to ciąża, bo tak w internecie pisze :P na 20 takich osób jedna jest w ciąży. Reszta nie :P ale że wpadka była, to i sikają często i piersi im rosną i niedobrze się robi z rana :P Ja jestem w 3 miesiącu ciąży, nie sikam jakoś specjalnie dużo.

Gość dariaqq
no pewnie, po prostu w 90% jest to objaw, który sobie wymyślamy, albo dowiadujac sie o ciązy zaczynamy dbac o siebie, pijemy dużo wody niegazowanej itp, a tym samym czesciej sikamy. W pierwszych tygodniach ciązy odczuwamy tez wieksze pragnienie, wiec i wiecej pijemy. Chodzi mi o to, żeby podchodzic do tego racjonalnie, co 2 topik na kafe o tytule - czy jestem w ciązy?? opiera się na częstym sikaniu :P a sami wiecie, jak czytacie, że mało która bojąca się, rzeczywiście jest w ciąży

Gość umnieeeee
nadmierne puszczanie bąków

Gość Komcia
Moja znajoma na przykład poznała się że jest w ciąży właśnie po siusianiu,wiem że to dziwne ale zdarza się że sikanie może być 1 objawem ..

Gość nuzalkaaa
bo widocznie ta twoja taka znachorka jak z kociej dupy traba.

Gość Mamin
Hej dziewczyny ! Jestem w 6 miesiącu ciąży :) Moimi pierwszymi objawami były nudności pojawiły się wkrótce po ustaniu miesiączki,po nudnościach wystąpiły wymioty,szczególnie z rana mnie męczyły...do tego ślinotok okropny :/ ... Częste oddawanie moczu i zmiany w smaku,piersi mi urosły od 2 miesiąca ... Dużo objawów miałam ,ale wraz z upływem czasu niektóre całkowicie ustąpiły :)

Gość Petra 25
Witam już mamuśki i dopiero te przyszłe:) Ja miałam zakręconą ciążę.Otóż nie wiedziałam że jestem w ciąży do 4 miesiąca !!! Nie miałam żadnych objawów tyle co piersi mnie bolały...Miałam nawet normalne miesiączki do 3 miesiąca ! Ale gdy okres nie pojawił się w 4 miesiącu poszłam do lekarza , a brzuch mi urósł ,a ja nic nie widziałam... dopiero jak ginekolog powiedział mi że jestem w ciąży do 4 miesiącu ciąży to zobaczyłam jak bardzo urósł mi brzuch :) Dziwiło go też dlaczego nie zatrzymała się mi miesiączka do 4 m.... powiedział że to zaburzenie gospodarki hormonalnej ale dziecku nic nie jest,tak więc okres miałam normalnie :P Cuda się zdarzają....

Gość Komcia
No dziewczyny piszcie o swoich pierwszych objawach ciąży :)

Gość SuziQ...
Zdecydowanie nie polecam doszukiwanie się pierwszych objawów przed terminem @. Praktycznie nie da się odróżnić. Moje objawy przed terminem @: - intensywny metaliczny posmak w ustach... ale przed @ nie wiedziałam że to na ciążę. Reszta była typowa jak na @. Od dina oczekiwanego @: - senność, zmęczenie - bóle podbrzusza - nadal metaliczny smak w ustach - problemy żołądkowe - albo biegunka albo wręcz odwrotnie - bardzo bolące piersi - mdłości ale bez wymiotów - zwiększone pragnienie

Gość Komcia
Piszcie kobitki o swoich objawach :)

Gość ciągle zyjąca w niewiedzy
A czy brak typowych objawów (poza brakiem @), może oznaczać ciążę??? Nie bolą mnie piersi, nie swędzą sutki, nie pojawiły się żadne "aureole" w ich okolicach, ani nie wyszły żyłki na piersiach:-O Nie zauwazyłam też żadnego śluzu. Nie mam mdłości, nie wymiotuję, nie czuję się zmęczona, czy senna jakoś bardziej niż zwykle. Nie oddaję moczu ze zwiększoną częstotliwością. Czasem kłuje mnie w brzuchu, lecz zupełnie nie jest to uczucie podobne do bólu przedokresowego. Test wyszedł negatywny, ale misiączki brak, więc koniecznie wybieram się na Betę, ale zrobię dopiero pod koniec przyszłego tyg. [po powrocie do kraju] :-O

Gość angiii
hej dziewczyny moimi pierwszymi objawami były piersi-powiekszone, nabrzmiale jak kamienie,a na nich pojawialy sie widoczne zylki jakich nigdy wczesniej nie mialam, z tym sikaniem to prawda, ja tez czesto chodze sisiu a jestem w 6 tyodniu ciazy. no i na pewno temperatura 37 utrzymujaca sie... zauwazylam tez biegnaca linie od pepka w doł, podbrzusze troszke mnie bolalo i jakby lewy jajnik, moze to tez towarzyszace przeziebienie pecherza0- nie wiem. a co do tych juz wiadomych objawow...to mdlosci, w moim przypadku nie daja mi zyc, nie mam na nic apatytu, schudlam do 48kg, najedzenie jak patrze to mnie odrzuca...musze sie zmuszac by nie pasc z glodu, zapachy 1000x bardziej odczuwalne i nie do zniesienia, nawet wlasnego perumu nie moge zniesc, komletnie zapachy mnie odrzucaja, bardzo zle sie czuje, ale niektore kobiety nie maja tych objawowo, przechodza ciaze bez nudnosci, a ja jak nie umre to bedzie dobrze, no ale nie wymiotuje co jest jeszcze plusem.... ale czuje sie fatalnie....pozdrawiam przyszle mamusie;)

Błagam pomóżcie! W piątek miałam plamienie, w sobote ani w niedziele nie dostalam okresu. Boli mnie lewy jajnik, mam stan podgorączkowy 37,4, i dziwne uczucie w brzuchu jak myslicie co to moze byc?

Błagam pomóżcie! W piątek miałam plamienie, w sobote ani w niedziele nie dostalam okresu. Boli mnie lewy jajnik, mam stan podgorączkowy 37,4, i dziwne uczucie w brzuchu jak myslicie co to moze byc?