Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam już 27 lat

Nie umiem o siebie zadbać

Polecane posty

tez mi sie nie chce, ale wyglądam niby ładnie :) brwi wystarczy, ze wyregulujesz raz - jak tylko jakiś włosek odrasta to go odrazu dziabne pensetą i jest git ;) Włosy mąż mi prostuje prostownicą, balsamować się nie lubię bo nie lubię chodzić tłusta. Jedynie krem pod oczy na noc i w dzień tusz do rzęs i błyszczyk na usta....nic więcej. I pomaga :) Popros koleżankę może Ci w tym pomoże.

Gość
oż cholerka ja też nie mam stringów :D toż to nie do chodzenia jest!

a no zapomniałam dodać że jeszcze bezbarwny lakier do paznokci... i gitara gra :)

Gość no mam to samo
no akurat na paznokciach zawsze mam jakąż bezbarwną odżywkę, bo bez niej strasznie mi się rozdwajają paznokcie - nie wiem czemu, bo włosy mam naprawdę fajne, grube i lśniące, w ogóle się nie łamią, a co do brwi, to chyba muszę wybrać się do kosmetyczki, żeby raz mi je wyregulowała, potem może dam sobie rade sama.

la tia - nie musisz mnie uswiadamiac ile chemikaliow owe balsamy i tym podobne zawieraja, bo zdaje sobie z tego sprawe, ale byc moze juz sie uzalenilam od nich i moja skora nie moze bez nich zyc...i nei uzywam ot jakichs tam zwyklych rzeczy a na bazie naturalnych skladnikow.. a co do naturalnego nawilżenia jak to ujęlas - nie wierze w to poprostu, bo gdyby tak bylo NIGDY bym tego typu specyfikow nei zaczela używac ! proste.

Gość mam już 27 lat
nie jest ze mną tak źle, więc dlaczego tak źle się czuję? Fakt moja Mama zawsze pięknie wygląda. Pracuje w banku i zawsze jest zadbana i elegancka, paznokcie, fryzura, makijaż i chciałaby, żebym ja też tak robiła, żebym była kobietą z klasą :-O a ja tego nie chcę i nie umiem Jej wytłumaczyć, że zyję inaczej i nie potrzebuję tego wszystkiego

Gość grenadina
taaa jasne, psychoanaliza dobra na wszystko... :O ja mam tak samo, ma 150 balsamow, ale kupuje je tylko dlatego, bo ladnie pachna. wetre raz, a pozniej latami zalegaja na polce. nie chce mi sie malowac paznokci, bo albo nie mam na to czasu, a jak juz mam na to czas, to jak pomysle, ze po kilku sesjach mycia naczyn i prysznicu lakier zacznie sie rozwarstwiac i zlazic, to mi sie odechciewa. 3 pary jeansow, kilka bluzek, 2 pary butow i dwie torebki to wystarczajaca ilosc ubran dla mnie. dla taty od urodzenia jestem "sliczna krolewna", "kroliczkiem", "mroweczka" itd. nie uwazam, zeby mezczyzni traktowali kobiety bardziej instrumentalnie, niz kobiety mezczyzn nie przezylam nieszczesliwej milosci nie poszukuje "prawdziwej siebie" :D:D:D po prostu tak mam i tyle. nie odczuwam potrzeby strojenia sie i "stroszenia piorek". wystarczy, ze codziennie zakladam czyste ubranie i codzien rano biore prysznic i myje wlosy. uzywam antyperspiranta i czasami perfum. to podstawa.

Gość mam już 27 lat
o pzanokcie nie muszę w ogóle dbać, rosną jak szalone i do tego wyglądają same z siebie jak po francuskim, czego wszyscy mi zazdroszczą a ja... mam to gdzieś :-O

Gość 057-
no ale w czym masz problem?

Gość kalinkaczerwona
ja nie rozumiem cie autorko, uzalasz sie nad soba a jednoczesnie mowisz ze nie bedziesz nic w sobie zmieniac.. to po huj w ogole to piszesz?

Gość 057-
skoro dobrze ci tak jak jest, to o co ci chodzi? chodź taka jaka jesteś, rób jak ci pasuje, ważne zebyś sie sama ze sobą czuła dobrze

Gość 057-
kalinkaczerwona, dokładnie!! po kiego zakłada topik?

Gość kalinkaczerwona
i jeszcze piszesz jak to mimo twojej brzydoty wszyscy ci zazdroszcza- no ciekawe czego..

Gość mam już 27 lat
057 skoro jeszcze nie zrozumiałaś/eś w czym problem to ja Ci nie powiem :-O Czasem ciężko cos wytłumaczyć wprost

Gość kalinkaczerwona
soro to wszystko ci zwisa to albo masz jakas depresje albo moze masz dusze faceta a nie kobiety.. zastanow sie :-O

Gość mam już 27 lat
po to założyłam topik, żebyście mogły wykazac się swoją irytacją i nietolerancją :-O Mam problem jaki mam, jesli nie masz nic do dodania, to po prostu nie musisz udzielać mi rad...tyle

Gość m.o.nff
ale jaki ty masz problem? Nie pasuje ci, że o siebie nie dbasz? - zacznij dbać! pasuje ci stan obecny - to nie ma problemu Lubisz popi erd lic glupoty?

Gość m.o.nff
i jakich rad ty potrzebujesz? powidz matce, zeby się odje b ała i tyle. Cos jeszcze cie meczy?

Gość mam już 27 lat
być może czasami chciałabym być inna, bardzo elegancka i wypindrzona i wypachniona, ale zaraz potem sobie myślę :po co mi to? i cała chęć przechodzi. I problem jest w tym, że chciałabym, być może, czasami być inna, nauczyć się o siebie bardziej dbać, ale nie chcę mi się, nie widze jakiegoś głębszego sensu w tym wszystkim

Gość 057-
ja nie widze tu problemu, zakładasz topik ze o siebie nie dbasz, więc logiczne ze ludzie myślą, że chcesz coś z tym zrobić, zmienić to, bo ci źle.. no ale z twoich wypowiedzi wynika że ci to zwisa i powiewa.. więc nie wiem o co kaman:o

Gość ja wiem najlepiej i już
w sumie ja też nie lubię przesadnie o siebie dbać, ograniczam się jedynie do minimum - wiadomo, twarz, ładne żele pod prysznic, jakieś tuniki, ale ogólnie zawsze sportowo, wygodnie, pospolicie. moja mama dostaje szału, bo wymarzyła sobie idealną córkę, którą mogłaby się pochwalić przed przyjaciółkami i znajomymi. no cóż, najwyraźniej w dzisiejszych czasach czerwony pasek na świadectwie, który zdobywam co roku tylko dla niej - to za mało. szkoda... a hasło neurosy1 stało się od dziś moim mottem życiowym: "nie przejmuj się, że jesteś zerem - w końcu z zer składają się miliony ". :)

Gość 057-
dałas tytuł "nie umiem o siebie zadbać", czyli ze chcesz sie nauczyć dbać o siebie..że ci źle żeś taka zapuszczona:P ale z topiku wynika że nie... no to sorry:o

Gość kolorowe czarno białe
moze o to kaman, żeby kobiety wreszcie powiedziały to wprost - nie chcę, nie lubię, nie będę się stroić. bo na razie kobietami rządzą kolorowe magazyny i telewizja, wszyscy wymagają od nich perfekcyjnego wręcz wyglądu. wystarczy rozejrzeć się na ulicach. w Legnicy byłyście? no właśnie. tak mi się zdaje, tak zrozumiałam autorkę tego tematu.

Gość mam już 27 lat
gdybyś nie pojmowała wszystkiego zbyt dosłownie, to zrozumiałabys temat topiku :-O "nie umiem" nie oznacza jedynie "nie potrafię". Akurat w tym przypadku w ogóle tego nie oznacza :-O bo ja potrafię :-P ale widzę, że temat za trudny dla niektórych :-O

Gość m.o.nff
no chyba nie potrafisz, bo pisałas, że nawet z regulacją brwi masz problem :|

Gość śliweczka23
Kolorowe czarno białe ma rację! Mnie też to irytuje, te ciągłe dążenie do perfekcji, stawianie sobie jakichś wymagań. Dobrze, że mamy tu jeszcze zdrowe, normalne kobiety, a nie różowe wieszaki, że tak to trochę przerysuję. Ale wiecie o co mi chodzi. \"Szczupłe na wiosnę!\", \"Glodówka!\" itd. Aż smutno się człowiekowi robi, jedno wielkie społeczeństwo kolonów, naoglądali się BBC Lifstyle itd. :(

Gość mam już 27 lat
kolorowe czarno białe wydaje mi sie, ze mnie rozumiesz... ja np. nie zyję kolorowymi magazynami, telewizją (nawet nie mam telewizora w domu). Z drugiej strony nie wiem, czy chodzi mi o wszystkie kobiety... nbie mam nic do tych dbających o siebie bardzo , ale ja też chce mieć prawo do swoich decyzji i bycia tym kim chcę...

Gość kalinkaczerwona
ja mam rade - wyperdalaj glupia cipo

Gość mam już 27 lat
słowa nie napisałam o brawich :-O

Gość m.o.nff
to se bądź kim chcesz :| nikt ci nie zabrania